Akupunktur mot sjösjuka

Så illa som jag mådde natten mellan fredag och lördag, då vi  i höststormen åkte över till Stockhom, har jag inte mått på tiotals år. Om jag hade fått önska något då så hade det väl varit att en helikopter hade hämtat bort mig från det infernaliskt gungande fartyget.
Runt två-tretiden på natten kroknade jag av ren utmattning och följande dag mådde jag faktiskt bra. Frukosten slank ner och jag orkade flanera runt i city. Men jag hade inte glömt illamåendet och på eftermiddagen blåste det åter upp ordentligt.
Beslöt mig för att köpa piller mot åksjuka, men ville hitta något som gick att kombinera med några glas alkohol. Nå, vilken apotekare skulle nu våga lova att jag inte skulle få prickar i ansiktet eller börja bete mig konstigt mot omgivningen om jag kombinerade läkemedel med sprit? Så hon föreslog SeaBand.
De liknar svettband men har kula i plast på insidan. Den ska placeras så att den pressas mot en viss punkt på handleden.
Nu var det inte lika häftig storm när vi åkte hem men banden fungerade faktiskt. De ska förstås sättas på prov även på andra resor, men om det är så här enkelt och relativt billigt (145 kronor) att bli av med åksjuka, så varför ta läkemedel då? Dessutom går banden att skölja av och återanvända nästan hur länge som helst.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.