Fåglar och fem frågor

Ringduvan bygger bo i en granhäck. Jag tycker det skulle kännas lite stickigt i rumpan, men fågeln må nu avgöra själv var den vill bo. Den hämtade olika material till sitt bo, landade så här att jag hann få bild, och dök sedan in i häcken som svajade till under den tid som fågeln rumsterade om där. Sedan flög fågeln ut igen för att hitta mer byggmaterial. Det är bråda tider får vissa fåglar nu!

Här sitter en annan duva och hoar. Snett nere till vänster om duvan syns en koltrast. Aj, inte? Ja men den är nog där 😀 Fåglarnas liv är intressanta att följa. Jag fantiserar om vad de tänker och säger.

– Var hämtade du det där byggmaterialet, frågar fågel A.
– Jag hittade det där från andra sidan häcken, från en hög med kvistar som grannen lämnat, svarar fågel B.
– Aj näääi, säger fågel A. Jag gjorde samma ifjol och det var nog det sämsta materialet jag nånsin haft. Flyg till Johanssons tomt, där hittar du bättre material.
– Tusen tack för tipset, säger fågel B.

Hos Elisamatilda är det ”Borta men inte glömd” som gäller.

Vilken handling som du gjort i veckan vill du gärna få ogjord?
– Kommer inte på något. Ibland säger något ogenomtänkt, men brukar försöka vara finkänslig.

När senast raderade du något?
– Det sker dagligen, och flera gånger, att jag raderar mejl. Får så pass många, också skräp, och de ska städas bort direkt.

När har du varit glad över inställda planer?
– Glad känns som fel ord, men lättad är jag ofta då möten inhiberas om det är så att jag ändå har fullt upp den dagen.

Vad glömmer du oftast på väg ut genom dörren och som du får vända tillbaka för?
– Då jag bor ensam är jag noga med nycklar och mobiltelefon, men ibland har jag glömt skräppåsen på golvet i hallen och då får jag gå ett varv till senare.

Hur ser du till att komma ihåg något du ska göra dagen efter?
– Listor, listor, listor. Skriver upp, bockar av.

  20 reaktioner på ”Fåglar och fem frågor

  1. Än så länge kommer jag för det mesta ihåg saker och ting, men det hjälper ju inte när man har en gubbe som tar för givet att jag ska komma ihåg hans saker! Alltså blir det listor här också!!
   KRAM-Susie

    1. Precis, när man vaknar och kommer på något man måste komma ihåg. Jag har alltid papper och penna på nattduksbordet. Kan omöjligt somna om innan jag skrivit upp det.

  2. Det är underbart att se fåglarna bygga bon och mata sina ungar. De flyger bort och fram hela tiden med olika saker i näbben. Även från boet har de med sig material, undrar om det är ungarnas avföring?

  3. Vilken trevlig fågelkonversation! Jag har tyvärr inga fåglar vid mina fönster, men har ju blivit tant så jag sitter gärna på en parkbänk och filosoferar och kollar på fåglar, matar dem gör jag också gärna.
   Förstår att inställda möten kan kännas rätt skönt.
   Hoppas dina pippin bygger klart snart, det väntar kallare väder ett tag nu.
   Trevlig helg

  4. Hahaha! Skrattade gott åt fåglarnas diskussion:-) Klockrent!
   Precis som du raderar ag bland annat mejl dagligen. Det har jag alltid gjort. Blir totalt snurrig när jag ha en proppfull inbox.
   Listor gjorde jag förr, mest inköpslistor. Nuförtiden verkar jag minnas det mesta utan listor. Konstigt, jag vet;-)

   1. Jo, jag gillar inte alls att ha många ”svarta” mejl, olästa alltså. Och för full får boxen inte heller bli, dock arkiverar jag mycket eftersom jag behöver leta efter gamla mejl i det jobb jag ju gör. Där finns mycket info. Har köpt tilläggskapacitet för GMailen.
    Fint att du minns också utan listor! 💪👍

  5. Listor är ett måste i mitt liv. Jag har ett bra synminne. I matbutiken märker jag att jag glömt listan hemma. Det jag skrivit ner finns i muskelminnet. Gäller inte om jag skriver på datorn. Så fram med penna och papper och skriv för hand.

   1. Jag har också olika sätt att öva då det gäller att komma ihåg saker jag ska handla, utan lista.
    Men ibland antecknar jag och minns till och med att ta listan med mig 🙂

  6. lappar och listor fungerar jättebra. nycklar och mobiltelefon är väldigt viktiga saker som jag verkligen vill ha med mig när jag går ifrån huset. koltrasten brukar vara den första levande varelsen som möter mig på morgonen när jag hämtar in tidningen. jag vill gärna tro att det är den som varit här i många, många år.

   1. Ja, tänk så viktig mobiltelefonen blivit, där finns många viktiga saker. Att snabbt få hjälp på olika vis, genom att ringa eller leta uppgifter på den.
    Beroende av den har nog många av oss blivit.
    Det är roligt med fåglar som återkommer, man tycker sig känna igen dem 🙂

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.