Glad självständighetsdag!

Mumsfilibabba!
Mumsfilibabba!

Det ringde på min dörr. Vilket hör till ovanligheterna. För om jag väntar en gäst har jag låtit honom eller henne komma in i trapphuset genom att svara på en summer från bottenvåningen. Och då jag vet att någon är på väg upp öppnar jag dörren innan personen hunnit ringa på.

Vi har också haft lappar vid ingången där disponenten skrivit att vi inte får låta okända komma in i trapphuset. Olika försäljare har börjat röra sig i trakterna och många tycker det känns otryggt.

Så jag var lite skeptisk men öppnade dörren ändå. Och hur glad kan man bli för ett överraskningsbesök? Där stod min härliga granne och hennes barnbarnsbarn med pepparkakor de nyss bakat. Och de hade tänkt på MIG, på denna självständighetsdag.

Jag blev väldigt rörd och glad.
Och åt upp pepparkakorna genast 🙂

24 reaktioner på ”Glad självständighetsdag!

  1. Goda grannar är toppen! Det ökar både trivseln och tryggheten. Och pepparkakor är aldrig fel, extra goda med grönmögelost 😊

  2. Härliga grannar!
    Jag har en liten kameramojeng i dörrkikaren så att jag kan se i storbildformat vem som står utanför. Stor och stor ungefär som en Iphonestor.

    1. Jag skulle gärna ha ett sådant där titthål som vi kallar det hos oss. Hade där jag bodde förr, men det var ägobostad, nu har min hyresvärd inte tyckt det är viktigt att sätta titthål i dörren och egentligen jag det gått bra utan så här långt 🙂

    1. Ja, jag lever mitt stilla liv här hemma, gillar grannarna, vi är alla ganska lugna av oss – man vill ju inte störa. Men det är ju verkligen inte att störa då man ger ett litet paket med pepparkakor 🙂

  3. Trevligt med sånt besök. Jag tänker på när jag växte upp och även under tonåren så fanns dett knappast några porttelefoner. Nu är det snarare ett undantag om det inte finns.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.