Olika vårtecken i Lovisa

Gjorde första promenaden redan före halv elva på förmiddagen, inte så vanligt för mig. Bongade detta lilla blå hav av blommor längs vägen ❤

Ett tydligt vårtecken är det då resebyrån Ingves Svanbäck med sin buss besöker Lovisa för att presentera kommande resor. Nu vill ju många resa igen, efter en paus på över två år på grund av pandemin. Mannen till vänster är Sune Sundholm, han ska vara chaufför på Nya Östis läsarresa. En glad prick! Och trevliga ska ju chaufförerna vara, sociala och hjälpsamma. Det skulle ju vara hemskt att ha en sur chaufför som bara grymtade till svar 😂 På bilden ses också Ann-Louise och Niclas från resebyrån.

Igår fotograferade jag glasskiosken som anlänt till parken invid torget. Reaktionerna brukar bli många då jag publicerar den på Facebook. Klart att var och en har rätt till sina åsikter och att de kan vara delade vad gäller utbudet av glass. Men det är helt onödigt att skriva att vagnen är ful eller att det är fel sorts glass som säljs här. Det finns andra kiosker och affärer där utbudet är ett annat. En övervägande majoritet av kommentarerna var ändå sakliga och utstrålade tacksamhet och glädje.

14 reaktioner på ”Olika vårtecken i Lovisa

 1. Smaken är ju som baken, jag älskar glass men är ganska kräsen numera. Blir glad när jag ser vegan-glass och äter det ofta bara för att se till att de får vara kvar. Även om jag inte är vegan.

 2. Är det kanske blåsippor som du fotat? Sååå söta de är. Er busschaffis ser verkligen sympatisk ut. Å så han sträcker på sig:-)
  Glasskiosken är en glasskiosk, varken mera eller mindre. Den är vit, ren och säljer glass under sommaren. Och de som inte gillar glassen som säljs har kanske ”förbättringsförslag till nästa år;-)

  1. Ja, den här Sune-chaffisen blir det nog roligt med, han hade härlig humor!
   Tycker samma som du, gillar man inte kiosken eller glassen går man nån annanstans. Det finns stort utbud, också i Lovisa 🙂

 3. Märkligt ändå… Kommentera en glass kiosk? varför liksom? Om man inte är nöjd, köp glas på ngt annat ställe! härliga vårtecken säger jag!

  1. Ja, det är mycket vi inte förstår – speciellt angående mänskors beteende på sociala medier… 😀
   Jag tror att det för vissa är enda platsen att få synlighet och där ska man sedan ”hävda sig”.
   Fint vårtecken tycker även jag!

 4. Vårtecken nummer ett i Lovisa är ju glasskiosken, minsann!! Vetdu, jag har upplevt grymtande busschaufförer på gruppresor. Int blir man glad, int… Visserligen utländska, men lite kunde de bjuda till ändå. Våra finlandssvenska busschaufförer på resor kunde ibland vara både värdar, guider, assistenter för smått handikappade, bärare och vetevad.

  1. Ja, nog har man mött grymtande busschaufförer i olika sammanhang med IngSvas har ALLTID varit underbara, tjänstvilliga, roliga.
   Jag har sett sura guider också, inte heller så bra om en guide ”har en dålig dag”.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.