Victorias besök berörde många ❤

Jag tar bilderna i kronologisk ordning och nu blir de ganska många. Klockan 12 hade jag redan min hyrbil klar på en plats varifrån jag fort kunde ta mig vidare från torget till Drottningstranden.

Klockan 13 var jag på plats på torget. Pressen skulle anmäla sig klockan 13.15, ackrediteringen skulle kollas, men något sådant krävdes sedan aldrig. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle anlända cirka klockan 13.30 och en halvtimme tidigare fanns det redan ganska många på plats på torget.

Lite senare kom allt fler. Till exempel skolklasser med flaggor. Som ni ser hade vissa också satsat på blågula plagg 🙂

En del av medieuppbådet och publik på torget mittemot rådhuset dit Victoria och Daniel skulle anlända och sedan visa sig på balkongen.

Victoria tackar publiken på sitt hjärtliga sätt. Damen i lila till vänster är stadsstyrelsens ordförande Arja Isotalo. Bredvid henne prins Daniel och till höger om Victoria står stadsdirektör Jan D. Oker-Blom och stadsfullmäktiges ordförande Otto Andersson, som också är riksdagsledamot.

Här anländer Victoria med Otto Andersson till vänster, Jan D. Oker-Blom till höger och många andra i släptåg till Drottningstranden där hon ska inviga Victoriaplatsen.

En storbildsskärm gjorde det lättare för alla att följa med vad som hände.

En liten del av den säkert mer än tusenhövdade publiken. Alla skulle stå bakom staket och då det inte var platåer och trappor såg vissa sämre än andra, till exempel om säkerhetsföljets bilar stod i vägen.

Säkerhetspådraget var stort, men diskret, och allt löpte jättebra.

Plaketten för Victoriaplatsen är avtäckt!

Victoria ger intervju åt Yle innan hon vinkar till alla och avlägsnar sig med Daniel och sina vakter från Drottningstranden.

Media hade fått ett eget fält och då läget var som bäst för mig var avståndet till Victoria bara två meter. Hon sa ”hej då” till alla och jag svarade ”hej då” och vinkade 🙂

Victoria beskrivs som en person som ser alla i sin omgivning. Hon har en fantastisk utstrålning, orkar alltid le, talar tydligt och klart med välvalda ord och ger sig tid att hälsa på personer hon går förbi. I Lovisa var det många som ville se henne, och det kom förstås människor också från grannstäderna, ja till och med från Sverige.

Kort sagt var det en härlig dag som blev ett fint minne för många ❤

14 reaktioner på ”Victorias besök berörde många ❤

  1. Vilket fint reportage! Och så bra du lyckades med att stå nära kronprinsessan. Bra jobbat där! Älskar Viktorias vackra byxdress:-)
    Jättekul med så många på plats för att hälsa på Viktoria och Daniel. Och återigen lyckades du fylla din kvot med människor på foton:-)

    1. Ja, minsann – det här varit ett super år 2023 för Lovisa på många sätt. Massor av människor har gästat staden och nu blev allt på flera sätt krönt av era härliga kungligheter ❤
      Massmedia hade sin plats, ett slags egen fålla, där vid Victoriaplatsen, så att vi skulle få bra bilder utan att gå henne in på skinnet 🙂

  2. Vädret var på er sida med sol. Fina bilder på vår trevliga Victoria. Alltid leende och vänlig så jag förstår att hon fick mycket uppmärksamhet.
    Kramar från oss

  3. Vilka väldigt fina bilder du visar här och vädret var också bra. Roligt att så många hade kommit för att se Viktoria och Daniel och att vi nu också kan se dem. Tack för det! Kram!

    1. Facebook har svämmat över av bilder av våra svenska gäster 😀
      I Nya Östis Facebook-grupp finns många bilder och så där överlag annars på FB också. Och videoklipp i massor.
      Ja du vet, då tusentals människor kommer för att se dem och nästan alla har mobiltelefonen i högsta hugg.
      Kram!

  4. Tack för ett fint reportage om Sveriges blivande drottnings besök i Lovisa. Jag är stor beundrare av henne, för hennes intelligens, engagemang och just som du säger, vänlighet. Allt kan inte vara inlärt, hon har nog ärvt en hel del från sin mor. Roligt också att Lovisa fick visa sin vackra sida med fint väder.

    1. Har också tänkt på det – att allt inte är enbart inlärt. Det där med att kunna SE andra, bemöta andra vänligt, vara engagerad, och sprida värme med ett äkta leende.
      Hon är unik. Vi är ju alla det på vårt sätt, men Victoria är minsann speciell.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.