För bra för att vara sant

Jag gick in i förhållandet med öppet hjärta.
Jag gick in i förhållandet med öppet hjärta.

Tycker du att något verkar för bra för att vara sant?
Då är det antagligen ofta just så.

Vi hade samma intressen han och jag. Framförallt sådana som tangerade sport. Det verkade för bra för att vara sant.

Vi konstaterade att vi bägge ville satsa på ett seriöst förhållande. Vi lämnade dejtingsajterna och var överens om att vi berättar i social media att vi är ett par. Allt kändes toppen, tyckte jag. Nästan för bra för att vara sant.

Vi träffades hemma hos honom, vi promenerade i hans stad. Vi träffades hemma hos mig, körde runt i min stad. Vi talade timmar i telefon och skickade hundratals meddelanden på Whatsapp. Vi delade bilder från vår vardag med varandra och det flög små ❤ ❤ mellan två städer.
Det var nog alldeles för bra för att vara sant.

Han öste komplimanger över mig. De var alldeles för bra för att vara sanna.

En dag blev det sedan totalt tyst. Jag fick noll svar på mina vardagliga, helt kravlösa meddelanden.
Eftersom jag varit med om liknande förr i samband med nätdejting visste jag att han inte var död. Han hade bara börjat fundera.

Efter tre dygns total tystnad fick jag två korta meddelanden, bland annat med en förklaring om att avståndet är för långt. Har jag upplevt det förr? Att vägen från den stora staden till den lilla är längre än tvärtom.

Jag fällde en tår. Mest för att jag var besviken.
Jag hade gått in i förhållandet med ärliga avsikter. Blivit så glad åt de närmare 300 gratulationer vi fick via Facebook.

Sedan kändes allt bara pinsamt och jag blev förbannad. Det fanns ingen annan förklaring till det här än att jag hade blivit grundlurad, lyckligtvis inte på pengar ändå.

Så i stället för att skämmas valde jag att ge ett ansikte åt det här.
Tusentals andra har också drabbats av ”små överraskningar” efter dejting som startat på nätet. Men alla går inte ut med det offentligt. För visst är det pinsamt att erkänna att man varit blåögd…

Trots allt tänker jag inte tappa tron på mänskligheten. Det finns säkert en hel del välmenande människor där ute.

Det är bara att resa sig upp, torka dammet från kläderna, se sig i spegeln och säga ”du där – du klarar vad som helst, för du har varit med förr… och allt skit du gått igenom gör dig bara starkare ”.

51 reaktioner på ”För bra för att vara sant

  1. Ja, jag trodde jag hade hittat rätt 1997 då jag träffade mitt livs största kärlek, som blev min man.
   Han tröttnade med tiden och det blev skilsmässa 2014, ett superhårt slag för mig.
   Men livet måste gå vidare, och tron på en ny kärlek, på någon som inte sviker, finns.

 1. Men även om man blir starkare så är vägen dit inte alltid så självklar. Jag hoppas bara att trots detta att du även i framtiden kan gå in med öppet hjärta. Många och långa kramar till dig!

   1. Ja, det är ju väldigt svårt att låtsas att man är ihop med någon 🙂
    Och jag har valt att alltid vara öppen och ärlig, även om jag vet att också det i sig skrämmer bort en del män… men de män som inte är rakryggade, starka och öppna själva vill jag ju inte heller ha, så … 🙂

 2. Åhhh… vackra fina du ❤ Jag är HELT emot nätdejting då jag förstått att grejen med den varianten är just att sitta på nätet = spänningen. Så varför sluta hänga där liksom… Nya friska tag och att vara singel är ändå hur befriande som helst. INGENTING/INGEN att ta hänsyn till och det gillar jag. Mycket. Efter fem barn är det just egen tid, luft och ingen att fråga innan jag skall göra något överhuvudtaget. Gillas.
  Var rädd om dig och nätdejta INTE.
  Kram fr sö Dalsland.

