Nu på plats, nya upplevelser väntar

Då jag öppnar min dörr är utsikten denna så här i slutet av juni månad 2024. Jag lockades till att hålla dörren öppen ett tag för att få genomdrag. Och då flytt-teamet sprang in och ut under fyra timmars tid var dörren också öppen då och då. Med den påföljd att jag fick in en geting på besök 😬 Senare såg jag en fluga, och en mygga! 🤣 Missförstå mig rätt. Detta chockade mig inte men under de senaste två åren har jag sällan haft varken getingar, myggor eller flugor på besök i min bostad på tredje våningen.
Getingen hittade sin väg ut själv, tack och lov.

Första flyttlasset har anlänt och det kom tre lass till efter det här, så jag bor nu mitt bland möbler och lådor i ett enda kaos. Eller kanske bara nästan. För med hjälp av en vän fick jag teven och soffan på plats, och datorn funkar, vilket är ett måste med tanke på tidningsjobbet jag ska göra under helgen.

Här är mycket rofyllt och svalt. Jag kan sitta helt stilla vid ett bord och bara iaktta vinden i gardinerna. Det gör ont i alla muskler efter flyttjobbet som pågått nästan två dygn, och det fortsätter imorgon med slutstädning. Men jag är lycklig. Nu på plats i nya hemmet, i det gamla huset.

Pelargon-mormor har hittat hem? Och tomaterna växer i växthuset men har inga blommor än, vilket aningen bekymrar mig.

Och det här är väl typisk flytt-dags-mat? 🙂

24 reaktioner på ”Nu på plats, nya upplevelser väntar

  1. Välkommen till ditt nya hem. Det ser verkligen idylliskt ut och vilken härlig vy möter dig när du tittar ut.

  2. Härlig dörrutsikt! Otroligt så stor gårdsplan, det har jag inte reflekterat över förut… Sköter ni den gemensamt, eller har ni någon anställd? Lycka till med bostaden, pelargoner och allt annat!

    1. Ja, gården är verkligen stor. De som tittat in här förvånar sig ofta över det. Men gården är ju privat så det är ju inte meningen att andra än de som bor här ska komma hit. Snöarbete, gräsklippning och mycket annat är nog tjänster som husbolaget köper.

  3. Grattis och Välkommen hem! Nu är du på plats, och så får det ta den tid det tar att hitta rätt plats för varje grej/pryl/möbel. Du har ju bra början, om soffan o tv är på plats o datorn fungerar 👍 blir nog bästa bra dethär, ska du se.
    Pizza e bra flyttmat 😘

    1. Som du säger – det tar tid för varje pryl att hitta plats och jag kommer att slänga en hel del som jag inte hann slänga de sista dagarna jag flyttade.
      Jag får lita på att allt blir bra 🙂

  4. Fint att se att du är på plats i ditt nya hem och att flytten gått bra. Nu har du såklart en hel del att göra innan du är helt i ordning, men när allt är där så behöver du ju inte stressa, utan ta det i en ”lagom” takt. Ser underbart ut med trädgården utanför dörren!

    Ha det gott!

    Kram

    1. Ja, jag vill se det så och försöker lära mig att leva i lugnare tempo.
      Massor av lådor finns det nu överallt och jag hittar inte alla grejer, men det som måste funka funkar, alltså datorn för jobbet.
      Förutom då skrivaren som jag har problem med.

  5. Men så skönt att allt hittills gått bra, en flytt är aldrig rolig innan man stängt dörren om sig efter sista flyttgubben och ser kaoset inne men vet att nu får man börja från noll och det får ta den tid det tar. Förutom att du ska kunna jobba förstås. Jag har ofta upplevt problem med just bredband och förr i tiden telefon som inte var inkopplad i tid. enklare numera. Du har en rofylld utsikt som just nu är vilsamt grön. Lycka till i ditt nya hem, må lyckan finnas i varje vrå!

    1. Exakt så – ja. Det får nu ta den tid det tar. Det enda jag behöver få fort att funka är skrivaren (printern), och så har jag som mål att få de flyttlådor som kostar att vara tomma senast på fredag.
      Tack för alla lyckönskningar, jag hoppas få ett lugnt och lyckligt liv här.
      Kram!

  6. Grattis till att ha kommit på plats i ditt nya hem. Jag hoppas att du kommer att trivas där.

    Ha en fin helg!

    Kram, Ingrid

    1. Tack – här är lugnt och skönt, jag trivs bra.
      Har förstås ännu mycket jobb framför mig med att tömma lådor och få allt på plats. Det kommer att kräva några veckor minst.
      Söndagskram!

  7. Välkommen till ditt nya hem och så bra att flytten gått så pass smidigt ändå. Att flytta, även med hjälp, är tungt!
    Nu när du har allt på plats är det ingen brådska med att få allt på plats. Det kan vara bra att lite fundera på hur du vill ha saker och ting i ditt nya hem. Lycka till! 😊

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.