Skyltsöndag och JUBILEUM!

Utmaningen Skyltsöndag, som bloggaren BP håller i trådarna för efter att Pumita slutade med den, firar 400-gångs-jubileum i dag. Vi är många som är med och hurrar!

För min del är det här bidrag nr 388, så jag har varit med nästan från början. Det visste jag inte ens om innan BP berättade det för mig en gång.

Det blev ingen specialskylt, och inte heller den första skylten som jag deltog med för många, många år sedan. Det fanns nämligen olika idéer kring det här hur vi Söndagsskyltare skulle fira det här.

Men eftersom Skyltsöndag alltid varit befriat från olika regler och tvång, så vet jag att det här duger riktigt bra. Mycket möjligt är det ändå en favorit i repris, efter 388 söndagar är det inte så lätt att minnas vilka jag har haft förr.

Här ges också några ”lektioner i finska”, som har blivit populära bland mina bloggvänner i Sverige just genom Skyltsöndag.

Grattis Skyltsöndag, som fenomen! Och tack BP för att du förvaltar denna roliga utmaning ❤

26 reaktioner på ”Skyltsöndag och JUBILEUM!

 1. Tack och grattis själv Carita. Utan dig och de andra skyltare hade temat gått i graven för länge sedan. Så himla kul att Skyltsöndag fortfarande är så populär och att du har varit med nästan från början.
  Din skylt är perfekt. Å ”gammal” är den också. Som du säger – man kan ju inte minnas närmare 400 skyltar bara sådär. Å en sak stämmer – dina språklektioner uppskattar jag alltid, så även idag:-)
  Tusen tack för ditt fina bidrag och länken:-)

 2. Kravlösa bloggteman är det bästa som finns. Men lite vägledning behövs ju alltid. Du fick många skyltar på ett och samma foto. Och du har varit med längre än jag. Bra jobbat

 3. Kul att du har hängt med så länge på Skyltsöndagarna. Just att tolkningen av skyltar är så fri at en av de saker jag gillar med Skyltsöndagarn. Och skyltar omges vi ständigt av-
  Att ta del av lite finska är alltid berikande- Tack för det-

 4. Man hade lite fundering hur man skulle passa ihop till denna söndag. Jag hade en massa skyltar på 400 ett tag, men plockade bort det när BP tog i taktpinnen. 388 skyltsöndagar från dig är inte dåligt.

  1. Ja, det gör jag också. Finska och svenska.
   Det fanns en del ryska skyltar hos oss förr, närmare östra gränsen. Men av förekommen anledning är det inte så väldigt populära just nu, och många ryska turister blir det inte heller. Trist att några maktgalna typer kan ställa till det och bestämma att det ska vara krig…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.