Knotiga stammar, mossa och tankar kring midsommaren

Helger förknippas väl rätt ofta med familjer som kommer samman. Vare sig det handlar om jul, påsk eller midsommar. Ändå är väldigt många ensamma i dag. För somliga är singellivet självvalt och inget påfrestande, för andra är det en mardröm. Många äldre människor känner sig ensamma och skulle ge vad som helst för att lite oftare få besök, bara prata bort en stund med någon.

Ett gammalt äppelträd.

Det här gamla äppelträdet i Kyröskoski har sett generationer komma och gå. Jag tycker det är så vackert med sina knotiga stammar, med mossan och laven och ihåligheterna. Det är liksom livet självt.

Den gamla stammen ser nytt liv växa intill sig, år efter år, så länge som den finns.

Jag hade inga planer för den här midsommaren. Just för att jag också förknippar den med helger då släkt och olika kompisgäng kommer samman.

Själv ordnar jag ingen fest, men jag tänkte att jag kan gå till Skeppsbron och se midsommarstången resas (om det inte spöregnar). Där kanske jag hittar någon bekant att prata med och sedan cyklar jag hem igen. Jag är nöjd med den lösningen, för då har jag själv gjort vad jag kunnat, det vill säga sökt mig ut bland folk.

Nu råkade det sig ändå så att en vän ringde och frågade om jag vill komma hem till henne och hennes man i morgon. Så jag känner mig lyckligt lottad där. För midsommaren är, såsom många andra helger, en högtid då man inte tränger sig på hos någon.

Ett somrigt ljus som jag köpte på Trädgårdsföreningens resa.

Livet blir så bra som man gör det till. Jag försöker tänka så. Det ÄR nuet som gäller. Nästan dagligen hör jag om människor, både yngre och äldre, som hastigt gått bort.
Vi vet inte när den stunden kommer för oss själva. Då det är dags att så att säga ”kila vidare”.

Så var snälla mot varandra och försiktiga där ute, var ni än är ❤

23 reaktioner på ”Knotiga stammar, mossa och tankar kring midsommaren

 1. Härligt att du får komma hem till dina vänner.
  Jag själv njuter av min ledighet och hoppas att många som reser ifrån Stockholm ( tyvärr blev tåget utslaget i förmiddags så folk fastnade och kommer ingenstans. Tycker synd om dem. )
  Det vore så skönt att njuta Stockholm lite glesare på folk! 😀
  Ha en skön midsommar! ☀️☀️☀️🌺

  1. Ja, jag såg det där om tågen på nyheterna! Tråkigt.
   Har förstått att många storstadsbor njuter då det blir glesare i stan 🙂
   Glad midsommar Antonia ❤

 2. Ett fint inlägg, med vackra bilder och tankar.
  Önskar dig en underbar midsommarhelg, oavsett väder! Må gott, vännen, och ta hand om dig du också. ❤
  Kramis

 3. Håller med dig. Fina bilder på knotiga stammar och visst ser det ut som livet självt. Ha det riktigt gott och trevligt hos vännen. Glad Midsommar!

  1. Ja, vi tänder midsommarbrasa – men sällan förstamajbrasa i Finland. Villa-avslutningar har dom i Österbotten, forneldarnas natt har vi börjat tända också i södra Finland i slutet av augusti.

 4. Förknippar mest julen med familjesammankomster, inte Midsommar så mycket faktiskt. Även om du såklart har rätt. Alla packar barnen in i bilden och drar till landet där de äter sill, dricker snaps och hoppar runt stången.
  Inget sådant här kan jag berätta…

  1. Man samlas vid stugan om man har en sådan, badar bastu, äter och dricker gott.
   För mig blir troligen två av tre helgdagar som vilka andra dagar som helst 🙂

 5. Jag älskar gamla träd! Kan stå länge och beundra såna här gamla knotiga stammar – och låter tankarna vandra till vad det har sett under alla år som passerat.
  Så sant som det är sagt – livet blir till det man gör det … men ibland händer oförutsedda saker – sånt man inte kan påverka – när allt ställs på ända … när livet plötsligt tar en helt annan riktning än vad man tänkt sig, Så nog måste vi ta vara på dagarna vi har till vårt förfogande och vara rädda om oss själva och om varandra!
  Ha nu en riktigt fin midsommar!
  Kram

  1. Ja, de knotiga stammarna har minsann sett mycket!
   Och jag försöker leva i nuet, vara närvarande. Ibland far tankarna iväg till framtiden, ibland gnager oron, ibland är jag ledsen och undrar varför och hur länge jag ska vara ensam.
   Men ibland njuter jag också av just det, att få bestämma allt själv 🙂
   Glad midsommar!

 6. Ett fint och tänkvärt inlägg ❤ Mysigt att få fira tillsammans med goda vänner. Jag tror att jag beger mig till en kyrka som ordnar midsommarfirande på kvällssidan. Det finns olika former av midsommarfirande här i stan men det där med midsommarstång och små grodorna känns inte alltför lockande. Tror det är lättare för mig under storhelgerna eftersom jag inte önskar träffa någon och inte längtar efter tvåsamhet men visst, just då kan jag känna mig ensammare än annars. Brukar tänka att det är priset jag betalar för att jag valt att vara själv. Önskar dig en fin midsommar! Kram!

  1. Så är det – om man inte är två, och längtar efter tvåsamhet i viss mån – då kan vissa helger kännas tunga.
   Då får vi fylla dem med sådant som ger mening ändå.
   Som du säger, vi betalar alltid ett pris för allt, om vi valt att bo ensamma t.ex.
   Kram och fin fortsättning på helgen!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.