Kändis kände mig!

Underhållande föreläsning med viktigt budskap höll Anne Hietanen i Lovisa gymnasium i dag. Foto: Hanna Stringer.
Underhållande föreläsning med viktigt budskap höll Anne Hietanen i Lovisa gymnasium i dag. Foto: Hanna Stringer.

Du som inte känner Anne Hietanen hittar hennes blogg här. Anne har medverkat (och gör det fortfarande) i massor av radio- och tv-program. Men nu har hon också inlett en turné, och så vitt jag förstår besöker hon främst finlandssvenska skolor.

Sitt första besök gjorde hon i dag i Lovisa gymnasium. Med inlevelse och ett stänk av både humor och allvar berättade hon om sina ungdomsår. Då hon led av både anorexi och hetsätning.

Det som värmde mitt hjärta lite extra var att Anne kände igen mig. Jag undrade hur det kunde komma sig.
– Ja, men du är ju Debutsky, sa hon. Jag läser din blogg!

Och jag som trodde att det bara vara jag som läste hennes 🙂

Det kändes också skönt att höra att en så vacker och trevlig kvinna, som jag trodde var hur van vid att uppträda som helst, kan erkänna att hon är nervös inför många framträdanden. För det är ju också jag.
Glad i hågen tackar jag ofta ja än till det ena framträdandet och än till det andra. Sedan sitter jag där och är skitnervös med snudd på panikångestattacker.

Och om du läser det här Anne så kändes det jättekul att du kallade mig Debutsky. Adrian Debutsky – min romankaraktär – känner sig smickrad för det.

Artikeln om Annes besök i gymnasiet finns HÄR.

20 reaktioner på ”Kändis kände mig!

 1. Är så glad över att du var på plats idag! Och jo, jag är ofta MYCKET nervös, inför det mesta faktiskt! Dom flesta är väl det, många täcks helt enkelt inte bara erkänna det.

  1. Men det märktes inte att du var nervös, och det säger många ofta åt mig också – att ”det gick så bra och inte såg man alls att du var nervös” och själv tycker man att det syntes, men där ser man – det är som du säger ”vem bryr sig, vem ser det där som man själv tycker är dåligt” 🙂

 2. Jag har hört/läst att det är bra att vara lite nervös inför ett framträdande. Det tyder på att man inte tror ”att man är bäst och kan allt” typ.

  Sen måste jag ge en stor eloge för att hon vågar berätta om anorexi och hetsätning med en personlig återkoppling.

 3. Tack för titten hos mig, titta gärna in fler gånger. 🙂

  Det är verkligen jättebra att några tar upp de unga tjejernas problem, som nu anorexi och de bakomliggande orsakerna. Vi lever i en sådan otrolig prestationsångest idag, att det nästan gör ont bara man tänker på det…

  1. Precis så är det! Fastän jag är 50+ känns det tråkigt att inse att utseende (närmast då vikt) också i dag spelar en stor roll för många. Människan är ju så mycket mer än bara sin vikt… sorgligt samhälle vi lever i.

 4. Läste just artikeln, bra skrivet å ett väldigt viktigt ämne som de pratas aldeles för lite om. Lyfter på hatten åt Anne som vill å orkar besöka skolor å berätta om sina erfarenheter. Ska kolla in hennes blogg oxå, tack för tipset.
  Å KRAM till dej ”gamla” granne (missförstå mej inte!) 🙂

  1. Nog är jag gärna ”gammal” då jag är 50+, man får ju vara lite hur som helst i den här åldern 🙂
   Kanske Anne besöker skolor där ni bor också, kolla upp det med henne om du vill!

  1. Jag hittade inte någon favorit via webbshoppen, så jag tror att jag går till affären nästa gång jag kommer till S:holm. Men tusen tack för att du tipsade om sajten och visade vilja att fungera som kurir!

 5. Du får väl inse att du är kändis du också!!

  Så fint du skriver om hennes föredrag. Det är ett väldigt viktigt jobb Anna och alla andra kändisar utför när de reser runt i skolor och på arbetsplatser och delar med sig av sina erfarenheter av hur livet kan vara när man kommer i otakt.

  Kram, Ingrid

  1. Tack Ingrid! Visst gör Anne ett fantastiskt viktigt jobb!
   Artikeln fick också spridning, den gavs ut i Borgåbladet och kommer på Hufvudstadsbladets magasin Hbl+ som kan läsas bl a på Ipad.

 6. Carita, tror du jag får låna denna bild och publicera den en gång på min blogg ifall jag nämner fotografen Hanna Stringer?

 7. Det är så himla skönt att svenskfinland börjar få riktigt vettiga inspiratörer, tycker jag. Det som Anne har valt att göra, att ge av sig själv för att hjälpa andra på det här sättet, kommer att motivera så många! Till att hjälpa, att lyssna, att dela, att våga och att ge av sig själva. Det kan förändra hela samhället, sakta men säkert.

  1. Du har så rätt! Det fina med Anne var också att hon erkände att hon var nervös, att föreläsningen var hennes första, att hon kanske skulle svamla lite, tappa tråden. Hon sa att skolan får pengarna tillbaka om den inte är nöjd med henne. Bara det alltså 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.