  1. Egentligen hänger jag inte på nätet och dejtar – jag hade inte varit där på veckor då jag träffade den här mannen… därför kändes det så bra då han plötsligt bara dök upp.
   Att vara singel har verkligen sina fördelar, det håller jag med om 🙂
   Men att jag helt slutar nätdejta lovar jag inte, man kan vara försiktig och ha sina krav där. Och där finns goda människor också. Räknar mig själv till dem.

 3. Det är bättre att vara blåögd och lita på folk än att ständigt gå omkring och vara misstänksam.
  Jag känner mej också lessen att det måste sluta så här, just när allt såg ljust ut. Nu får du bara försöka pick up the pieces and keep going!
  Styrkekramar 

  1. Tack snälla du! Precis så här vill jag se på livet. Jag vill lita på människor, ge dem och mig själv chanser.
   Jag kan ju inte utgå från att då vissa män är idioter så är alla det…
   Jag har redan plockat upp spillrorna och gått vidare.
   Kram ❤

 4. Ja, vad kan man säga… Tycker faktiskt synd om dig här. Det var för bra för att vara sant helt enkelt – inte mer och inte mindre. Förhoppningsvis kommer du ut stärkt ur det här, för det ska du göra. Å jag är säker på att du inte kommer att vara blåögd på ett tag…

 5. Tråkigt…! Nätdejtingslotteriet har flera nitar än vinster verifieras igen!
  På med lite rött på läppen, puder på kinden och näsan i vädret så ordnar det nog sig ska du se.

  1. Ja, om man ser det som ett lotteri har du säkert rätt.
   Jag har tänkt duga som jag är även i framtiden – med eller utan läppstift.
   Vill männen inte ha mig sådan som jag är, så är det inte mig dom vill ha.

 6. Det är inget pinsamt i detta. Bara tråkigt att det inte fungerade Om man inte vågar så blir det ju aldrig nåt. Hoppas att du inte är avskräckt för nya försök!

  1. Pinsamt var det nog för mig då jag trodde att han också ville satsa lika mycket som jag, och vi berättade det på sociala medier.
   Det ger ju en bild av mig att jag är naiv, och jag kanske är det… men skämmas för det tänker jag inte göra 🙂
   Jag går vidare i livet med öppet sinne.

 7. Å! Jag har så svårt att förstå att man kan göra något sådant, för det är ju så tråkigt. Det där med att det är längre till den lilla staden än den stora har jag varit med om flera gånger, visst är det konstigt hur olika vi ser på saker. Jag har också tro på mänskligheten, för alla är vi ju olika 🙂 Hoppas du hittar bra sätt att ladda energi på och att du får en bra helg 🙂

  1. Tack för ditt stöd!
   Jag klarar det här så som jag klarat mycket annat. Man blir ju luttrad med tiden, huvudsaken är att man inte blir bitter och inåtvänd.
   Jag går vidare i livet 🙂

 8. Äsch då, så trist! Nu vet jag ju inte hur allt gick till men om jag förstår det rätt så är väl han lika besviken, för han trodde väl också på detta? Du har iaf goda chanser att så småningom träffa någon eftersom du aktivt försöker. Kramar till dig!

  1. Jag vet inte om han är besviken. Han meddelade kort via sms att han inte ville fortsätta träffas.
   Fick inga närmare förklaringar. Allt han hade sagt och lovat innan förföll.
   Men vet inte om det gör så mycket, egentligen – en man som är så där osäker är nog inget för mig.
   Kram!

 9. Som man brukar på finska säga ”järki ja tunteet eivät samaan päähän sovi”. 😉 Var dig själv och ta dagen som den kommer, utan några större planeringar elle något dyligt. 🙂 Joo, ja vet, enklare sagt än gjort….

   1. Nu finns dit ute någon för dig. 🙂 Själv har man aldrig testat några nät dejtningssajter utan i vardagliga situationer ute på stan har man ”snubblat” över sina. 🙂

 10. Då var han inte värd dig! Vet flera som träffats på nätet och det har blivit lång och varaktig kärlek – så det är inte nätet det är fel på utan karln ❤

  1. Tack snälla Camilla för allt stöd du gett genom åren ❤
   Jag missade troligen ingenting, du har rätt – det är inte nätet och mig det är fel på 🙂
   Och jag har inte tappat tron på att kärleken finns.
   Kram!

