Ett par bilder från min dag

Tycker det är fint att Finlands 100 år av självständighet syns på olika sätt i samhället. Utöver en massa fester, utställningar och konserter finns det Finland 100-choklad och på den här osten har Okänd soldat (Tuntematon Sotilas) kommit med.

En favoritost.

Lät göra några slingor till i håret, topparna klipptes och lite lockar vreds till 🙂 Alltid uppiggande.

Men det där med att ta en selfie… jag ger upp! Jag vägrar tro att mina ögon ser så hemska ut i verkligen som de blir då selfien tas. Eller att jag har kinder som en hamster skulle avundas 😀 När jag går till spegeln är de hemska ögonen borta och kinderna ser högst normala ut.
DÄRFÖR har jag solglasögon. Och det var håret jag ville visa.

Jag har det så bländande fint här hemma att solglasögonen måste fram 😀

28 reaktioner på ”Ett par bilder från min dag

 1. Snygg design på ostförpackningen och snygg design på håret😍 och jag vet känslan med selfie ögon-fel,kind-fel…därför är det sällan det kommer på bloggen..men ibland blundar jag och trycker på publicera knappen😂

  1. Ja, alltså det är jättekonstigt med selfien som man tar med mobilen…
   Någon förklarade det med att mobiltelefonens kameralins är så pass annorlunda än system- och andra kamerors.
   Men! Vi ska bli mindre kritiska mot oss själva 🙂
   Kram!

 2. Vadå hemskt,,ser inget galet i den bilden,,klart inte ofta man blir nöjd med dessa selfis,,men det är mobilkameran som är boven,,alldeles för kort brännvidd..
  Ja när barnen bestämmer maten blir det små variationer ,men förhoppningsvis breddar dom sitt smakområde i takt med att dom växer upp..Haé Kram.

 3. Ja du detta med måendet..Jag mår nästan alltid bra,kan bero på min positiva inställning till det mesta..Men det händer att barnen bjuder på sina baselusker ibland,senast var det Moa som bjöd,,då blev jag ordentligt däckad några dagar,jobbigt då,men det går ju över..Haé Kram.

 4. Jag fick en tips nyligen av nån eftersom själv klagade på hur jag ser ut på selfies. Han sa att jag ska vända på bilden. Spegelvända och se om jag känner mig bättre till mods. Då blir bilden som man ser sig själv i spegeln.
  Jag blev fotograferad på en utställning av en fotograf. Innan han visade bilderna sa han att de blev jättefina. Själv såg jag bara en gammal gumma på bilden. Jag höll masken men jag rasade ihop inombords. Om han ser mig som jag var på bilden och tycker att den så fin ut, då måste väl se ut så, även om jag ser mig på helt annat sätt. Det gjorde ont. Att jag bedrar mig i det grövste. Och att jag bryr mig så mycket om det.
  Du ser spjuveraktig ut på bilden. 🙂

  1. Här har kommit bra tips, och förklaringar om varför selfie-bilderna blir konstiga.
   Ja, nog är det märkligt hur vi ser på oss själva och hur andra gör det.
   I fotografens ögon var du vacker, men klart det känns konstigt om man inte känner igen sig, om man själv ser nåt annat…
   Och vi borde sluta vara så ”fixerade” vi vårt yttre… 😦
   Den här bilden av mig själv är jag helt nöjd med, men utan solglasögon såg jag för bedrövlig ut.

   1. Intressant för jag också gärna vill ha solglasögon på bild. Känns mer distanserad och bekväm.
    Men undrar får du inte avtryck på kinden av din glasögonbåge?

   2. Ja, jag menar solglasögonen. Jag har en liten telefon men på bilden ser ut som om solglasögonen ligger och trycker in lite kinden. Jag kan få såna tryck av stora bågar, därför använder inte såna längre. Det ska vara lite mellanrum mellan glasögonen och kinden. Jag ser inte klokt ut annars när jag tar av och har två röda märke efter glasögonen och tar minst 1 timme innan märkena försvinner.

 5. Åh, när jag läser om att du inte trivs att se dig själv, den känslan har jag om mig själv också.
  Vantrivs med mina ögon, kinder och alla ärr jag har. Med smink kan jag dölja ärren rätt så bra och få till ögonen och kinder finare. Tyvärr orkar jag inte sminka mig varje dag. Då har jag mina hälften solglasögon på istället, då när jag ska träffa folk. Och jag tycker det är snyggt med solglasögon, det blir som ett smycke.

  Snyggt med slingorna och dina fina lockar ❤

  1. Tack ❤ Jag var nöjd med frisyren.
   Och tröstande att höra att andra kämpar med samma frågeställningar.
   Jag tycker du är vacker!

   Jag försöker också vara nöjd med mig själv och är det i det stora hela. Inget särskilt jag skäms för, döljer korvarna på magen ibland 😀
   Men selfie-bilderna blir inte bra, andra bilder, som andra tagit av mig med systemkamera, brukar jag vara nöjd med.
   Men här har kommit kommentarer som förklarar att kamerans egenskaper i smarttelefonerna är så pass annorlunda att man inte kan räkna med att få normala ansiktsbilder 😀

   1. Tack ❤️
    Det stämmer bra, att fota med mobil är helt vridet. Jag är absolut inte lik mig alls på bilderna. Alla som har sett mina selfie i mobilen håller med att jag ser annorlunda ut. Ingen får fota mig även om jag är sminkad också.
    Mitt utseendet, självkänsla är väldigt låg men inom mig är jag stark och trivs med mig själv, bra självförtroende på det jag kan utföra. 😁
    Ha en fin dag! 💕

   2. Jag håller med, man BLIR helt annorlunda via mobilens kamera, kanske alla telefonkameror inte är lika usla, men så där överlag 🙂
    Jag vet också vad jag är bra på, men självförtroendet vacklar av andra orsaker, blev mycket att bygga upp efter skilsmässan 2014.
    Men vi kan peppa varandra – fredagskram till dig!

  1. Tack! Och jag väntar på Sannas fotoutmaning vecka 52 då vi förväntas lägga upp selfien 😀
   Få se hur många som kommer med, och hurudana tolkningarna blir, alla vill ju inte visa ansiktet.

 6. Hej snygging! ja, glasögon och utseende i all ära- men OST! Den verkligen fångade mitt intresse! Ska se om dom möjligtvis har den i Hötorgshallens finska affär! Vore roligt att prova!
  stor kram och trevlig helg!

  1. Jag tror du kommer att gilla Koskenlaskija, den finns i olika smaker och hoppas Hötorgshallen har den.
   Det var där jag 1998 köpte HK:s blå länkkorv då jag hade längtat efter den tre månader 😀
   KRAM och tack för komplimangen!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.