Att fotografera en fotograf

Jag står modell på den plats där jag ska fotografera Antti. Han ställer in kameran.
Jag står modell på den plats där jag ska fotografera Antti. Han ställer in kameran. Jag ser måhända lite fundersam ut, men det är inte fotografens fel.
Foto: Antti Sihlman.

Ett sådant uppdrag hade jag i dag. Att fotografera en fotograf.
Själv har jag ingen fotoutbildning, men jag tar bilder till tidningen ändå. När jag fotograferar människor brukar jag försöka tänka på att jag inte ställer personen så att en stolpe växer upp från hans huvud eller att en kvist sticker ut ur hennes öra. Bländaröppningar, slutartider och sådant hinner jag sällan reflektera över.

I dag intervjuade jag Antti Sihlman, dels för att han spelar innebandy i Lovisa Tor, dels för att hans stora intresse är fotografering.
När jag sedan skulle fotografera honom blev det så att han pekade ut platsen eftersom han såg det vackra i omgivningen, ljusförhållanden och sådant. Han ställde in kameran åt mig och av bara farten tog han också några porträtt på mig.

Han knäppte ett antal bilder med lönnlöv i förgrunden. De ska inte synas som löv utan mer utgöra en inramning. Foto: Antti Sihlman
Han knäppte ett antal bilder med lönnlöv i förgrunden.
De ska inte synas som löv utan mer utgöra en inramning.
Foto: Antti Sihlman

Intervjun med Antti länkar jag till senare här på min blogg, då den publicerats i tidningen. Då får ni också se bilden jag tog av honom, med de inställningar han gjort. Kanske lite fusk att påstå att jag är fotografen då, för jag höll ju bara i kameran och knäppte av 🙂

Anttis fina bildblogg hittar du här.

4 reaktioner på ”Att fotografera en fotograf

  1. Nä. Det är inget fusk. Ingen behöver ju få reda på det. 😉 Bilderna vi fick se blev ju bra. Det märks att ni fått höst till skillnad från oss längst ner i Sverige. Jag skulle också vilja lära mig massor om att ta bilder. Först måste jag skaffa mig en bra kamera.

    1. Att fotografera är väldigt kul. Jag är inte så mycket för manipulering och allsköns redigering, mest gillar jag det naturliga, men i vissa fall kan fixa till bilder. Och att lära sig knep, som det där med löven som inramning, är ju bra 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.