 11. Men frågan är om kan man vara något annat en blåögd? Fattar man tycke för någon annan och att den visar det samma, vad ska man då göra, vara misstänksam?
  Förälskelser är svåra saker och för det mesta är det också ett stort strategispel. Man vet aldrig hur det slutar utan man får hoppas på det bästa.
  Jag känner med dig!
  Ganska så dåligt att meddela dig på sms. Det beskriver hans karaktär bra. Förstår att det gör ont.
  Kram!

  1. Precis så här tänker jag också – jag kommer ingen vart med att vara misstänksam.
   Det är bara att våga ta nya tag, lita på att det finns också ärliga och goda människor där ute.
   Ja, nog hade jag uppskattat om han vågat ringa, så att jag hade kunnat få lite fler detaljer om hans beslut än bara ”avståndet”.
   Så mycket hade ju känts bra innan.
   Men – nu går jag vidare 🙂 Kramar till dig!

  1. Tack! Än en gång får jag tröst och styrka via mina vänner på bloggen!
   Får det nog också i verkliga livet, men bloggvännerna är ju de som ger direkt respons på mina blogginlägg.
   Kram!

 12. När sånt händer så blir man verkligen jättebesviken och ledsen. Du är verkligen stark och du har inget att skämmas över, du hade ärliga avsikter och man måste ju tro på saker som känns bra. Jag har själv gått på många minor tills jag träffade min nuvarande man när jag var en bit över 40 år. Känner med dig och önskar dig allt gott

  stor varm kram
  Malin

  1. Tack Malin! Återgäldar kramen ❤
   Kanske man ska gå på ett x-antal minor innan man hittar den rätta 🙂 För alltid lär man sig saker då sådant här händer.
   Han visste nog vad jag hade råkat ut för innan i form av andra svek och överraskningar, hade berättat det för honom – men det oaktat blev han en i raden av dem som plötsligt "fick annat att tänka på" och tog till sjappen.

 13. Jaa, hur skall man nu säga detta: men enligt mig så är siffrorna bara en liten bråkdel mellan två personer, i sista hand avgör mera kemin alltså hur man kommer överens med den andra och hur mycket man vill vara osv. med den andra. 🙂 Snart blir det två år fullt med min partner och vi båda har redan många gånger hunnit konstatera att samtidigt kan vi vara hur trevliga som helst och i nästa stund hur störande som helst så att man skulle vilja kunna hänga den andra. 😀 Men ändå tycks man trivas med andra.

  1. Nog är livet fullt av kompromisser och speciellt i ett förhållande kan man ju inte bara göra som man själv vill 🙂
   Njut av dagen som den kommer – gör vad du själv tycker är kul, samtidigt som du tar partnern i beaktande. Jag tycker det är viktigt att man kan prata om allt och att man kramas mycket.

 14. Hej!

  Livet lär en att ta emot törnar och gå starkare vidare! Det, som inte dödar en, stärker en!

  ❤ kramar!

  1. Exakt så är det. Och jag skäms inte för att jag träffat fyra män på ett drygt år 🙂 Inte skäms jag för att jag nätdejtar heller, det är ingen desperat utväg – många nätdejtar men vill inte medge det öppet.
   Kram!

 15. Hmm… Långt avstånd… Tja… Tillvägagångssättet verkar lite fegt. Har inte läst de andra kommentarerna, men det finns ju ”fall” som efter en tid av stiltje leder till att den som tagit avstånd hör av sig igen, inser vad man hållit på att förlora. Svårt det här med relationer!

  1. Ja, inte är det lätt – men jag tar allt jag får uppleva som nya erfarenheter, vare sig de är positiva eller mindre positiva.
   Om den här mannen hör av sig på nytt och undrar vad han missat måste jag nog säga, – sorry, ditt tåg har gått 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.