Skilsmässobloggen?

Nä, det är nog inte riktigt min tanke att den här bloggen bara ska handla om vår stundande skilsmässa, som min make begärt men som jag inte alls hade gått med på lika gärna.
Men just nu är jag så mitt uppe i alla de känslor som rörts upp efter den första maj då jag fick veta att han hade en annan.

Så just nu skriver jag om det som rör sig i mitt inre, och en dag i framtiden skriver jag säkert om helt andra saker, till exempel presenterar jag min nya bostad 🙂

Idén till att börja skriva om det här föddes egentligen då min mans nya kvinna bloggade om blommor hon fått av honom. Hon har ju också sin fulla rätt att visa bilder av hennes nya lycka på Facebook. Men då jag inte har sådan lycka att beskriva än, så visar jag hur mitt liv ser ut i dag.
Rätt eller fel, vad tycker ni? Jag står i alla fall till hundra procent bakom det jag skriver.

Och av någon anledning har min blogg de senaste fyra dagarna haft 1800 besök… Inte så många som lämnar kommentarer, men desto fler som läser.

Nu är jag arg, och snart packar jag min väska och sticker!
Nu är jag arg, och snart packar jag min väska och sticker!

I dag har det varit en tuff dag. I går grät jag inte alls, kände mig stark. Men just i dag har jag varit väldigt svag och mitt självförtroende ligger på minus 50. Hade ändå en bra terapistund med en god vän och började då jag kom hem banka på väggar och kasta dynor. Äntligen kommer ilskan ut.

Har börjat plocka lite bland våra grejer.
Har börjat plocka lite bland våra grejer.

Ska flytta först i slutet av augusti men har redan plockat lite bland alla saker. Mest vill jag ha med mig ljus 🙂 … och mina Bond-prylar. Och en bok som maken köpt och som är ett bevis på att han en gång älskade mig.

Den där plastkorgen är nog bara till för själva flytten.
Och i mitt nya hem ska det inte finnas några gardiner. Dessutom ska sängen finnas mitt på golvet, vem har sagt att den måste stå med kortsidan mot en vägg?

Australien-Holland VM gruppspel.
Australien-Holland VM gruppspel.

Och vad annat gör jag i min ensamhet? Ser på fotboll förstås! Och suckar för att inte ens tippningen i Lången tycks gå min väg. Men är man idiotoptimist och tror att Australien ska kunna slå Holland får man väl stå sitt kast.

I morgon är det en ny dag.
Kanske en lite bättre sådan än den här dagen var.

43 reaktioner på ”Skilsmässobloggen?

 1. Klart du ska skriva om du känner för det. Jag lider verkligen med dig och det gör ont att läsa. Håller tummar att du ska reda ut stormen. Bra med vänner när det krisar. Australien var inget dåligt tips…hade ju Holland på gaffeln!

 2. Det är bra att ha en blogg. Där kan man skiva av sig om allt, precis allt. Å uppenbarligen är det mycket som måste komma ut hos dig.
  Nu vet jag ju inte bakgrunden – ja du visste ju heller inget förrän den 1 maj, men jag tycker nog att du ska vara mera arg än ledsen. Om din mans förhållande med den andra kvinnan pågått länge och du inte visste/anade ingenting så…
  Å att ta med sig en bok som är bevis på att han en gång älskade dig – nej Carita. Släng den i papperskorgen i stället.

  Tack och lov att fotboll finns – i alla lägen!

  PS. Jag vet att jag är ganska så hårt här, men jag har en viss erfarenhet där, även om det är länge sedan. DS.

  1. Min man och jag vill fortsätta vara vänner, och jag tycker gåvan han gav mig var så fin att jag verkligen vill ha den med mig.
   Hans nya kvinna är 45 så det var ingen 25-åring han tog 🙂
   Men jag kände att då hon visar deras lycka öppet på stan, på FB och i sin blogg så måste också jag får skriva vad jag känner.
   Kram och tack för ditt stöd!

 3. Det gör ont att ta in det du går igenom, men skriv, skriv för 17! Jag älskar Lilla arga My!
  ”I morgon är en ny dag.” Så tänker jag alltid när det är träligt på kvällen.
  Hoppas du kan koppla av så du får din skönhetssömn 😉 Hitta på nåt kul, jag ska t.ex. göra fräsiga midsommarnaglar i morgon!
  Kramelikram

  1. Underbara Frida vännen!
   Jag går i flera terapier, skulle inte klara det här annars.
   Har blivit varnad för att vara öppen om det här på bloggen, man säger att jag kommer att ses som en driftkucku, men jag står till 100 % bakom det jag skriver.

