Those were the days

Ett gammalt foto, troligen från 1986. Min hund Rambo som valp, och jag. Bodde i en liten etta då och hade bara ett lakan som bordduk på ett par lådor. Men färgerna tycktes vara grått, vitt och svart redan då! Och spetsgardin 🙂

I lådan som funnits på en vind över tjugo år fanns många roliga foton. Det blev en riktig nostalgitripp att kolla en del av dem.
Dessvärre hade en del bilder förstörts av fukt och innehållet luktade nog lite mögel, så jag höll inte på så länge.

Men oh yeah, foton från interrailresan, och från andra resor, från allehanda fester i ungdomen 😂🥰 Det var många kilon och många år sedan, och de flesta bilderna ska jag spara. Slänger bara de värst fuktskadade och dem med otydliga motiv och sådant som jag inte längre har en aning om vad det är eller vem som finns på fotona.

19 reaktioner på ”Those were the days

 1. Vilken rolig bild!!! En Carita med kort hår – det var otippat. Likaså att du hade en hund. Färgerna däremot verka ha hängt med från start:-) Till och med tjock-tvn är vit – hahaha:-)
  Kul med gamla bilder. Synd att många foton är fuktskadade. Jag har alla fotoalbum i en hylla i vardagsrummet. Där blev bilderna inte fuktskadade, men däremot har färgerna på många foton blekts totalt. Har negativen kvar, men vem framkallar negativ idag? Ingen. Gamla svartvita foton från 1960-talet och tidigare däremot är som nya…

  1. Ja, det stämmer, färgerna bleknar också – men kul med gamla foton. Och negativ – nä, man gör inget med dem i dag.
   Men tänk – förr väntade man en vecka eller två på att få sina pappersbilder med posten, sedan kom apparater där man kunde framkalla dem själva rätt fort.
   I dag är allt digitalt och ganska opersonligt, inte många som låter printa ut, ta färgkopior av foton. Lite trist.
   Vilka minnen kommer dagens föräldrar att se på av sina barn? Gör de fotoböcker?

 2. Vilken lycka att hitta gamla foton. Rambo är så fin när han sitter i ditt knä. Har också haft mycket vitt och svart.
  Kramar från Minton och mej

 3. Åh en sån tricolour har jag ochså haft . Collie och shelties de är speciella❤fin bild på dig

  1. Nämen vad roligt, ett sånt sammanträffande. Det här var en collie, han blev stor.
   Kan drömma om honom än i denna dag fastän han gick bort i slutet av 1990-talet.

   1. Jag tog min stora collie 1998 på vändagen ❤faktiskt , hon blev 14 år , sen Sheltien jag har nu han är snart 8 år och saubel . Jag har nog alltid varit väldigt fäst vid just collies och deras fina utseende . De är verkligen speciella . ❤

   2. Skulle jag inte jobba så mycket och vara så gammal som jag är kunde jag tänka mig att ta en liten hund – men ack så mycket ansvar, och tidiga morgonväckningar passar inte mig 🙂 Visst är colliehundar och shelties speciella ❤

   3. förstår. Min mamma är 75 och tog en liten hund i höstas . Hon jobbar lite ännu men inte varje dag 😀

   4. Jag älskar hundar och djur. Men förstår också ansvaret, för egen del – jag vet att jag är för lat för att gå tidigt ut om morgnarna.
    Annars skulle jag klara skötseln. Inskolning, tja, skulle jag klara – vet inte 🙂

   5. Det där känner man bäst själv föratås . 😀du borse ha en låne hund som du kan gå /sköta om med ibland 😀

 4. Nog är det roligt att titta på gamla kort och minnas svunna tider. Jag är glad över de svart-vita jag har, för de har åldrats vackert, medan färgfotona är väldigt fula. Jag har skannat in en del och försökt snygga till dem, men med dåligt resultat.
  Så söta ni är du och Rambo!
  Kram, Ingrid

  1. Tack 🙂 Det var tider det! Både på gott och på ont, för allt var ju inte då heller en dans på rosor.
   Men vi minns ofta det fina, och det är ju bra.
   Ja, svartvita foton håller sig ofta bättre, vissa färgfoton tappar tonerna helt.
   Kram!

 5. Fin bild! Speciellt med dina favoritfärger! Och krukväxter lyckades du med som ung också!
  Synd att foton var fuktskadade.
  Gissar nog att man fortfarande någonstans kan få negativ framkallade, men vet inte var….

  1. Säkert kan man på negativ framkallade, men det ska vara väldigt speciella foton för att jag ska göra mig besväret hela vägen med att skaffa dem.
   Har rätt många foton, även gamla album som vi sammanställde med ex-maken. Tar tid att gå igenom dem, men försöker då och då sortera.
   Blir bara så många minnen och aha-upplevelser, och VAD ska jag behålla, vad slänga – inte så att jag sörjer mer – men där finns så mycket fint 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.