BILDER från resan

Här bodde jag och faster Ingegerd två nätter, i Grindtorp i Täby.
Här bodde jag och faster Ingegerd två nätter, i Grindtorp i Täby.

Stockholm, och då kanske närmast Täby, känns som ett andra hem. Jag bodde i kommunen, staden på landet, 1998. Inte precis här i Grindtorp, men hit har jag kommit på besök många gånger.

Mycket har ändrats under åren just här. För länge sedan fanns det en skola där bostäderna byggs nu, sedan revs den och området blev en P-plats.
Mycket har ändrats under åren just här. För länge sedan fanns det en skola där bostäderna byggs nu, sedan revs den och området blev en P-plats.

Tack och lov står Grindtorpskyrkan till höger kvar. Men tunneln man gick genom under vägen är borta, nu ska man ta sig över vägen på eget ansvar 🙂
I bakgrunden skymtar Täby Centrum där det alltid är lika kul att gå och titta runt, kanske shoppa lite. Snart är det tjugo år sedan jag var där första gången, och jag måste bara säga… också TC har vuxit enormt med åren.

Så här ska platsen mellan Grindtorp och Täby Centrum se ut om cirka två år.
Så här ska platsen mellan Grindtorp och Täby Centrum se ut om cirka två år.
Täby Centrum ännu i både jul- och nyårsskrud.
Täby Centrum ännu i både jul- och nyårsskrud.

Nej men BP! Har jag lyckats fånga en nästan folktom stund här också? Ändå tyckte jag det vimlade av människor i TC den här dagen, fredagen den 8 januari.

Lite småallvarliga ser mina shoppingvänner ut, före detta svägerskan Camilla till höger och FasterAster till vänster. Tror vi börjar bli lite trötta i benen här :-)
Lite småallvarliga ser mina shoppingvänner ut, före detta svägerskan Camilla till höger och FasterAster till vänster. Tror vi börjar bli lite trötta i benen här 🙂
Samma plats utan väninnor i förgrunden. Gillar inredningen med kaffesäckarna, den stora bibbaväggen och kolla in de små etagen där folk kan sitta och fika!
Samma plats utan väninnor i förgrunden. Gillar inredningen med kaffesäckarna och den stora bibbaväggen. Kolla även in de tre små etagen till vänster, invid väggen, där folk kan sitta och fika!
En av alla serveringar i TC.
En av alla serveringar i TC.
Ville spara min favoritbild till sist. En kollega har hjälpt mig med inställningar på kameran så nu får jag ibland lyckade bilder i mörkret utan blixt. En vy från Grindtorp i Täby.
Ville spara min favoritbild till sist. En kollega har hjälpt mig med inställningar på kameran så nu får jag ibland lyckade bilder i mörkret utan blixt. En vy från Grindtorp i Täby.

 

22 reaktioner på ”BILDER från resan

 1. Oj … inte lätt att skriva i en skakig buss med mobilen! Jag bodde de första 4 månader strax nedanför backen, som jag inte jag minns vad det heter, innan jag flyttade till stan år 2001 … var ofta där medans man väntade på buss om man inte orkade gå ner för backen i 30 minuter 😂

 2. 1 000 tack för länken här Carita! Härliga bilder från min hemmaplan. Å så himla roligt att du ser Grindtorp och Täby med helt andra ögon än jag. Sådant gillas. Man blir ju ofta hemmablind.
  Du berättar om lilla, söta Grindtorpsskolan som sedan blev parkeringsplats och nu blir bostadsområde med skokartonger. Grindtorpsskolan var Täbys enda musikskola. Ibland var det faktiskt bättre förr om man säger så. Men du fick ju iaf med bollarna och kranen. Å kranen har jag ju fotat hur många gånger som helst:-)

  Fredagen den 8 januari – ni måste ha varit där vid öppningsdags eller…. Men det var ju ganska kallt då, å då shoppar man inte, speciellt inte om man är pank efter alla inköp av julklappar;-)

  EspressoHouse på 1:a våningen. Alla EspressoHouse i stor-Stockholm har världens ballaste inredning. Å det är alltid kö där vid disken, även i Täby centrum. Det måste vara miljön som lockar, för kaffet där är odrickbart.

  Åsså lyckades du med att fånga Freshii med sin ”hälsokost” också. Å då måste klockan ha varit kring 12 skulle jag gissa. För varje gång jag passerar stället (= sällan mitt på dagen alltså) så är det folktomt. Kul att se att det faktiskt HAR gäster:-)

  Å sista bilden är jag grymt avis på kan jag säga.

  1 000 tack för sightseeingturen på min hemmaplan, där jag bott sedan 1980… Hoppas på fler inlägg om Täby, trots att vädret inte var det bästa direkt… Åsså har jag ju faktiskt järnkoll på ”Venus” från ”Jupiter” om man säger så;-)

  1. Så kul att du berättar mer om Grindtorpsskolan, min före detta make gick faktiskt där då han var liten om jag minns rätt det han berättat.
   Bollarna har jag också andra bilder på men var inte riktigt nöjd med de fotografierna.
   Och kranar! Ja, det fanns ju fler av dem 🙂
   Däremot trodde jag att jag skulle hitta hundra skyltar att ta bilder av, men det blev inte så många. Publicerar senare!
   Vi var där fredagen den 8:e och lördagen den 9:e. På söndag orkade jag inte mer gå dit 🙂
   Hahaa… ja miljön i EspressoHouse var fin, vi testade aldrig kaffet 😀
   Riktigt roligt att du gillade bilderna, några till från Täby kommer senare men så värst många blev det sist och slutligen inte.

  1. Ja, inte särskilt kallt – bara minus fem. Vi hade -25 då jag lämnade Finland dagen innan…
   Det är alltid trevligt hos före detta svärföräldrarna och känns så bra att vi fortfarande har god kontakt.

   1. Jag har inget emot 25 minus, bara att på mitt jobb blir extremt kallt. Hemma har jag däremot skönt. Sen har jag bra jackor och stövlar. 🙂

 3. Härliga bilder från Täby! Där har jag aldrig varit. Men TC var enormt fräscht, måste jag säga. Färgglatt. Du träffade inte på BP, då? 😉
  Ha det gott och kram!

  1. Tack, kul att du gillade!
   TC är fräscht och ibland undrar jag hur det bara kan växa och växa och ändå klarar sig affärerna. Eller alla gör ju förstås inte det, märkesaffären Desigual lär har funnits men inte stannat. Många flyttar, byter till större eller mindre.
   Nä, BP träffade jag inte – hon visste att jag var på väg, men jag ville inte tränga mig på. Kanske vi ses nån gång i framtiden, är nuförtiden ungefär 1-2 gånger per år i Täby.
   Tisdagskram!

 4. Härligt med bilder från din resa. Har aldrig varit i Täby utan senast jag var uppe i Stockholmsområdet hamnade jag i Solna. Jättefin sista bild, även jag har lite problem med att få fina bilder när det är mörkt utan får nog försöka mig på att läsa en manual eller något ;-).

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.