Fem en fredag, Hipp hurra!

Bilden har inget med dagens tema att göra, men jag blir alltid glad då jag får kort som jag önskat mig via postcrossingen. Man får inte ha så kallade ”demands” där, alltså inte kräva nånting. Men man får önska motiv och där har jag skrivit in Snobben, Inge Lööks gamla gummor, James Bond och då speciellt kort på Daniel Craig och förstås även Muminmotiv.

Passar nu på att gratulera bloggaren Elisamatilda som fyllt år, och det är hon som håller i trådarna för den populära utmaningen Fem en fredag! Temat i dag är Hipp hurra!

Blir du visare med åren?
Det hoppas jag att jag har blivit och fortfarande ska bli 🙂

Hur firar du din födelsedag?
Jämna år har jag firat sedan jag fyllde 30. För snart två år sedan firade jag min 60-års dag. Nu tror jag att jag inte längre vill ha stora fester. Det kan bli fester i en liten krets då jag har födelsedag. Sällan kaffe och kaka, roligare att gå ut och ta några glas vin och en bit mat.

Vad skulle du önska idag om du blåste ut ljusen på tårtan?
Nuförtiden handlar mina högsta önskningar om sådant som inte går att köpa, som att vi skulle få fred på jorden och att nära och kära och jag själv ska få ha god hälsa. Men visst kan jag önska mig materiella ting också, som en bil till exempel 🙂

Har du någonsin haft en dålig födelsedag?
Inte vad jag minns.

Är du bra på presenter till andra?
Jag tycker om att ge gåvor. Försöker tänka ut sådant som passar mottagaren, är personligt. Men alltid är det inte så lätt.

18 reaktioner på ”Fem en fredag, Hipp hurra!

  1. Idag stämmer alla dina svar, utom tvåan, in på mina. Jämna år slutade jag fira efter det jag fyllde 40. Sedan dess har jag flytt fältet kan man säga. Nästa år fyller jag 80 (jag kan inte fatta det!) och då funderar jag på om jag faktiskt ska fira det, ordentligt! Den som lever får se! 😁Ha en fin helg!

    1. Visst tycker jag att man ska fira, med nära och kära, om det känns rätt – om man orkar och vill.
      Att fylla 80 är ju en milstolpe. Jag fyller 70 om åtta år, men ibland känns det som att – kommer jag att överleva så långt 🙂
      Kram!

  2. Vilket roligt kort med Snobben:-) Lite otippat att just Snobben-kort finns kvar att köpa. Gissar att det beror lite grand på var kortet kommer ifrån. Har nog inte sett ett Snobben-kort i Sverige sedan 1990-talet.
    Vi är helt överens om fyran och femman. Sedan håller jag med dig om att det är betydligt roligare att gå ut och äta/dricka. Oavsett tillfälle faktiskt:-)

    1. Att glädja och överraska andra är minst lika roligt, eller roligare, än att få gåvor själv 🙂
      När jag tänker efter tror jag inte det är lätt att hitta Snobben-kort här heller… Det jag fick kom från USA.

  3. Jag undrar om det inte är lättare att hitta presenter till vänner än till familjen. Ibland får man ju ett tydligt önskemål, men då vill de ändå välja själva o det slutar med pengagivande. En bil förstår jag att du skulle uppskatta, jag har inte kört sedan 1981 så för allas skull är det säkrast att jag fortsätter åka buss. Ha en skön helg, kanske har ni samma blåsväder som vi!

    1. En bil är dyr i drift, därför har jag inte köpt en. Lånebilen funkar bra. Men visst skulle jag vilja ha en egen, och en bra P-plats, helst garage, så man slapp vinterproblemen 🙂
      Grått väder här, slutade blåsa men ska börja regna åter på eftermiddagen. Bra såtillvida att snön försvinner, eller i alla fall säckar ihop!

  4. Vill helst inte fira mina födelsedagar så mycket, fokuserar hellre på frugans.
    Våra födelsedagar ligger dock ganska nära varandra i tiden så jag brukar hamna där ändå, typiskt. 😉

    Att önska god hälsa till sig själv och anhöriga är ju en bra önskning tycker jag.

    Ha nu en fin kväll.

  5. Snobbens upphovsman Paul Schulz kom från Minnesotas huvudstad St:Paul, som är grannstad med Minneapolis och utför kärnan i Tvillingstäderna.
    Jag tror ju äldre vi blir, desto mindre viktigt blir det materiella och det bli viktigare med sådant som hälsa och fina relationer. Fira på du! Varje födelsedag! Tänk vilken lyx att ha levt ännu ett år och få fira med nära och kära omkring sig. 😊

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.