   1. Det är din blogg. Och ditt LIV. och dina KÄNSLOR, så du skriver just vad du vill ju. Du är allt annat än en driftkucku, du är en själ som har sårats å det djupaste. Kör hårt, känn starkt och låt ilskan komma ut!

   2. Ja, jag vet att ilskan måste ut, annars blir den en stor böld i mitt inre som gör mig sjuk.
    I dag har jag fått massor av stöd, många människor som säger att de upplevt samma sak. Jag är inte ensam och jag har inte gjort något fel.

 4. Jag vet hur du känner det, Carita, Jag har genomgått samma sak, blivit utbytt s.a.s. det var länge sen och som tröst kan jag säga att tiden läker alla sår och allt blir bra, t.o.m. bättre.Skriv du om ditt liv och dina känslor. Lätta på ångan och dela med dig av sorgen och de bekymmer du har och du ska se att du får varma tankar i retur. Jag skriver också om min stora sorg, min sjuka bror och varje gång jag sätter punkt för en ny bloggskrift känns det lättare. Delad glädje är dubbelglädje, sägs det. Så är det inte med sorgen, den halveras varje gång man delar den. Styrketankar till dig Carita.

  1. Jag insåg det rätt fort, att jag har många ödessystrar och -bröder. Om jag inte hade öppnat mig här skulle jag inte ha känt till andras rätt tuffa öden, så det stämmer, vi kan ge styrka åt varandra.

 5. Det som nu orsakar ilskan, sorgen, känslan av orättvisa, som ledde till den oförutsägbara bedövande livssituationen – det skall arbetas bort, som man säger ”arbeta degen” eller på finska ”taikina pitää vaivata”. Finns inga andra metoder. Men varje dag är ifrån… och varje dag är också närmare det nya. Det bästa i livet kanske är just, att ingen, absolut ingen alls, vet om morgondagen.

 6. Det du går igenom är (tyvärr) så vanligt att du nog inte blir någon driftskucku bara för att du ger ett ansikte åt det. Tvärtom är det bra att du kan formulera dina (och andras) känslor. Vilken form din öppenhet ska ta sig är det bara du som kan avgöra. Alla sätt har sina risker, men alla sätt kan hjälpa både dig och andra.
  Jag önskar dig all välsignelse i fortsättningen! Vi ses!

  1. Tack för dina fina ord Kalle. Jag gläds åt den lycka du känner idag, den ger mig framtidstro.
   Jag överväger mina inlägg ganska noga för jag vill inte såra någon, och jag försöker komma ihåg att jag trots allt som hänt är värdefull. Försöker skriva då jag är på toppen av en vågkam, inte då jag är nere i dalen.

   1. Det är skönt att höra att du gläds över min lycka! Den är så stor att jag inte kan hålla in med den.
    För ett år sedan hade jag aldrig trott något sådant – det mesta var bara grått. Och nu beter vi, som är tre gånger så gamla som tonåringar, oss fånigare än tre förälskade tonåringar – och skäms inte ens för det! 🙂
    Det finns nog hopp också för oss frånskilda medelålders!

   2. Ja, det där är ju som balsam för min sargade själ. Kanske det finns någon där ute för mig också, någon som kan älska mig sådan som jag är – fastän den tiden inte är just nu när jag är som mest skör.

    Ni ska visa er lycka öppet, sådant blir andra människor glada för ❤

 7. Skriv, du som KAN skriva! Det hjälper dej med bearbetningen, och läsarna att bearbeta liknande förluster de varit med om. Själv blev jag nästan rädd då allt gammalt från min skilsmässa ploppade upp till ytan. För du beskriver känslor o stämningar väldigt bra! Tack Carita för att du är så modig! Varma kramar och styrka till de vågdalar du måste gå igenom ännu.

  1. Tack Tia!
   Så många har hört av sig via privata meddelanden och berättat att de gått genom nåt liknande eller att de får styrka av min story så nu tänkte jag tuta och köra!
   På ett så respektfullt sätt jag kan.

 8. Varför skulle någon se dig som driftkucku- du har ju inte gjort något fel? Jag vet inte riktigt vad man ska säga vid ett sånt här tillfälle, men det är nog säkert inte fel att önska all lycka i framtiden!

