Senaste nytt i bilder

Här kommer en bildkavalkad med senaste nytt.

Varde ljus - äntligen belysning i hallen!
Varde ljus – äntligen belysning i hallen!

Hade bott i nya bostaden precis tre veckor då jag äntligen fick lampan i taket installerad i går. Eftersom jag själv inte hade avlägsnat den placerade jag den inte heller tillbaka utan väntade på att de som byggt om taket fixade saken.

Hur som helst, trevligt att se hur man bor och inte tvingas treva sig fram i mörkret.

Något installatören glömde efter sig.
Något installatören glömde efter sig.

Avsiktligt eller inte? Personen som installerade lampan glömde efter sig den här på golvet.

Detta är således mitt andra verktyg. Mitt första är en liten nyckel som kom med ett paket jag köpte från Ikea.

Behövde tre gafflar till.
Behövde tre gafflar till.

Inför invigningsfesten med jobbkompisarna insåg jag att jag bara hade sex gafflar. Har hittills inte behövt fler, jag bor ju ensam! Vi skulle bli åtta på träffen så jag behövde några gafflar till.  Hittade tre fina silverskedar på loppis för tre euro. Diskade dem noga och ska putsa dem med nåt medel senare.

De här fina blommorna hämtade mina gäster till festen.
De här fina blommorna hämtade mina gäster till festen.

Jag tycker så mycket om mina arbetskamrater och det känns sorgligt att vi kanske snart inte längre får jobba tillsammans. Första oktober får vi besked, vem får bli kvar, vem tvingas gå.
Men vi konstaterade att vad som än händer är vi alltid vänner – det är ju ingen av oss som fattar besluten om framtiden.

När gästerna hade lämnat arenan hade jag en liten efterfest för mig själv.
När gästerna hade lämnat arenan hade jag en liten efterfest för mig själv.
Efter jobbet på fredag kväll gick en kollega och jag till Hotel Degerbys bar.
Efter jobbet på fredag kväll gick en kollega och jag till Hotel Degerbys bar.

Ett gemytligt ställe med bra betjäning. Äntligen finns här små enkla rätter som toast med olika fyllningar, fräscha sallader och sånt.

Äntligen fick jag nätkontakt!
Äntligen fick jag nätkontakt!

Och den här kvällen var som en julafton då jag äntligen fick nätförbindelsen till stationära datorn att funka! Dröjde förstås ett tag att gå igenom 670 mejl, men en sådan känsla det var att dels klara installationerna själv, dels att inte längre behöva sitta framför en liten surfplatta och skriva inläggen.

Fast det här inlägget skrivs på plattan – i morgon återgår jag till stora datorskärmen!

Kramar och trevlig kväll – nu ska jag träffa Skavlan!

 

 

 

10 reaktioner på ”Senaste nytt i bilder

 1. Jag tycker du har varit riktigt duktig, om du suttit med surfplattan och producerat allt detta du gjort hittills! Jag är bannad på min fina iPad, jag fixar inte att blogga med den, men vill nog inte innerst inne… 😉

  Tycker du har haft lite gott fredagsmys 😉 Jag försökte jag med, på mitt sätt.
  Kram ❤

  1. Kära Gerd – ibland trivs vi ju hemma, helt utmärkt med oss själva – men isolera sig vill man ju inte. Igår var det min väninna som bad mig med ut, ibland tar jag själv initiativet – försöker hålla kontakt med alla vänner jag har och också träffa nya.
   Nån höjdare var det inte att skriva inläggen på paddan men klart att det gick då det inte fanns några alternativ 🙂
   Kramar och hoppas din lördag blir bra ❤

 2. En 100 procentig succé med andra ord! Grattis! Invigningspartyt gick ju superbt!

  Den enda bilden jag inte förstår är din nätkontakt i sista bilden. Förstår ju att du är euforisk efter det temporära handikappet – men vad är det du skriver där – egentligen… svinska eller;-)

  1. Det är rätt många som ska bort från fyra olika tidningar, och den jag jobbar på kanske går ihop med en annan. Jag kan också mista jobbet – skriver säkert senast i slutet av veckan här på bloggen om hur det gick.

  1. Ja, det hoppas vi – men vi vet på ett ungefär hur många som måste gå, och det är tråkigt. Goda vänner man känner väl och jobbat länge med – någon av oss ryker i saneringen 😦

 3. Verktyg är bra att ha. Jag har haft och har fortfarande en egen liten verktygslåda. De verktyg jag har fick jag av min pappa när jag flyttade hemifrån -78. Dom har jag haft mycket nytta av. Även fast vi bodde i villa och min man hade hela garaget fullt med verktyg så kom han alltid och skulle låna mina. Han hade inte så bra ordning på sina 😉
  Nu i lägenheten är det ”mina” verktyg som används, hans ligger nerpackade i förrådet……jag tyckte han kunde slänga eller ge bort när vi flyttade……men nej…..verktyg ”kan vara bra att ha”, men hur ofta går man ner i källarförrådet och börjar söka ett litet verktyg när man behöver det?! (oj, nu blev det lite långt skrivet om verktyg)

  Kul med fest!
  Vilken mysig bar du besökt, så fina stolar.
  Härligt att du fått internet att fungera.
  Men tråkigt med ditt jobb. Hoppas du får ha det kvar.
  Ha en fin helg!
  Kram ♥

  1. Har insett att verktyg är bra att ha, måste skaffa en liten låda något tag, tillsvidare har jag fått hjälp av vänner då jag behövt montera något.
   Har också ett källarförråd, men tänker inte ha grejer där, det samma gäller skrubben i min lya – så lite saker som möjligt – jag vet inte när jag tvingas flytta nästa gång, beror på hur det går med jobbet och med livet överhuvudtaget.
   Men någon oro och stress känner jag inte i dag. Vill bara få ett beslut om jobbet, så att jag kan gå vidare från det här också så som jag tvingades göra då min man hittade en annan kvinna.

   Kramar och fin helg till dig med ❤

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.