Mer färg- och växtglädje till balkongen

Så här års kliar det ju i fingrarna för många som vill så frön, och de flesta är väl redan sedan ett bra tag tillbaka igång med sina odlingar i små växthus inomhus till exempel.

Jag har hittills nöjt mig med lökar till påsk och i dag köpte jag en Mårbackapelargon och gula penséer.

Jag förde cykeln till lokala sporthandeln för vårservice och sneddade över torget på väg hem tillbaka. I snålblåsten stod försäljarna tappert där, det är bara runt +6 grader och kall vind, men de är ju luttrade 🙂 Än är inte sommaren här, men varmare ska det bli åter nästa vecka. Det är på många sätt bästa tiden nu, då vi har våren och sommaren framför oss.

Efter väninneträffen igår tog jag en liten extra promenadsväng för att få saldot av steg fullt för dagen.
Jakob Forsellsgatan har vi här, bilden är tagen strax efter klockan 19.

19 reaktioner på ”Mer färg- och växtglädje till balkongen

 1. Ibland fastnar man i en mening, som din sista här. Jag undrade ett långt ögonblick var den gatan var före 19. Härligt med blommor, penséer till utekrukorna ska jag skaffa nästa vecka, brukar nog göra det i mars annars.

 2. Den gatan bodde jag på… för xx år sedan, säger vi. Husen har lite ändrat utseende eller så sviker minnet. Borde kanske uppdatera mig på de mindre besökta gatorna i stan…

   1. Carita, det låter som en god idé! Blott det finns en dag som passar… Kusk får jag knappast, men det går bra ändå!

 3. Jag har planterat en omgång penséer och i dag var sonen här med tre säckar jord, så på måndag ska jag köpa några penséer till. Det är härliga blommor tycker jag.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 4. Jodå, man vill ju inget hellre än att komma igång med fröerna, kommande vecka är målet för oss, hög tid nu.

  Man ser ju fram emot sommaren nu, gott gott.

  Ha en fin afton.

 5. Det har aldrig kliat i mina fingrar på våren 😂 jag är som Tjuren Ferdinand – sitter hellre under min korkek och luktar på blommorna än gräver i myllan…. Men ibland sker det under o jag påtar ner ngt frö. Men kan inte ha ngt växthus där vi bor, o inte vill jag ha ett trädgårdsland där ogräset trivs lika bra som frösådden, så en pallkrage räcker bra till för min del. Hade vi mera utrymme här hade jag kanske skaffat fler…men tycker det bara irriterar den som ska klippa gräsmattan om man har ngt som ”trillar” ivägen där. Man får inte ha hur mycket som helst utspritt då man bor på hyra utan hyresbolagets tillstånd

  1. Bor ju också på hyra, i våningshus dessutom, så inga odlingar här – men på balkongen kan jag ha nåt smått 🙂 Också utöver blommor.
   Jag är nog också mer den som sitter och njuter, att rensa ogräs är inget för mig.
   Pallkrage låter bra!

 6. Gula blommor är vår och pelargoner kan du ha på balkongen. Det var minus 1 på morgon promenaden så det är för tidigt här. Solen har varit framme hela dagen så vi har njutit på altanen.
  Kramar från oss

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.