Husdjur och rejält bakslag

Hos Nacka-Åke som håller i utmaningen ”Hoppa på tåget” är dagens ord HUSDJUR.
Jag letade och letade bland gamla bilder och hittade flera där min hund Rambo var med. Men på fotona fanns också människor. Dels sådana som inte längre lever i dag, dels sådana som av andra anledningar inte längre är aktivt delaktiga i mitt liv. Så det kändes lite fel att välja sådana fotona, utan att fråga dem som är med på bilderna om det är ok att den landar på bloggen och därmed på nätet.

Men här har vi mitt husdjur, som gick bort 1998, samma år som jag bodde i Sverige. Jag kom hem till Finland då för att vara med vid hans sista stund. Han bodde nämligen fem månader hos min mamma eftersom jag inte kunde ta hunden till Sverige på grund av makens allergi.

Men det passar ju bra med snö en dag som denna. För det här var väl ändå lite onödigt?

Våren tycks inte komma alls i år. Vi har haft vinter fem månader nu.
Det kalla vädret ska fortsätta med minusgrader om nätterna. Eventuellt har vi +8 om en vecka.

Att så tomatplantor eller smultron eller olika små blommor på balkongen är inte att tänka på ännu, så all slags skörd kommer sent igång, inte bara för mig.
Jag har inte kunnat sitta på balkongen alls i år, den har norrläge och där har inte den här ”våren” varit mer än +10 grader.

Mitt ben var ganska bra igår och den här dagen började hyfsat, men då jag var i affären gav knäet efter tre gånger. Att ha käpp eller gångstav är opraktiskt då jag handlar ensam och har två kassar. Bilen underlättar ändå mycket. Får börja fundera på ryggsäck i kombination med stav.

Då jag är hemma lever jag ett, i mina ögon sett, helt normalt liv. Här finns möbler och väggar att ta stöd av. Jag är långsam i allt, men livet är ändå bra. När jag har fått alla saker ”roudade” till en plats kan jag syssla med mycket där.

26 reaktioner på ”Husdjur och rejält bakslag

  1. Hade ungefär samma problem som – att hitta ett husdjur alltså. Och du lyckades ju till och med att få med ett ”riktigt” djur, en hund som hette Rambo och ser ut som en Lassie. Bra jobbat där!

    Här är som bäst två plusgrader, men snön lägger sig som tur är inte. Men det känns inte ett dugg vårligt. Har kunnat sitta på balkongen och läsa max tre gånger i år, men då satt jag där iklädd i en värmande dunjacka.

    Som så ofta på våra breddgrader tror jag att vintern kommer övergå till sommar pang booom, från ena dagen till den andra…

    1. Ja, och du har väl söderläge? Eller så att solen värmer några timmar.
      Troligen som du säger, Pang boom och vår har vi bara några dagar.
      Men hur som helst, sol och värme längtar jag efter. Har längtat länge.

  2. En fin hund du haft. Oj har du fått mera snö det vill ingen ha nu. Det är jobbigt att handla när man inte har full rörlighet.

    Kramar från oss

    1. Ja, men handla måste jag – och så länge jag kan göra det ensam eller med nån vän kämpar jag på.
      Kan ju komma en dag då jag behöver mera hjälp, men vi får hoppas att det går mot det bättre hållet med knäet.
      Vädret kan vi ju inget åt, tyvärr.
      Kramar till er!

  3. Men så vacker han var din Rambo! 🙂 Hundar är helt klart ett kärt husdjur och är en trogen i alla lägen! Men då det kommer till gosighet så finns ett speciellt husdjur som är extremt gosig och söker sig till kroppsvärmen, det är ett djur jag gillar förutom hund, katt och hästar – Japp.. de är ormar! ❤

    Önskar dig en härlig helg!
    Kram

    1. Jag gillar ormar 🙂 Är inte rädd för dem.
      Men har ändå svårt att se mig gosa med en orm.
      Hunden ligger då närmast hjärtat ❤
      Önskar dig också en fin helg!

