Före och efter

Samtidigt som det är härliga tider med vår och sol betyder det gatudamm i stora mängder. Det har inte regnat på flera veckor och snart ska väl gatorna spolas maskinellt för att få bort gruset och dammet. Ingen aning om hur staden och husbolagen har tänkt göra detta och när, men att föra bilen till en tvätthall som kostar 26 euro känns inte riktigt klokt eftersom bilen två dagar senare åter är täckt av gatudamm.

Har förmånen att få spola av dammet på bilägarens gård. Helt rent blir det ju inte då det är förbjudet att använda tvättmedel som rinner ner i marken, men rent vatten får man tillsvidare ändå spruta 🙄 Bilen blev glad!

Den obligatoriska bilden av Blomflaggan bakom kyrkan togs under dagens promenad. Hade förstås också här kunnat vänta tills sanden hade krattats bort eller mera grönt kommit upp från jorden, men tänkte att kanske blommorna vid det laget är ett minne blott 😀

Även om jag inte varje dag rapporterat från promenadstråken har saldot ändå varje dag fyllts med minst 2500 steg, och som bäst varit uppe i runt 5000.

9 reaktioner på ”Före och efter

 1. Nackdelen med din ”lånebil” är att den är svart. Det spelar liksom ingen roll hur ofta du tvättar den, den kommer se skitig ut fem minuter senare. 26 Euro – det var en billig biltvätt kan jag säga…

  1. Oj då – vad kostar tvättarna där du bor?
   Nåja, inte är det jättedyrt inte – men att tvätta en gång i veckan är ingen idé.
   Och nu kom pollenet…
   Jag trodde också min bil var svart, men den lär vara mörkblå!

 2. Oj så dammig den stakars bilen var. Här har dom börjat att spruta vatten samtidigt som gruset sopas upp.

  Kramar från oss

  1. Vissa ställen sprutas vatten även här men på gatorna runt mitt hus är det rejält dammigt och mycket grus kvar. Tror att stenar flugit runt och krossat en lampa på min bil och även sidospegeln…
   Kram!

 3. Oj vilka dyra biltvättar ni har! Här kostar tvätten som jag vanligen väljer i biltvätten runt 12 Euro. Fast jag tvättar inte ofta jag heller. Oftare på vintern faktiskt eftersom salt används att hålla motorvägarna bara.
  När gatsoparen börjar sopa gatorna om ngn vecka sprutar den vatten på samma gång för att undvika så mycket damm som möjligt. fast det är ju klart att en del damm blir det ju ändå.
  Det finns väl specialmedel att tvätta bilen med ute på gården, men inte ens sådant får användas? (Som alltså är anpassat för utomhus bruk)

  1. Ja, och då tycks det enligt BP:s kommentar vara ännu dyrare i Sverige för hon tyckte 26 euro var billigt 🙂
   På egen gård är det lätt att spruta med vatten, om man tillgång till slang. Jag har varken gård eller slang, men får låna där bilägaren bor.
   Kanske det finns nåt miljövänligt som får användas ute på gårdarna men jag är tveksam, alla är rädda om grundvattnet 🙂 Men nog finns det ju alltid sånt som skräpar ner på andra sätt och ingen bryr sig 🙄

   1. Håller med där. Det kan bli lite tvetydigt det där miljöbudskapet…. Gissar nog att det finns ngt miljövänligt alternativ för biltvätt utomhus på gården….

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.