Alkoholreklam

Behändig tetraförpackning.
Behändig tetraförpackning.

I Finland försöker man ju åter strama åt reglerna kring alkoholförsäljningen, så vad passar då bättre än lite alkoholreklam? Fick den här behändiga förpackningen som gåva av vänner som hade besökt Spanien.

Jag tycker att livsmedelsaffärerna mycket väl kunde få sälja vin också i Finland. Starkspriten är vi väl inte redo för att ha där, men hallå – vin?
Vi är med i EU, men samma regler gäller inte för alla länder. Vare sig då det gäller försäljning av alkohol eller besiktning av bilar.

Drar mig till minnes en episod från ungdomen. En kompis och jag planerade göra affischer och banderoller med texten ”Släpp brännvinet löst i Margaretas kiosk”.
I dag, när jag ser på det hela i den vuxnas tillrättalagda värld, var det väl bra att vår anarkistiska idé aldrig förverkligades.
Eller?
Vem vet om vi hade fått i gång ett upplopp och en diskussion som hade lätt till att Finland hade haft lika liberal alkoholpolitik som många andra länder i Sydeuropa har i dag 😀

4 reaktioner på ”Alkoholreklam

  1. Ja Sverige är ju också med i EU och vi har ju Systembolaget. Å vi lär nog få drömma om vin och öl i livsmedelsbutiker resten av våra liv tror jag.
    Korkat, totalt korkat! Hur många vinglande a-lagare har inte jag sett här. I Spanien med 1 000-tals barer samt vin-, öl och spritförsälning t o m i snabbköpen har jag inte sett en enda. Ok, då turister från England och Holland då, men inga infödingar.
    Det löjligaste i sammanhanget är att de har släppt receptfria läkemedel hos bl a ICA…

    1. Ja, man kan väl fråga – vart är Nordens EU-länder på väg? Successivt kunde vi ha avvecklat Alkos och Systembolagets monopol, men det är troligtvis som du säger – vi lär får drömma om vinet i mataffären resten av våra liv.

  2. Ha, ha…jag har också alkoholreklam hos mig…och ännu mer dessutom! :-)! Jag tycker dock att det är ok att gå till systembolaget för att handla vin…det blir ändå så tungt när man handlar mat, så det räcker till.

    1. Visst är det ok att gå till Systembolaget (heter Alko i Finland) – vårt Alko ligger dessutom i samma fastighet som affären där vi för det mesta handlar maten.
      Men så där i princip tycker jag vi kunde ha mer liberal alkoholpolitik i Sverige och Finland.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.