  4. Våren är verkligen seg ….hade ju också sådär vitt i torsdags och det var vitt i fredags också. Men idag såg jag ett säkert och trevligt vårtecken, kommer på skyltsöndag imorgon. Vilken fin hund =)

  5. Hundar tillhör väl de trofastaste djuren man kan ha. Jag tror att de för alltid har en särskild plats i hjärtat, även när de inte finns längre.

  6. Rambo hade samma färger som vår Shetland Sheepdog hade.

    Tråkigt med benet 😦
    När vi ligger ute med båten händer det ju att vi måste gå en bit för att bunkra i en affär. Sedan ganska många år har vi då en ”dramaten” till hjälp. Det hjälper inte att varavid full vigör om man ska kånka kassar i ett par kilometer, så det var en bra investering och inte så kostsam.
    Kan inte det vara till hjälp även för dig?
    Kramis

      1. Visst är det bra med väskor på hjul. Den vi har i båten har dessutom ganska stora hjul, så den rullar lätt. Det är smidigt 🙂

  7. Jag såg att ni fått rejält med snö, men jag hoppas att den försvinner snabbt igen. Här var det några snöflingor på taken i morse, men de töade bort när solen kom upp.

    Jag tycker att du hittade en fin bild på Rambo!

    Kram, Ingrid

    1. Snön är nästan borta, men det kär komma till ännu under ett par dagar.
      Dock smälter det rätt bra om det blir några plusgrader på dagarna.
      Men visst är det trist väder när april inte bjudit på nämnvärd värme.
      Jo, Rambo var mig kär ❤
      Kram till dig!

  8. Så fin bild på din hund. Det kan vara känsligt att publicera bilder på andra så jag brukar fråga om de vill vara med på bild. Ibland går dock inte det.

    1. Jag brukar också fråga för det mesta. Undantaget är förstås om jag fotat på ett torg där det finns massor av mänskor, eller på en match med stor publik och sånt 🙂

  9. Ja, våra älskade husdjur. Nu har jag inget mera men alla djur som fanns i mitt liv är kvar i mitt hjärta.
    Det var -5 grader kl. 07.00 här idag. Ingen idé att gå ut på balkongen ens.
    Så jobbigt med ditt knä. Hoppas det ger sig snart. Ha, trots knäet, en trevlig ny vecka!

    1. Ja, älskade husdjur! Nu kan jag inte längre ta något, har inte tid och börjar själv vara lite till åren.
      Och då jag bor i våningshus – en hund måste skolas så den inte ylar och skäller.
      Underkylt regn här, samma elände med kyla som hos er.
      Vi kämpar vidare! Knäet har i alla fall varit lite bättre nu!

  10. Fin vovve! Ett elände med allergier, ett av barnbarnen mina hade astma som barn och blev då också pälsallergisk. Det sitter i ännu, men hon kan hantera det med medicin så de har kunnat ha hundar.

    Lyssnade nyss på väderprognosen där man sa att möjligtvis kunde det bli varmare till Valborg! det är rätt långt dit och det var ändå mycket osäkert hur det skulle bli. Bönderna har redan börjat varna för årets skörd då de inte får ner nånting i åkrarna ännu.

    1. Man längtar ju som galen efter lite värme, att få +8 grader känns ju inte som så mycket men bättre än minusgrader är det ju 🙂
      Precis, kan tänka mig att vårbruket blir svårt att få igång.

  11. Förhoppningsvis kommer våren snart till er också. Säkert en rätt normal april hos er ändå men den känns säkert kall efter er långa vinter.
    Vi hade liknande april förra året efter en lång och väldigt snörik vinter. I år är vår april mera normal och ngt varmare.
    Att ha händerna fria om knäet strejkar låter klokt. Ryggsäck är nog ett bättre alternativ än kassar ifall du behöver stödja dig. 😊

    1. Ifjol var det ganska varmt den här tiden, det ser jag på ett år gamla bilder som läggs ut på Facebook 🙂
      Men jo, april är nyckfull.
      Glädjande nog har knäet varit bra i två dagar! Tacksam.

  12. Collie och shelities et hör nog till favoritrasen de är bara för härliga och lättlärda, kloka och allt det där vet du ju redan -Kanske vi får vår väldigt snart. vintern har varit 6-7 månader. Vi fick snö i oktober som blev kvar och än finns den kvar å flera ställen

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.