Gamla kära ting, termos

Svår att fotografera så att alla härliga slitna detaljer syns, och bulan i sidan :-)
Svår att fotografera så att alla härliga slitna detaljer syns, och bulan i sidan 🙂

Man har ju många gamla och kära ting, så jag kanske börjar visa dem sporadiskt här. Saker som har historia.
Har ibland tänkt att om jag skulle vara tvungen att göra mig av med 90 procent av allt jag äger, till exempel inför en flytt, så finns det ju vissa saker som är väldigt kära.

Om jag skulle tvingas välja något speciellt, till exempel bara hinna ta med mig tre-fyra saker, i samband med en katastrof (brand eller dylikt) skulle det kanske vara dagbok, fotoalbum och sånt.

Men inför en flytt kan man ju vända och vrida på saker, fråga sig vad man behöver och vad som har historiskt värde (antikt) och vad som har stort affektionsvärde.

Kom att tänka på allt det här då jag satt med makens farfars termos framför mig. Den har Niilo haft med sig då han jobbade på sågen i Lovisa. Kaffe i termos och smörgåsar i paket, antar jag.
Termosen har sina skavanker, men så ska det ju vara – det visar att den varit med om ett och annat. Och fortfarande håller den kaffet varmt.

6 reaktioner på ”Gamla kära ting, termos

 1. Vissa saker gör man sig inte av med, fast man kanske borde!

  Jag har två gula lätt skamfilade emaljerade burkar som från början varit mammas.

  Åke hade en av dem som matlåda när han skulle iväg och jobba. Sen slog vi på stort och köpte honom en vanlig rostfri matlåda, men de här burkar blev kvar och fick flytta med till Odvalds.

  De är ganska praktiska om man vill frysa in någon matrest, men vackra är de inte och just nu står det ute i mitt förråd.
  Kram, Ingrid

 2. Jag har ett par vackra glasljusstakar i blågrön fär samt ett glasskål på hög fot i samma färg efter farmor som jag inte kan skiljas ifrån. Skålen står och samlar damm, men ljusstakarna står i badrummet och ljusen tänds när jag kryper ner i ett bad.

  Kul att termosen fortfarande fungerar som den ska. Det gör det ännu roligare och så att ha kvar saken med affetionsvärde 🙂

 3. Vilken härlig thermos som visar sin karaktär och värdighet och ålder som är en stolthet.
  Ja alla har vi nog saker som bär gamla härliga minnen, sånt vi inte riktigt kan skiljas ifrån, då skils man ju också från historien bakom.

  Tjingelingen från Rantamor.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.