Viktigt att synas i mörkret!

Läste nyss en statusuppdatering på Facebook av en kvinna som hade blivit rejält uppskrämd då hon nästan kört på en fotgängare och dennes hund.
Hon bad om ursäkt via FB för att hon inte hade sett dem… men jag tycker att också fotgängaren har sitt ansvar och kunde be om ursäkt för att han eller hon inte använde reflex.

Lottar därför nu ut ett fint Muminreflex. Vill du vara med i lottdragningen som sker söndagen den 15 november ska du klicka på bilden uppe till höger på bloggens startsida. Följ instruktionerna där, det är inte svårt att delta och det kostar inget!

Ett reflex är en förmånlig livsförsäkring.
Ett reflex är en förmånlig livsförsäkring.

20 reaktioner på ”Viktigt att synas i mörkret!

 1. Min erfarenhet av reflex, är att om man har sådan, så siktar bilisterna på en. Det är bättre att vara osynlig, uppmärksam, och hålla sig undan bilisterna, som fotgängare.
  Svante

 2. Du har helt rätt! Det är nästan en skyldighet att sätta på sig reflexer under den mörka årstiden. Har man dessutom mörka kläder på sig, vilket de flesta tyvärr har, ber man nästan om att bli påkörd.

  1. Som bilist blir man jätteskrämd då det plötsligt uppenbarar sig en mörk figur från ingenstans… Varje gång det sker och jag är bakom ratten tänker jag att jag MÅSTE komma ihåg reflexen då jag är fotgängare…

 3. Vilken sött liten reflex. Jag kan inte förstå varför man inte syr vinterkläder med kraftiga självlysande sömn. Eller lägger till självlysande infällningar. Likaså kunde man ha i skons baksida.

 4. Det finns t.o.m. ”reflexgarn”, som man kan sticka in i mössor, vantar… Tyvärr har jag hört stadsbor säga:”I stan behöver man inte reflexet, man syns!” Och sjäv höll jsa på att köra på en cyklist utan lampa, utan reflexer, men med helsvarta kläder, vid rådhuset i Lovisa häromåret. Dök upp från ingenting och korsade gatan… Kolla vinterklädfärger i butikerna…. Varför?

 5. Åh, mumin reflex!
  Då måste jag genast delta!
  Ja, jag håller med om att det är upp till var och en att synas i det mörka höstvädret!
  Utan reflexer är man en livsfara för sig själv.
  dessutom är det en billig livförsäkring!

   1. ojoj…har inte hunnit kika in där ännu….hoppas tävlingen ännu är igång!

 6. Nu rör ju jag mig inte ute efter mörkrets inbrott så mycket…..fast jag har allt skaffat en i alla fall….rätt vad det är befinner man sig gående i mörkret i alla fall vid vägkanten.
  Ska nog köpa ett par till…inte fel.

  Ha så fint 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.