Allt är ohälsosamt

Rapporter om att processat kött framkallar cancer är ett av de senaste forskningsrönen. Att socker och fett är ohälsosamt har vi också hört. Men allt fett är inte det.
Och inte ska vi äta pasta och potatis eller vitt bröd heller.
För att inte tala om att nyttja alkohol…
Listan på vad som är ohälsosamt kan göras hur lång som helst. Men visst får vi ibland läsa goda nyheter om att några glas vin då och då eller en snaps gör susen. Mörk choklad likaså.
Äsch, säger jag. Måtta med allt, särskilt med självkritik och annat negativt.

Riktigt god var den här sockermunken.
Riktigt god var den här sockermunken.

Så när jag på supporterresans första fikarast kände doften av den här sockermunken (vad kallar ni dem i Sverige?) konstaterade jag bara att den säkert tar livet av mig. Men jag köpte den ändå, njöt i fulla drag och lever fortfarande i dag, fyra dagar senare 🙂

22 reaktioner på ”Allt är ohälsosamt

 1. Jag sötar! Och älskar potatis och pasta men bacon och korv går bort fast inte av hälsoskäl främst utan av miljö och djurrättsskäl… För att inte vara för gudomlig så röker jag. Man kan inte vara bäst på allt!
  😉

 2. Hahaha! Om man skulle följa alla råd och varningar skulle man snart inte äta nå’t längre överhuvudtaget. Så jag struntar i allt så’t, vilket du uppenbarligen också gör.

  Vet faktiskt inte vad den där sockermunken heter på svenska. En munk är ju en runt boll med någon fyllning inuti och socker utanpå. Jag skulle nog kalla din variant för en slags donut.

  1. Vi har också runda munkar, bollar, med t.ex. sylt i. Donuts är hos oss kanske tillverkad med lite annan deg och så har den glasyr och strössel. Men den kan även vara utan sånt.

 3. Man ska väl lyssna på dom varningar som kommer då och då men jag tror inte på extrema varianter. Jag är visserligen vegetarian men äter både ägg, mjölkprodukter och fisk. Alkoholen blir numera mest i form av vin i lagom mängder.

 4. Tur att munken inte var dödlig 😉 och härligt befriande inlägg. Det där med mat är inte alltid lätt. Måtta är nog bra på allt och att det är varierat. Tyvärr överkonsumerar jag nog både mörk choklad och te men jag gör det med glädje ( ja i alla fall teét, chokladen nja där känner jag kanske lite dåligt samvete ibland).

   1. Ändå har vi längre livslängd än stenålders, trots processat eller just kanske därför. Vi är processade själva och det är hemligheten.

 5. Tycker det är bättre att leva, än inte leva alls.
  Ska man följa allt nytt som vetenskapen kommit på man inte får äta….osv..osv… ..
  Nej nej…måtta på allt.

  En fin fredag önskar jag dig.

 6. Alla(nästan) matlarm är fåniga. Det handlar till slut om att inte överdriva portionerna. Laga så mycket du kan själv. Gynna närproducerat. Jag har kompisar som lever efter de där rapporterna och jag misstänker att jag både mår bättre och lever längre än dem som ängsligt ändrar inriktning för varje rapport.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.