En dag för mig själv

Efter en lugn förmiddag med långsam frukost, dock inga dagstidningar efter helgen, styrdes stegen genom vinterland mot frissan.

Går ofta genom Kapellparken och har visat en och annan bild härifrån.
Går ofta genom Kapellparken och har visat en och annan bild härifrån.
Brandkårshuset till vänster och den ortodoxa klockstapeln.
Brandkårshuset till vänster och den ortodoxa klockstapeln.

I går hade vi ingen snö, men i dag ser det ut så här. Det är helt okay så länge snön inte kommer i så stora drivor att snöröjarna inte hinner med.

Nyfriserat.
Nyfriserat.

I grunden har jag rätt mörkt hår och den färgen finns också kvar längst under. Men med tiden har några grå strån börjat tränga sig ut, hur det kommer sig förstår jag inte 😉 Var tredje månad låter jag fixa utväxten och den ”operationen” utfördes i dag.
Ibland låter jag min frissa göra lockar men i dag ville jag att hon skulle göra en blank och rak frisyr. Här finns inga hårförlängningar och jag är så nöjd med hårets kvalitet i dag. Sedan jag slutade bleka det själv för ganska många år sedan mår håret bra.

Har inga planer för i kväll annat än att jag ska titta på U20-Lejonens hockeymatch mot Kanada förstås. Annars är det skönt att bara vara och pyssla med allt möjligt här hemma.

24 reaktioner på ”En dag för mig själv

 1. Helt normalt har nog HS, HBL och UM utkommit idag. 😉 Men faktiskt skönt nu när det äntligen kommit lite snö. 🙂 Intressant skall det nog bli på arbetet sedan när/om skölden ännu sjunker mera. 😀

 2. Fint hår du har, har också kämpat med hårkvalitén sedan jag hade håravfall för några år sedan. Det är mycket bättre kvalité nu, började äta b-vitamin också som nog hjälpt en del. 🙂

  1. Tror också B-vitamin gör sitt – så fortsätt med dem och de får dig att må bra!
   Håravfall låter inte så kul… 😦
   Jag äter en zinktablett varje dag, tror den stärker hår och naglar men ger även motståndskraft med tanke på förkylningar och sånt.

 3. Ja, det var återigen bara du som var ute i Lovisa idag;-)
  Frisyren är ursnygg, moderiktigt med rakt hår har jag förstått. Gillar ditt raka hår faktiskt bättre än det lockade.

  1. Vad kul med respons på frisyren! Gillar själv också det raka, men sällan jag orkar/har tid att föna eller använda plattången så det blir så här perfekt. Oftast låter jag bara lufttorka och drar kammen genom för att få det rakt 🙂

 4. Borde nog också ta mig i kragen och gå till frissan. Kan bara inte bestämma mig för om jag ska klippa det kort igen eller fortsätta låta det växa ut… Det är tålamodet som börjar bli en bristvara – hår har jag gott om. När hårklippet sopas upp brukar det se ut som en peruk på golvet… Din frisyr blev väldigt bra fast visst är det lite lustigt att de med rakt hår vill ha lockar och de med naturliga lockar kämpar för att få rakt hår. Själv hör jag till dem med spikrakt hår som står åt alla håll utom det jag vill. 😄

  1. Hahaa 🙂 Tack för den roliga kommentaren – en peruk på golvet 😀 … ja, men annars är det som du säger, sällan är vi nöjda med den kalufs vi har. Jag försöker dock bli allt nöjdare med mig själv, berömmer mig titt som tätt, t.ex. när jag går förbi spegeln 🙂

   1. Jag är bättre på att berömma mig själv för sånt jag gjort (och allt bättre på att inte muttra över det jag inte fått gjort). Men att berömma mig själv när jag ser min spegelbild – dit har jag låååångt kvar. Inte så att jag är missnöjd med mitt utseende, det är som det är, men jag har så svårt att tycka jag ”själv” är bra.

   2. Men varför är det så? Varför är vi inte nöjda med oss själva?
    Jag tränar på det… tycker jag har sned mun, hängande kinder osv osv
    Men åldern måste också få ta ut sitt – använder ingen botox 🙂

   3. Nä, rynkor börjar jag väl få och ett och annat grått strå. Sånt gör mig inget – jag trivs bättre med mig själv och mitt utseende nu än vad jag gjorde för 20 år sedan. Och snart är jag ännu ett år äldre och det är rätt skönt det också 😊

   4. Samma här, inte låter jag mig störas av rynkor och gråa strån, man är sådan som man är och det stämmer också att många trivs bättre med sig själva ju äldre de blir.
    Det att jag ännu låter ”måla över” det gråa är att det ännu inte växer ut jämnt så att jag kunde låta håret bli och vara grått.

 5. Det går bra för Sverige i hockeyn men Tour de ski är rena rama norska mästerskapen både för damer och herrar verkar det som.
  Brukar bli bra med klippningen om man går till samma frisör regelbundet. Jag har i och för sig inte så stora krav men ändå.

 6. Ursnygg frisyr med inslagen av olika nyanser i det raka håret! Man ska inte alltid ha lockar. Och det är ett bra koncept att låta frissan fixa det hela, om man vill ha bra kvalitet på håret.
  Jag har ett besvärligt hår, men det har blivit mycket bättre hos min senaste frissa, den förra klippte alldeles för kort för att passa mitt ansikte.
  Vackra snöbilder!
  Ha en fin söndag, kram ❤

  1. Tack! Det är ju kul med variation och skönt att låta sig skämmas bort och pysslas om ibland.
   Fint att du hittat en frissa som ser vilken frisyr passar dig bäst.
   Söndagskram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.