5000 steg tack vare snöjobbet

För två dagar sedan var det nästan snöfritt. Sedan fick vi då 30-50 cm snö på två dagar. Här är jag på väg hemifrån till mig syster för att hjälpa henne gräva fram bilen. Där fick vi faktiskt plötslig och oväntad hjälp av en gammal bekant. Tusen tack till honom!

Mammas gård orkade vi inte öppna helt, men så pass att hemvårdens bil kommer in där. Sedan är det en annan sak att det hinner komma lika mycket snö till innan den dagen kommer… vi får i så fall ta nya tag på tisdag eller onsdag.

Traktorn som då och då hjälper mamma hålla gården uppe är trasig. Nya delar är beställda, men när de kommer vet vi inte. Det är strejk inom transportbranschen och Rysslands krig mot Ukraina har också gjort sitt för att leveranser försenas eller att vissa produkter inte alls finns att få.

5000 steg blev det i dag, enbart tack vare snöjobb 💪

16 reaktioner på ”5000 steg tack vare snöjobbet

 1. OMG! Hoppas verkligen att du inte kom på den (dåliga idén) att vidarebefordra snön till oss. Tycker faktiskt synd om er, speciellt om dig som måste ”dubbeljobba” med snöröjningen. Okej, det är kanske nyttigt för steginsamlingen och muskelbygget, men guuuu så jobbigt.

  1. Nej, jag är så vänligt sinnad att jag verkligen inte skickar dessa snömängder till NÅN.
   Kanske NÅN vill ha dem, men nej… enough is enough.
   Har ont i musklerna ikväll 🙂

 2. Jösses va snö, hoppas verkligen delarna till traktorn kommer snabbt.
  5000 steg är en del det, inte fel med snö alltid. 😉

  Ha en fin afton.

 3. Wow! Skicka gärna snö till Österbotten. Brist på den varan där igen och skidlopp annulleras till höger och vänster.
  Snällt av er att hjälpa till med så mycket skottning. Hoppas traktorn blir fixad snabbare än vad ni trott!

 4. Det är bra och gratis motion med snöskottandet, men ändå är jag oerhört tacksam och glad att jag inte mera behöver göra det… Enbart vår lilla sandgång fr trappan ut till själva gårdsplan, men oftast fixar mannen det. Den är väl på sin höjd 4 – 5m lång

 5. O jag som tyckte det var mycket med ca 15 cm imorse! Är det sportlov i Nyland nu? Dalarna har sportlov nästa vecka. Hoppas det finns snö kvar då, numera kan man aldrig vara säker. Ha en skön vintervecka

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.