Lokaljournalistik nära hjärtat

Bilder och namn på människor du känner, saker som ligger dig nära hjärtat. Dem hittar du oftast i lokaltidningen.
Bilder och namn på människor du känner, saker som ligger dig nära hjärtat. Dem hittar du oftast i lokaltidningen.

Jag brukar undvika att skriva om mitt journalistjobb på den här bloggen. Eftersom jag har en annan blogg där jag gör små inlägg från den världen.

Men i dag kan jag inte låta bli.
Jag har jobbat på lokaltidningen 25 år. För länge, kanske någon säger. Men varför byta jobb då man trivs?
Mitt hjärta har alltid klappat för det lilla och lokala.

Jag är så glad för att redaktionen där jag jobbar åter fick en chefredaktör med huvuduppgift att ta sig an ÖN. En person som finns på plats på orten, som lär sig känna människorna där. Och som jag tror är genuint intresserad av småstaden, av det lilla och lokala som ingen annan än lokaltidningen skriver om.

För att det här inlägget inte ska bli för långt vill jag bara säga att den chefredaktör vi hade innan gjorde ett jättestrongt jobb. Men om man ska basa för två lokaltidningar, som har redaktioner på två orter fyra mil från varandra, kan man inte helhjärtat jobba för bägge. Man kan inte vara på plats på båda redaktionerna samtidigt.

Jag är säker på att framtiden är lokal. Samtidigt som vi kritiskt ska granska sådant som bör granskas ska vi också kunna skriva om sådant som den lilla människan pysslar med i vardagen. Vem annan än lokaltidningen kan och ska göra det?

11 reaktioner på ”Lokaljournalistik nära hjärtat

  1. Jag hoppas att människor som vill ha den människonära journalistiken och lokaltidningen kvar ska visa det genom att prenumerera och komma med åsikter om vad vi gör bra och vad vi gör mindre bra.

 1. Vi är ganska starka lokalpatrioter vi gotlänningar. Det finns ingen region i Sverige där den lokala radion är populärare än här på Gotland och jag tror att någon av gotlandstidningrna finns i nästan varje hushåll.

  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  1. Låter fint! Jag tror att alla skulle sakna lokaltidningen och -radion om det kom en dag då de inte längre kom ut eller sände.

   Ibland tror jag också att en del företag, de som satsar på direktreklam, glömmer bort att lokaltidningarna också är företag som kämpar för att överleva och som behöver reklamintäkter.

 2. Varje morgon läser jag Bbl(jag är från Borgå) och jag vill läsa lokala nyheter. Det finns alltid nånting man kan diskutera om vidare då. Så jag håller helt med dig: Viva lokaltidningen.

 3. Vi bor i skuggan av Stockholm! Händer det något på Hornsgatan så kommer en notis i DN, men inte om det händer något i Kallhäll (Järfälla grannkommun till Stockholm). Som tur var har vi två lokaltidningar! Kämpa på med lokalnyheterna, vi tycker det är mer intressant att läsa om det lokala torget än Tahrirtorget

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.