Snöyra

För en gångs skull blev det som meteorologerna hade utlovat.
Blåst och runt minus fyra grader, snöfall och därmed snöyra.

Jag promenerade in mot centrum där jag hade några ärenden. Hade motvind och blev helt igensnöad 🙂

Plockade fram mobiltelefonen och tog bilder i all hast.

Folktomt på gatorna? Ja, antingen åkte alla bil eller var inomhus. Det här är Mariegatan mot syd.
Folktomt på gatorna? Ja, antingen åkte alla bil eller var inomhus. Det här är Mariegatan mot syd.
Mariegatan mot norr. Inte många personer i farten här heller :-)
Mariegatan mot norr. Inte många personer i farten här heller 🙂
Den berömda trängseln på Brandensteinsgatan utanför R-kiosken som många pratar om. Det var dit jag skulle för att köpa kuvert.
Den berömda trängseln på Brandensteinsgatan utanför R-kiosken som många pratar om. Det var dit jag skulle för att köpa kuvert.

 

28 reaktioner på ”Snöyra

 1. Vilken tur du har, som bor i lägenhet, du behöver inte handskotta all snön, som kommer ner. Pulsa i den får du i alla fall, när det inte är skottat.
  Svante

 2. Jag älskar snö och tycker det ser helmysigt ut. Dock föredrar jag sol och värme. Men jag och The Bodyguard har kommit överens om, att om vi kommer flytta till Sverige igen, då blir det INTE Skåne utan längre upp, helst Hälsingland. 😄🤗

 3. Lovar att det INTE är jag som skickat vidare detta äckelväder till dig. Vi fick återigen en liten ”sväng” av snöyra klockan 16:00, men inte i samma styrka som igår respektive idag hos dig. Hoppas du slank in på Degerby;-)

  1. Vi tycks i stort sett i år faktiskt ha haft liknande väder i Täby och i Lovisa.
   Jag hade faktiskt en tanke på att gå in på Degerby på ett glas vin, men sedan hann jag inte. Jag hade ett möte klockan tre och dricker man vin vill man ju njuta, inte stressa 🙂

 4. Härliga vinterbilder! Förstår att folk är inomhus, det är bara hundägare som är ute i snöyran. Exakt så såg det ut hos oss när jag gick med vovven mitt på dagen.

  1. Ja, och utöver hundägarna folk som hastar mellan bilen och affären. Eller som jag då, inte har bil, och stretar på så att just bara ögonen syns bakom alla kläder, luvan och halsduken 🙂 Men vi som promenerade var inte många.

 5. Även här har det kommit riktiga mängder med tung snö idag. Är så tacksam över att numera bo i lägenhet. Tycker det är fullt tillräckligt att ta sig fram i snön och man blir kall och blöt och glasögonen täcks. Fast allt regnande på vintern är ju inte heller kul. Då blir man ännu blötare. Nä, jag gillar inte vintern. Vill gå i ide eller åtminstone ha ett badkar där jag kan ligga varje kväll 😉

  1. Hoppas du har ett badkar att njuta i! 🙂
   Förr hade jag också väldigt svårt med vintern, sedan tänkte jag ”acceptera läget!” Man får klä sig efter väderleken och bra har det gått.
   Men kallare än -10 vill jag ogärna ha, så jag var glad att ha ett jobb där jag kunde vara inne då det var -25 några dar.
   Våren och sommaren är ju nog ändå bara bäst!

 6. Snöyra är nu inte det trevligaste vädret att vara ute i, men det blir bra på bild. Jag måste erkänna att jag av någon anledning hade placerat Lovisa helt fel i mitt minne, men såg i natt ett program där en Niko besöker Lovisa. Vackert och trevligt verkar ni ha, har ju sett många fina bilder som du har tagit på byggnader och gator också.

  1. Vad roligt att du såg programmet med Niko i Lovisa! 🙂
   Själv tyckte jag det gav en LITE ensidig bild av stan, det var ju mest sjöfästningshistoria. Men all publicitet är ju bra 🙂

 7. Visst är det lite dramatisk när det blir sånt snöoväder. Då håller man sig helt inomhus, men måste man ut så måste man.

  Kram, Ingrid

  1. Snöoväder är småmysigt då man kan kolla på det genom fönstret 🙂
   Eller då man själv väljer en promenad. Men jobbigt att köra bil och att åka färja måste ha varit hemskt.
   Kram till dig!

 8. Underbara bilder jag älskar sånt väder ser så mysigt ut..
  Vi har haft sol idag men snön ligger kvar men jag tycker att det blir lite extra mysigt när det snöar.. ;.D

  1. Snö är mysigt, egentligen störs jag inte av mängderna fastän det kan vara kämpigt att gå där det är oplogat.
   Ser det som vardagsmotion 🙂
   Men blir det kallare än -10 säger jag nej tack. I dag hade vi bara kring -1.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.