Vacuumproblem på Viking

Vacuumproblem. Bäst att hålla toalocket stängt.
Vacuumproblem. Bäst att hålla toalocket stängt.

Det första meddelandet fick vi fick då vi klev ombord på Viking Gabriella i går var att båten hade ett vacuumproblem. Man kunde inte spola i toaletterna.
Ja, inte har Viking haft det lätt på senaste tid. Amorella gick på grund för inte så länge sedan och skämtnyheterna spred sig snabbt.

Vacuumproblemet var inget skämt. Men det åtgärdades och man kunde spola i toaletten under resan, fastän man då och då tvingades spola två gånger för att få allt ner. Och då hade vi verkligen inte släppt några megastora bajskorvar eller lagt något man inte får lägga i stolen 🙂

När jag nu ännu är inne på linjen kiss och bajs måste jag berätta om besöket på en av båtens allmänna toaletter i morse. I damtoan stod två karlar. Jag kollade skylten två gånger. Bild av kvinna, ja! Två gubbar inne på toan, ja! Men jag är ju modig och går dit ändå. Fastän jag hör hur de svär.
Ju*****ta, v***u, per***le. Finska svordomar. Så jag tänkte att montörerna, för jag hade insett att de jobbade med en toastol, var finnar eller ester.

Men döm om min förvåning när jag hörde att de var finlandssvenskar som bara kryddade sitt språk med finska besvärjelser. De hade uppenbara problem med en av toastolarna där.

Avrundar med en blick upp mot taket i puben. Det är jättefint. Och vi trivs alltid på Viking Line, toaincidenterna var bara små roliga kryddor.
Avrundar med en blick upp mot taket i puben. Det är jättefint. Och vi trivs alltid på Viking Line, toaincidenterna var bara små roliga kryddor.

16 reaktioner på ”Vacuumproblem på Viking

  1. Nåjo, det gör det säkert. Men på den här överfarten var det rätt många barnfamiljer och vi sov gott hela natten, det var lugnt och skönt, förutom att det gungade lite då det blåste på öppna havet.

 1. Jag hickade verkligen till när jag läste din rubrik. Viking line – igen!
  Nu var det ju inte så allvarligt och man fixade toaletterna, men visst har det otur.
  Ett vackert tak är det i alla fall!
  Ha det så gott i Sverige och God Jul på dig!
  Kram, Ingrid

  1. Ja, det var inget större problem, men då dom ropade ut det i högtalarna hann jag tänka ”nej, vi kan ju inte åka iväg innan dom fixat felet”.
   God Jul åt dig också! – – om vi inte hörs ännu före 24:e.

 2. Länge sedan jag åkte med Viking, men jag har bara trevliga minnen. Jag bor ju åt Göteborgshållet till, så lite långt till Stockholm för att borda finlandsbåtar, synd. Förra året åkte jag med Birka till Åland, vändande tur. Och buss ToR. Något jobbigt.
  God Jul, kram, Gerd

  1. Visst är det ganska långt från S:holm till G:borg!
   Jag har aldrig varit i G: borg så det skulle vara kul att åka dit och att se Ystad i sydligaste Sverige också.
   Kanske nån dag?
   Kram o god jul!

 3. Slutet gott, allting gott… så brukar det ju heta. Hoppas att du får en trevlig vistelse i Sverige och att hemresan löper utan några trista incidenter. Några ”ärräpäitä” får du förstås räkna med, men de hör ju till.
  Vill passa på att önska dig en riktigt GOD JUL!

  Kram

 4. Hahah. Det där påminner mig om en rolig historia som en finsk släkting berättade för mig. Hans kompis är lastbilschaffis. När han hade skitit gick det inte att spola. Irriterad som tusan gick han ut i korridoren och stoppade en städerska. Kom, titta på finsk brytning. Han talade ingen bra svenska. sa han till henne. Han visade in henne på toaletten. Han pekade ner på skiten och skulle demonstrera spolningsknappen. Han tryckte därmed på spolknappen, och det spolades ner……
  Ridå eller, hahah
  kramis o go jul på dig.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.