Mars månad med Muminfamiljen

Muminfamiljen ser lite skeptisk och frågande ut på mars månads bild i min kalender.

Kan det vara roligt att åka skidor? Kunde det inte bli vår snart istället?

I går efter att jag hade skrivit blogginlägget från promenaden slog det mig att det finns fina skidspår i Kapellparken. Om jag nästa år köper ett par skidor så kanske vi inte alls får någon snö? Det skulle i så fall vara en bra investering. Ett par hundra euro för skidor och kängor, och så skulle vi ha en snöfri vinter! Skidorna skulle få stå i husbolagets förråd där cyklar, pulkor och skidor trängs med varandra.

Kommer det snö i alla fall så får jag väl lov att åka några varv i parken då och då. Tillräckligt plan terräng, inga farliga backar. I och för sig ligger parken centralt så ganska många skulle få sig ett gott skratt då de såg min skidstil 🤣

12 reaktioner på ”Mars månad med Muminfamiljen

 1. Tycker du skall köpa skidor så hoppas vi att det inte blir snö 🌨🌨🌨🌨
  Förstår Muminfamiljens undran för visst vill vi ha vår.
  Kramar från oss

 2. Så mycket snö som ni har fått i år i olika omgångar så skulle det vara en riktigt bra investering med ett par skidor med tillbehör. Du kan ju alltid köpa ”rubbet” begagnat;-) Det blir billigare så. Skidspåret i parken låter precis lagom för ditt projekt. Å då det sällan syns några människor på dina bilder vintertid, är risken ganska liten att du får publik;-)

  1. Oj oj så det finns människor i denna stad, jag fångar dem bara inte på bild 😂
   Men ja, jag kanske kunde köpa skidor begagnat och därmed till och med – kanske… kunna se fram emot snön nästa vinter.

 3. Begagnat låter ju väldigt vettigt, eller hyra utrustning om sådan möjlighet finns. Att skida är ju väldigt roligt och är det platt har du bra möjlighet att öva innan du beger dig ut på större utmaningar med backar o dyl! 😊

 4. Numera finns ju vallningsfria skidor, s.k skinnskidor, såna skulle jag kunna tänka mej att prova för det är nog pga vallningen av skidor som mitt skidande har lämnat ogjort. Finns inget värre än när det antingen är för halt, eller inget glid alls. Backar vill jag inte heller ha i mitt spår, åtm inte stora, nån liten puckla går an… Ibland, men bara ibland, skulle det vara roligt att skida, men regelbundet, njäe då går jag hellre ut och går. Snöfri vinter vill inte jag ha, men vi bor ju rätt långt ifrån varann så du kan skicka hit all snön som du inte vill ha 😄

  1. Tack för tipset om skidorna man inte behöver valla! Det hade jag inte tänkt på.
   Jag skulle troligen tappa nerverna med sånt 😀
   Skickar gärna den snö som jag inte vill ha till dig 💪😂 Tror du att Posten klarar av det, eller schabblas snön bort?

   1. Ja den dagen du köper skidor ska du fråga efter såna – vallningsfria. Ja undrar nog om Posten skulle klara av den frakten, den hinner väl smälta bort innan den är framme, men tanke på hur det blivit inom postväsendet….. Men vi får klura ut det till nästa vinter… 😄

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.