Kan man ha för många krukor?

Ställer du frågan till mig blir svaret: Nej, det kan man inte ha 😂
Ett av mina ex tyckte ändå en gång att jag hade för många och bad mig kolla i förrådet och rensa.
Idag gjorde jag samma då jag vårstädade balkongen. Jag kollade lagret och rensade bort dem som inte passade i min färgskala, eller som jag annars bara anser att jag kan ge bort eller slänga. På bilden finns en del av krukorna som jag behåller.

Jag tycker om att städa, då andan faller på. Då händer det mycket på en gång. Men jag tar också många pauser och tänker aldrig ”detta måste bli klart, detta duger inte, bättre kan du!” Nej, jag och det som görs här hemma duger som det är.

Det har varit +19 grader i dag, helt underbart! Snart blir det svalare igen, men just de här fina vårdagarna ger mig mycket energi. Jag har också varit ledig från jobbet i dag och då gäller det att passa på. Både då det gäller att feja lite i knutarna och att blogga 🙂 Och så har jag varit hos frissan och fått såväl ögonbryn som håret fixat.

I detta inlägg lovade jag berätta mer då det blev offentligt bekräftad, och nu har jag fått besked från Paikallislehtien päätoimittajayhdistys (Lokaltidningarnas chefredaktörsförening) att jag får ett rekreationsstipendium på 300 euro ❤ Och det kommer jag att använda som delbetalning för stugan som jag hyrt och ska vistas i i juni månad.

Och ett glädjebesked till. Lukas lever! Min ekplanta på balkongen. Det är ju egentligen helt fantastiskt! 🌱

14 reaktioner på ”Kan man ha för många krukor?

 1. Fantastiskt att Lukas lever 👏. Krukor är bra att ha men ibland måste man rensa. Igelkotten är så söt.
  Kramar från oss

 2. Grattis till stipendiet! Det måste kännas härligt att få en sådan bekräftelse på att ditt arbete är uppskattat.
  Kram, Ingrid

 3. Jag har alldeles för många krukor men jag har ju över 100 blommor i fönstren och så kan jag ställa undan mina krukor i växthuset så jag bryr mig inte så mycket. Nu kan man börja vara ute i solen och få lite energi även om det är mer snö än bart fortfarande men visst känns det bra att våren faktiskt kommit och det rinner i diken och fåglarna kvittrar.

 4. Så roligt att läsa om både stipendiet, din kommande stugvistelse och en livs levande Lukas.
  Då min balkong saknar tak har jag haft ett pallkrageväxthus där jag förvarat krukor mm. Tänkte ta bort det i år eftersom det ser så stökigt ut. Fick också för mig att tomatplantorna inte mådde så bra därinne.
  Här har det också varit varmt och soligt en tid men idag är det svalare och nyss började det snöa!

  1. Här ska det också bli svalare nu, gått ner från +19 till +9 men det är ok så länge solen skiner 🙂
   Känns som att jag haft en bra period i livet nu, och jag är tacksam 🙏 Mycket har också varit tungt på olika sätt denna vinter, men till våren brukar jag leva upp.
   Hoppas du hittar växter som trivs på din balkong och som du själv trivs med ❤

 5. Grattis – glad för din skull, över stipendiet och över att Lukas lever ❤️ och krukor får man inte för många utav. Hur många man än har så fattas det alltid en passande till ngt…. Vissa s.k korgar blir ju dåliga med åren och måste slängas, och nån keramikkruka går sönder, men annars har jag bra utrymme i uteförrådet, så där får de stå på hyllan. Det är inget isolerat förråd, så kan inte ha vad som helst där, men blomkrukor går bra och utemöblerna bl.a

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.