Färgsprakande fredag och Fem frågor

Minne från kryssningen till Stockholm i mars. Det går in som bidrag för Färgsprakande Fredag, en utmaning som Lillasyster håller i. Männen på bilden är för mig helt okända, så det var liksom inget spännande med det – att ”vem är dom där?” 😀

Elisamatildas fem frågor har temat ”Antingen eller” och den här gången känns det lätt att svara på frågorna.

Vill du hellre laga mat eller ta hand om disken?
– Jag tar hand om disken och lägger in den i diskmaskinen 😀

Går du hellre på en aktivitet utomhus eller inomhus?
– Såsom läget är nu, svinkallt och blåsigt ute är det inomhusaktiviteter som gäller. Men blir det varmt i sommar är jag gärna ute på olika evenemang.

Handlar du hellre online eller i affär?
– Absolut helst i affär där jag kan se på och ta på sakerna jag vill köpa. Men visst köper jag också vissa grejer online.

Titta på soluppgång eller solnedgång?
– Eftersom jag är nattuggla, ingen pigg morgonlärka, blir det solnedgång.

Väljer du upplevelser under en semester eller göra ingenting?
– Beror lite på semestermålet. En mix av bägge brukar det bli. Några dagar med bara poolhäng och allmän lättja är alltid skönt.

    20 reaktioner på ”Färgsprakande fredag och Fem frågor

    1. Hoppas att de färgsprakande drinkarna smakade bra =) Tack för länken och kul att du vill vara med. Nästan samma väder här, det blev ullunderställ på eftermiddagens promenad. Ha nu en fin fredagskväll!

    2. Även om poolhänget är förbi för mig så gillar jag det där med allmän lättja. Men lagom aktivitet är inte heller fy skam! Ha en fin helg!

      1. Just det, en bra mix. Och poolhäng är inte för mig mera att ligga och pressa för att bli brun, jag ligger i parasollets skugga och dricker och äter nåt gott och läser tidningar osv.
        Ha det bra även du!

    3. Drinkarna har fina färger.

      Lagar gärna mat sen fixar diskmaskinen resten. Nu när det är kallt känns det bäst att vara inne. Måste ut med den lille och det räcker.

      Kramar från oss

      1. Ja, promenaderna med Minton är säkert nog tillräcklig utevistelse.
        Det var sådanadär retrodrinkar, den till höger skulle vara Auringonnousu (soluppgång på svenska), minns inte vad den kallades på engelska.
        Men de som var i baren var nog för unga för att känna till ursprungsreceptet med apelsinjuice och vodka och aprikoslikör osv. Lite olika recept finns ju 🙂
        Kram!

    4. En av killarna såg riktigt bra ut, och då menar jag inte den närmast kameran;-)

      Vilka lika svar vi har idag. Kul! Undantag – jag/vi har aldrig ägt en diskmaskin. Jag älskar att diska. Det brukar ju vara gjort på fem röda:-)

      Ha en skön helg!

      1. Det finns många som gillar att diska 🙂
        Jag har några dricksglas i hårdplast som jag gillar, och de blir fula i diskmaskin, så dem diskar jag för hand.
        Ha en bra helg även du – trots att ni kanske också har snö…

    5. Så länge min man levde, som var kock, diskade jag. Nuförtiden lagar jag maten och får också ta disken förstås. Håller med dig. Jag handlar helst i affärer också. Ha en trevlig och så smärtfri helg som möjligt! Kram!

    6. Gläder mig åt dina färgsprakande. Fem frågor deltar jag inte i längre. Gör min blogg lite lättare/jag vad ska man säga? – när jag inte deltar i alla teman??

      Kram!

      1. Ibland har jag tänkt samma – att det LITE stressar mig med olika teman. Men jag tycker om Skyltsöndag och Fem frågor. Ibland även Hoppa på tåget och Orsakullans frågor. Vi ska nog göra såsom det känns bäst. Utmaningarna är ju frivilliga. Selfie-frågorna läser jag ibland svaren på – det kan man ju också göra, bara läsa utan att själv delta.
        Kram!

    7. Nu blev jag sugen på sommardrink med klirrande isbitar! Verkar avlägset just nu…

      Vi är många som föredrar solnedgångar, puh skönt att inte vara enda nattugglan. Vet du, jag har aldrig haft diskmaskin, men haft en massa män som fått diska. Jag tyckte det var lika bökigt att skölja, ställa in, ta ut och ställa upp i hyllan som att diska för hand när jag var hos dottern med familj. Då valde jag mycket hellre matlagningen. Ha nu en skön helg det trista vädret till trots!

      1. Vi är nog många nattugglor, men av nån anledning har det ju ansetts som ”mindre skämmigt” att vara hurtig och morgonpigg 😄
        Med ålderns rätt har jag börjat strunta allt mer i sådant där ”man borde” osv.
        Min ex-make gillade också att diska – vi hade inte diskmaskin då, men här fanns en då jag flyttade in.
        Trist väder även här minsann. Vintern är lång.

    8. absolut helst disken om någon annan lagar maten. några soluppgångar blir det inte tal om för min del. numera sover jag då. kläder vill en prova och nypa i. resor innebär ju i sig en avkoppling och jag vill se och lära när jag åker någonstans

    Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.