Att välja bort socker…

… det är ganska svårt, tycker jag.
Nu är det inget nyårslöfte jag gett. Alltså att minska på sockret. I och för sig har jag inte ätit något godis på en vecka. Jag gillar choklad men jag har också väldigt lätt för att låta bli sådan. Den choklad som blev över från julen bjöd jag bort på redaktionsmötet i dag 🙂

Ändå började jag tänka på det häromdagen, och har lite börjat kolla innehållsförteckningar. Torrostade cashewnötkärnor, mandlar, jordnötter och hasselnötskärnor innehåller 15 gram kolhydrater av vilket 4,9 gram utgörs av socker. Detta per 100 gram.

Räknas inte de här nötterna till de nyttiga då det står 0 gram salt i listan på näringsinnehåll?

Men så där annars, det finns väl dolt socker lite överallt?

En näve nötter är hälsosamt, bestämmer jag :-)
En näve nötter är hälsosamt, bestämmer jag 🙂

24 reaktioner på ”Att välja bort socker…

  1. Naturella nötter är nyttigt. Torrostade, saltade och allt vad det nu är det är däremot inte nyttigt. Men gott 😊 Och jag tror att så länge man äter med måtta så är det bättre än kemikaliestinna sötsaker!

      1. Det nyttiga nötterna hittar jag både i lösvikt i naturgodishyllan, eller färdigförpackade bland jordnötter o sånt. Här står det naturella på påsarna. Eller så köper jag och knäcker själv 🙂

  2. Där ser man. Socker verkar finnas i allt, till och torrostade och salta nötter. Trist! Konstigt nog är socker för mig mjölkchoklad, tårtor/kakor/bakelser och godis. Inget av detta äter jag. Resten får slinka ned.

  3. Jag kommer med i en näve nötter är hälsoamt och gott också,någon futtig bit 70% eller mer choklad till det torde ju ändå inte vara så farlig 😉

  4. Det ska f.ö stå på livsmedel om det är tillsatt socker. Tittar du på tex bröd innehåller alla sädesslag sockerarter samt att aningen socker brukar tillsättas för jäsningen men den äts upp under processen. Man får skilja på äpplen och päron ☺.

  5. Tror det är dolt socker i det mesta men det är väl med detta som med så mycket annat att det gäller lagom är bäst. 🙂 Har du googlat på ”dolt socker i mat”? Det blir många träffar. 🙂

  6. Köp naturella nötter och rosta själv. Jag brukar göra honungrostade nötter, visserligen är det sött men inte socker. Eller bara lite flingsalt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.