Första cykelturen

Första besöket på Kretsgången den här våren.
Första besöket på Kretsgången den här våren.

Aj aj, lite ont i baken har jag säkert i morgon. Sju kilometer på cykel är inte mycket men det kändes i alla fall, i benen också. Tror jag hade för lite luft i däcken… ja, alltså nåt måste man ju skylla på.

Jag är tacksam för att jag fortfarande får njuta av ex-makens släktställe på Kretsgången, där nära och kära åter snart börjar samlas. Lyfte ut en stol och ett bord och njöt av solen, ett glas vin och en veckotidning.

Sedan gick färden tillbaka in mot stan. Stannade upp hos en före detta chef och kollega på hemvägen, njöt i hennes trädgård och tog sedan ännu vårens första skumpa utomhus på Ölvin.

Vår bästa tid är NU. Välkomnar våren och sommaren!

14 reaktioner på ”Första cykelturen

 1. Japp, den första fysiska ansträngningen under våren gör ju alltid ont, men det var det väl värt:-)

  Å första ute-öl-vin-cava-eller-vad-som-helst-drinken ute är en härlig känsla – den bästa. Jag hade den känslan i torsdags:-)

  1. Visst, en härlig känsla fastän man hade vinterjackan redo. Nu satt vi på en vindstilla solig plats så jackan behövdes inte 🙂 Men på de skuggigare platserna och där vinden kom åt terrassbesökarna var det varmare kläder som gällde.

 2. Igår var det så vackert väder här hade mellan bortåt 20 grader på em. Framåt kvällen tittade jag till min cykel som stått inlåst hela vintern. Funderade på en cykeltur, men upptäckte att den behöver pumpas så det får vänta tills jag fått luft i ringarna…

  Att cykla är härligt så här års, även om det gör ont både där back och på andra ställen i början… 😉

  1. Samma här – hade för lite luft i däcken – det blev tungt att trampa och däckens slits ju – måste ut och pumpa dem i dag… *stön* såna problem man har 😀

 3. Jo…våren är här..även om inte sommarjackan fungerar riktigt…är lite småkyligt trots allt.
  Men är det vår så är det vårjacka som är modellen..så det så 😉

 4. Alltid skönt att komma ut! Kroppen fylls med syre och intryck och man mår bra efteråt! Ex-frun ska köpa ut vårt landställe, ett ställe som jag säkerligen lagt 2000 timmar för att bygga upp och 1000 timmar i huvudet för att få ihop ett hus. Har accepterat läget, barnen kommer i alla fall ha det bra där:)

  1. Ja, ibland måste man bara acceptera saker och ting – man kan ju inte behålla allt, och inget får man med sig i graven heller 🙂 Jag rensade rejält då jag flyttade och fortfarande ser jag över prylar, allt jag har hemma måste fylla en funktion.
   Vi har våra ups and downs men timme för timme går livet vidare och det gäller att göra det bästa av stunderna.

 5. Bara fina vackra saker i detta inlägg…förutom baken imorgon 😀 minns känslan och ser inte fram emot den direkt…som tur är mina däck helt utan luft och pumpen ännu försvunnen… 😉

  1. Jag fick inte heller luft i däcken fastän jag försökte… måste skaffa en bättre pump! Vill att det ska vara lätt att glida fram på cykeln, och däcket tar ju också stryk om där inte är tillräckligt med luft 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.