Marry me – tredje gången gillt?

Finlandssvenska Krista Siegfrids representerar Finland i Eurovision Contest.
Finlandssvenska Krista Siegfrids representerar Finland i Eurovision Contest. Fotograferat från ett Youtubeklipp på datorn.

Missförstå inte rubriken, det är inte jag som ska gifta mig för tredje gången. ”Marry me” framförd av finlandssvenska Krista Siegfrids blev Finlands bidrag till Eurovision Contest. Toppen! Fastän den kritiserats för att vara kvinnoförnedrande. Om man har lite humor och förstår ironi klarar man nog av det här. I den här videon, som jag fotat på datorn, tejpar Krista igen truten på en man, så inte är hon helt undfallande 🙂

Men segern kommer säkert åter en gång att reta upp någon som inte gillar finlandssvenskar. Det var tredje året årad som ett finlandssvenskt bidrag utsågs att representera vårt land i Eurovisionen.

Det var länge sedan jag drack chokladmjölk till frukost.
Det var länge sedan jag drack chokladmjölk till frukost.

Annars började dagen med chokladmjölk till frukost. Jag dricker nästan aldrig mjölk nu för tiden, men om jag gör det så ska den vara riktigt kall och smaksatt med O’boy.

Klockan tickar mot sommaren och våren.
Klockan tickar mot sommaren och våren. Det är tulpanernas tid och jag kan inte låta bli att föreviga dem 🙂

I fredags förlorade Lovisa Tor snöpligt nog med 2-5 mot Erä i innebandyligan. Det var en konstig match. Laget kan bättre, men lyckades inte utnyttja sina målchanser. I kväll gäller det att visa bättre takter mot tabelltvåan Classic. Vi har aldrig besegrat det laget, så nu skulle det vara dags!

Många sådana här scener vill jag se i dag i matchen Tor-Classic.
Många sådana här scener vill jag se i dag i matchen Tor-Classic. Foto: Benny Liljendahl

4 reaktioner på ”Marry me – tredje gången gillt?

  1. Håller tummarna att ditt lag vinner ikväll!
    Har inte hört Krista Siegfrid. Här håller dom ju fortfarande på med sådana löjliga delfinaler med mestadels gräsliga bidrag (enligt mig alltså). Sverige vill nog inte vinna två gånger i rad – det skulle bli för dyrt antar jag;-)

    1. Men på något sätt är det ändå alltid festligt att se Melodifestivalens uttagningar, showerna mellan bidragen är tusen ggr bättre än i Finland, verkligt fint det där med många dansare (lite orientaliskt)!

  2. Melodifestivalen är ingenting som jag måste se, men jag kan tycka att om man inte har något annat för sig, så är det ganska ok underhållning, även om låtarna inte är så bra.

    Tulpaner den här tiden är hur underbart som helst. På sommaren tar jag aldrig in dem utan njuter av dem ute i rabatten, men nu är det härligt att ha en bukett att glädjas åt.

    Hoppas nu att Lovisa Tor vinner i kväll!
    Kram, Ingrid

    1. Nå, någon seger blev det inte men matchen var bra och underhållande ändå.

      Tycker ofta att pausunderhållningen, de uppträdanden som görs mellan låtbidragen, är bäst i Melodifestivalen 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.