Holländska mästare

Varsågoda, smakprov på tre holländska mästare i målning och keramikkonst. Vem som gjort altartavlan på första bilden minns jag inte, men i mitt anteckningsblock från resan har jag skrivit ”The Seven Works of Mercy 1490-1510”.

De två övriga konstnärerna borde vara rätt kända grabbar – Rembrandt och van Gogh. Samtliga konstverk finns på Rijksmuseum i Amsterdam.

Altarkonst, Rijksmuseum, Amsterdam.
Altarkonst, Rijksmuseum, Amsterdam.
Självporträtt av Vincent van Gogh.
Självporträtt av Vincent van Gogh.
En detaljstudie av Rembrandts mästerverk Nattvakten.
En detaljstudie av Rembrandts mästerverk Nattvakten.

10 reaktioner på ”Holländska mästare

 1. Jag fick en gång i tiden en keramikkonstverk från en holländsk konstnär men han hette vare sig Rembrandt eller Von Gogh ☺ Undrar var jag har den, måste leta… hm..

  Kramen ♥

  1. Ja, där fanns inga förbudsskyltar men nog vakter som kollade att man höll sig bakom ett rep och inte pillade på konstverken (fanns de som försökte…)
   🙂

 2. Tänk om jag ägt ”Nattvakten”. Hoppas jag också kan ta bilder på lördag och inte ser några förbudsskyltar. Risken är stor att min fru ser skyltarna. 🙂 Undra vem den tredje snubben var. Fanns där inga kvinnliga mästare?

  1. Bra fråga! Där kanske fanns kvinnliga mästare, men jag kommer inte ihåg namnet på en enda – inte för att jag minns några av den andra männen utöver van Gogh och Rembrandt heller, så det jämnar ut sig 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.