NU är det vår!

Efter cirka fem dagar borde de första stråna sticka upp.
Efter cirka fem dagar borde de första stråna sticka upp.

Jag överraskade mig själv med att köpa en påse som innehöll frön till påskgräs. Och inte nog med det! Jag öppnade påsen och sådde dem i jord 🙂
Ni ska få följa med projektet – få se om det blir nåt gräs!

Annars tror jag att jag kan inviga balkongen i dag. Inte flytta ut möbler och blommor än, men sitta där en stund och njuta av den värmande solen.

Det var första gången i dag jag kunde ha dörren till balkongen öppen en längre stund. Så härligt då den friska luften kommer in, då jag hör fåglar kvittra och kraxa där ute. Snön droppar från taket och ett avlägset brus från motorvägen hörs igen.
Känslan är väldigt speciell. Våren är här ❤

Populärt evenemang, Vårskare, på Skeppsbron.
Populärt evenemang, Vårskare, på Skeppsbron.

Hade veckoslutsjour i dag. Mer om vad som hände på Skeppsbron kan ni läsa här.

Elskåp behöver inte vara fula.
Elskåp behöver inte vara fula.

Och så en bild från Lovisa. Här har flera elskåp försetts med konstverk. Det här finns nära Skeppsbron, varifrån turbåtar går ut till den historiska fästningsön Svartholm.

18 reaktioner på ”NU är det vår!

 1. Önskar att man skulle ha fin graffiti på våra elskåp med. Nu är de fulla av klistermärken och dylikt ser bara skabbiga och eländiga ut. Skäms varje gång jag går förbi att Stockholm inte kan bättre.

  1. Försök sprida budskapet på något sätt – det är ju inte dyrt att låta fixa dem, elever från konstskolor kunde kanske göra det gratis som en del av utbildningen?

 2. Jaså det är där solen är som vi blev lovade av väderspåmännen.Det ska bli kul att se om det blir nåt av fröna som du har satt. På vårt bibliotek kan man låna frön faktiskt. Man tar en påse frö nu och lämnar sen in nya frön från de växterna till sensommaren.

 3. Här i stan har vi också en del elskåp som är målade. Det kommunala energibolaget utlyste en tävling och sedan fick invånarna rösta fram de tio förslag som skulle pryda lika många elskåp på olika ställen runt om i stan. Nu är det några år sedan och jag vet inte om målningarna är kvar men visst är det ett trevligt inslag i stadsbilden istället för det gråa 😊

 4. Vilken kul idé med elskåpen. Jag har ett precis vid min kolonistugevägg … Ser fram emot att följa ditt påskgräs. Köpte en sån påse för massor av år sedan, hittade det i samband med flytten men vet inte var det är nu.

 5. Just det du beskriver är något jag saknar sedan jag var barn och flyttade till Skåne. Den verkliga övergången till våren. 😊

  1. Härligt! Ja, du var ju där – på vår favoritort!
   Det är underbart när fåglarna kvittrar, solen lyser OCH värmer, och man får planera utelivet på balkongen.

 6. ojnej,jag har helt glömt bort att så gräset…måste hinna imorgon..måste…lycka till,jag brukar vanligen dränka dom första å får så om igen 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.