 9. Aj då, det var den typen av sorg och förlust det handlade om … 😦

  Klart att du ska skriva. och jag tycker att du tänker helt rätt i fråga om din jämförelse med att den nya kvinnan visar upp sin lycka i den änden av allt det här. Inte är glädje mer berättigande än sorg när det gäller den här saken …
  Om det inte vore för att jag inser att du är ledsen över detta så skulle jag faktiskt gratulera dig! Olika falla ödets lott. Det som en ser som olycka, är lycka för en annan. Om något liknande skulle hända mig så skulle mycket olösligt lösas … utan att säga för mycket …

  Men DU sörjer, och det är väldigt ledsamt. Beklagar verkligen att du drabbats på det här sättet, och måste ryckas upp med rötterna. Men efter en tid kommer du garanterat att hitta en ny väg i livet, och skilsmässan öppnar för helt andra möjligheter än tidigare. Jag ser i hur du formulerar dig, att du har god insikt i just det. Man blir ledsen, och förlorar för en tid en del av sig själv … vilket nog är det värsta i sammanhanget. Men alla förutsättningar finns för att det ska bli bra till slut …
  Lycka till med allt. Det kommer att gå jättebra!!!!!!!!

  1. Tack för ditt långa brev. Jag vill se ett ljus i tunneln, fastän allt nu är mörkt. I en lite stad där jag o maken är rätt kända efter våra sjutton år tillsammans är det svårt att vara den som byttes ut.
   Kram!

 10. Jag skäms verkligen över min dumma och onödiga kommentar. Så är det när man läser fragment av det som står, och jag trodde att skilsmässan var inte alls just det.
  Ledsen att höra att ni ska ska gå nu åt olika håll. Självklart ska du skriva om hur du känner. Bloggen handlar ju om dig och ingen annan, och du behöver tömma ditt hjärta för att sen kunna gå vidare.
  Be så mycket om ursäkt för kommentaren. 😦

   1. Tack! kände mig lite dum där sen jag läste igenom ditt inlägg.
    Återigen lär jag mig att det är viktigt att läsa igenom allt innan man skriver nåt. 🙂

 11. Att gå igenom en skilsmässa är en stor sorg på så många sätt. Oavsett om man lämnar eller lämnas. En sorg över att saker och ting inte blev som man tänkt. Och i ditt fall en sorg över att bli bortvald antar jag. Jag önskar jag kunde hålla din hand och torka dina tårar och därmed hoppas att jag på det sättet kunde ta bort din smärta. Men så enkelt är det inte. Det onda måste få värka ut. Och någonstans på andra sidan blir det bra igen även om jag är tämligen säker på att du just nu inte tror på det. Massor av kramar till dig

  1. Ja, det är nog som du säger, sorgen måste få sin tid, såren måste få läka.
   Tack för din omtanke ändå, och det känns fint då du skriver att du så gärna skulle vilja hålla min hand, för närhet och omtanke är ju det man saknar då man är ensam.

 12. Sitter och läser ikapp alla bloggar jag följer…Blir så ledsen när jag läser vad som hänt dig…
  Önskar och hoppas att du tar dig igenom eländet och kommer ut på andra sidan starkare och ännu mer fabulous!! Massor med kramar

  1. Visst kom allt som en total chock. Jag anade aldrig vad som försiggick bakom min rygg. De två första månaderna var helvetiska men nu har det lättat lite. Jag har förstås inte kommit över allt ännu och kanske aldrig gör det. Men jag ska lära mig leva med minnena och försöka göra det bästa av återstoden av mitt liv.
   Kramar till dig fina Maria!

 13. Berättelser som din fångade jag upp i romanen ÖDELAGD som nu får en fortsättning i MOTPART som är mannens berättelse. Bra med din blogg som seglar det helvete man måste igenom.

 14. Så, tråkigt att läsa att ett äktenskap gått i kras. Jag har själv gått igenom samma sak i år, för fjärde gången i mitt liv. Tror du det är dags att sluta försöka? Det tror jag…
  Min man har inte hittat någon annan, tvärtom, jag verkar under tjugo år ha gjort honom fullkomligt allergisk för fruntimmer…Jag fick mitt livs chock i februari i fjol, och förra året var verkligen kämpigt. Men du, livet går vidare, det finns en mening med allt, och jag hoppas verkligen att du finner lyckan i livet igen, Kanske med en ny karl eller kanske utan…Allt gott!

  1. Tack för dina kommentarer. Jo, livet går vidare, men det förstod jag först efter ett halvt år. Det var, som du säger, jäkla tungt då … och det är tungt ännu ibland men jag börjar se ljuset i tunneln.
   Det finns en mening med allt och något slags lycka finner vi – var så säker.
   Kramar till dig!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.