Reklamens offer

Jag har sagt och skrivit om dem förr. Angry Birds. De finns överallt, och nu är jag också ett reklamens offer. Men onödigt att gå och sura för att Rovio Entertainment gör pengar på de  här fåglarna som först kom ut på marknaden via ett spel. Bara för att jag inte kom på idén själv och därför inte är miljonär i dag behöver jag inte sura.

Jag tycker att den här birdsen liknar internationella hockeyförbundets viceordförande Kalervo Kummola, se här.

Hur som helst – jag behövde ett reflex. Och som jag har letat… för det fick inte vara hurudant reflex som helst, inte ens hurudant Angry Birds-reflex som helst.
När jag sedan skulle fästa det på min jacka höll jag dock på att bli angry… fästmekanismen var inte speciellt smart, men jag hittade slutligen en egen lösning.
Kanske jag kunde marknadsföra den åt Rovio Entertainment?

11 reaktioner på ”Reklamens offer

  1. Om jag hade skrivit Agry, så skulle det vara Angry. 🙂
   Men det är alltså ett spel, som först kom för mobiltelefoner, och sedan till datorn, men nu finns fåglarna överallt! I Tammerfors finns en nöjespark med en Angry Birds avdelning, det finns pennor, t-shirts, suddgummin, USB-sticks, musmattor… allt, you name it… med Angry Birds motiven.

 1. Haa haa – vilket slående liknelse (Kalervo Kummola). Jag höll på att ramla av stolen pga. all skratt 😉

  Som tur är har inte Angry Birds hittat till Sverige i lika stort skala. Dvs. Mailar du din postadress så skall du få några hederliga gammaldags reflexer från mig.

  Kommer dock ihåg när vi firade sista jul i Finland och min systers barn (samma ålder som mina – då 8 och 10) fick som julklapp var sin mobil av sista mode. Då var det Angry Birds med hela slanten. Jag fick en rejäl ”lanttis” stämpel när jag inte hade aning om vad dessa fjädrade saker var för någonting …

  Då kommer vi in i ett annat ämne som gör mig rejält förbannad ibland. Min syster måste ha uppvuxit i en helt annan planet än jag. Det har inte med ekonomin att göra, utan värdier i livet. Jag förspråkar att mina barn skulle förstå bättre värdet om pengarna, hur det ser ut i resten av världen, hur viktigt det är att spara, hur pengarna inte växer i träden. Jag har tex. förbjudit våra släktningar att ge så mycket ”materiella klappar” till mina barn. De har var sin fond där vi har sparat sedan de föddes – för att de skulle ha startkapital när det är dags att gå vidare med livet och testa ägna vingar. Egen lägenhet tex. är inte dumt att ha när man skall studera. De får klappar så klart, men det räcker med mindre och man behöver inte ha det sista som marknadsföringsnissarna försöker få oss att köpa pga. man inte klarar utan.

  Då har jag min syster som tänker/lever helt annorlunda sätt. Varje jul har vi en total kollisionskurs när klapparna delas ut. Jag blir så förbannad när jag ser dessa ”vill ha” blickar i mina barns ögon. De vet ju bättre och har förståelse – men ändå.

  Vad fasikens man skall göra ått detta värld?????

  Har du svaret så blir jag ytterst tacksam!

  1. Inte har jag något svar på vad man ska göra för att minska materialismen, ha-begäret.
   Jag har inga barn, och min makes barn från förra äktenskapet är redan vuxna. Så vi kanske inte direkt har det där problemet kring jul – ofta reser vi med gott samvete bort, fastän jag vet att min mor tycker det kan bil ensamt – men inget är ju i dag längre så som det var då vi var barn – för att vi inte ÄR barn mer.

   Jag e-postar min adress åt dig 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.