Fem en fredag, Random Google

Bilden tog jag igår kväll vid 18-tiden, så visst är våren och sommaren på väg till min balkong. Snart är det dags att köpa de första vårblommorna och sedan pelargoner. Jag är osäker på om jag odlar tomater i år då jag inte är hemma alla dagar, tänker sikta på diverse utfärder i sommar 🙂

Fem en fredag hos Elisamatilda ställer följande frågor:

Vilken är den bästa konsert du varit på?
– Har inte gått på så många konserter. Men Mika i Helsingfors var mycket bra och medryckande, minns inte året. Har sett Eva Dahlgren och Thomas Ledin live och dom var också bra.

Bäddar du sängen på morgonen?
– Inte med överkast, men rättar till täcket i påslakanet och kuddarna.

Vilken årstid är din favorit?
– Våren i slutet av april och början av maj.

Hur för du anteckningar?
– På papper för det mesta. I små anteckningsblock som får plats i handen då jag intervjuar, i häften och i en bordskalender sånt som jag behöver komma ihåg för framtiden.

Vad har funnits längst på din nuvarande att göra-lista?
– Byta lampa i taket i toan, det är en plattfond och jag får inte loss skalet. Men har en annan lampa där också, annars hade det ju inte funkat ogjort så här länge 😀

Jag har också fortsatt svara på frågorna i årsboken En fråga om dagen, och igår tog jag åter fram Tove Janssons Ordets gåva.
Som Elisamatilda randomgooglade, tog jag första bästa citat från boken, där jag hade slutat läsa. Jag befinner mig i kapitlet Ensamhet och utanförskap.

Tänk så ensam man vore ifall alla var rädda för en. (Ur boken Kometen kommer).

I dag åker jag iväg på en kryssning, så det kan dröja ända till söndag eftermiddag innan jag godkänner och svarar på era kommentarer. Men jag tackar redan nu för dem ❤

  34 reaktioner på ”Fem en fredag, Random Google

   1. Här har inte varit väder för uteserveringarna ännu men +7 har vi haft en dag.
    Mycket omväxlande väder, ska åter bli kallare – minusgrader om nätterna och kanske +1 om dagarna.
    Få se när det slår om – om det blir varmare ens i april?

  1. Jag använder nästan alltid kameran för att anteckna, dvs jag fotar saker jag vill ha, ska komma ihåg, ska laga, osv. Svårt om man intervjuar så klart men det funkar fint för mig! Och så har jag alltid anteckningarna med mig. Ha det så trevligt på kryssningen!

  2. Vi fick full vinter en gång till, så här är allt vitt, efter 3 dagars snöande. Kan bli nån enstaka +grad middagstiden men kallt på nätterna….

    1. Ja får se vad det bliver till. Kanske vädret hoppar över våren i år. Det blir sommar direkt efter vintern.. Det hände ju sej för några år tillbaka, jag minns inte vilket år. Men äldre barnbarnet var liten, så kanske 2017 el – 18….Vi hade massor med snö här, stora snöhögar o kyligt väder, mitt i allt svängde det, och redan innan 1 Maj kunde vi gå barfota o i sommarklänningar.

    2. Vädret har nog varit konstigt förr också, vi bara glömmer det. Men ut i Europa och världen kanske det inte varit så stora katastrofer som nu – eller, så har det, och vi glömt det

  3. här är det aprilväder. det växlar inom loppet av fem minuter. medan jag flyttar ut en stol på altanen börjar det regna trots att solen sken för mindre än en minut sedan. blåsten är däremot ganska konstant. fotograferar också en del jag vill komma ihåg

  4. Att ge sig ut på en liten resa vore kul, bara den inte skulle gå till storstan. Stockholm har jag – som infödd – tröttnat på sen länge. Det är inte längre den mysiga stad som jag levde i…..
   KRAM-Susie

   1. Jag tror jag vet vad du menar. Stockholm är inte heller längre den stad jag bodde i 1998, och Täby där jag bodde har förändrats.
    Men det finns mycket charm kvar i staden, om vädret gynnar en turist 🙂

  5. Känner igen problemet med taklampan – hade döda flugor i en, fick inte loss skärmen … till sist dök händig granne upp och nu är lampan flugfri!!!

  6. Våren är på väg 🥰. Gillar också våren när det börjar grönska.
   Bäddar inte utan gör som du.
   Kramar från oss

  7. Det där med att byta glödlampa har jag faktiskt också på min att göra-lista. Det hade jag totalt förträngt! Och det är inte bara en, utan tre glödlampor som behöver bytas, men det är i taket och där måste jag ha hjälp. Jag får väl ta och fråga någon av sönerna.
   Ha en fin helg!
   Kram, Ingri

  8. Fick googla artisten Mika. Aldrig hört talas om, men guuuu så snygg han är:-)
   Roligt med ditt svar på femte frågan. Jag hade samma problem och nämnde också byte av glödlampor…
   Önskar dig en härlig tripp över Östersjön. Fotografiska är inte alls fel om väderprognosen står sig. Hoppas dock att ni får lite sol också.

   1. Solen LYSTE, med sin frånvaro 😀
    Men Fotografiska var toppen och resan som helhet trevlig.
    Ja, Mika är/var snygg och du vet… då han slängde skjortan… 😀

  9. Mika var en ny artist för mig. Blev lite nyfiken, glampop, tror jag ska kika in på Youtube. Ha nu en mysig kryssning, hoppas vädret blir skapligt

  10. Eva Dahlgren såg jag i början av 90-talet på en nation i Uppsala. Det var en fin spelning! Vi har definitivt inte vår här än, i natt snöade det för femtielfte gången

  11. Drömmer om en liten köksträdgård men prioriterar det inte nu med tanke på allt jag har i skolan. Men en vacker dag så. Njut av din kryssning! 🙂

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.