Träffade presidenten

Då jag till mina vänner sagt att jag bland annat försenar mig från Tors match i dag, för att jag ska träffa presidenten, eller att en lunchdate måste förläggas till ett visst klockslag, för att jag efter den skulle träffa presidenten… var det ju en och annan som höjde på ögonbrynen.

– Den riktiga presidenten? Inte bara en president i nån klubb, som till exempel Lions?

Inte bara en pappgubbe – nej det är en livslevande president.

Förra gången lär det inför presidentvalet bara ha funnits en gubbe i papp i köpcentret Galleria, men nu kom presidenten själv till Lovisa. Han talade om olika värdefrågor men också om hemliga uppgifter som berör underrättelselagen och som läckt ut till media. Den grejen tänkte jag ta upp i papperstidningen, men förstås hade många gjort det till största nyheten och jag syntes själv flera gånger i tv-nyheternas sändning…

Underbar förrätt.

Innan jag träffade presidenten åt jag lunch med en väninna och Bella har den här härliga bruschetta mozzarellan på menyn som förrätt. Behövde ju ingen varmrätt efter det här 🙂

Restaurang Kapellet.

Från restaurang Kapellet där presidenten höll sin kampanjträff hastade jag till idrottshallen för att se Tors sista match före julpausen.  Det blev förlust efter straffslagstävling, men en poäng fick vi med oss.

27 reaktioner på ”Träffade presidenten

   1. En journalist, har för det mesta bättre kunskap i sitt språk, än jag.
    Svante

   2. Jag känner en Typograf, och han säger att när han jobbade märktes det sällan några stavfel, men sedan Journalisternas texter sätts av maskiner, blev det mer stavfel.
    Svante

   3. Ja, det beror väl på hur noggranna typograferna var – vilken var tidspressen för dem, med deadlines och supersnabba nyheter?
    Men hantverket var genuint då, och många hade bra yrkesstolthet.

   4. Den typograf jag känner är pensionerad sedan 6 år, och det är en sådan med en otrolig yrkesstolthet. Han säger alltid, att han aldrig släppte igenom ett stavfel, om han såg det.
    Svante

   5. Jag är säker på att han är stolt över sitt yrke, på samma sätt, som jag är stolt över mitt yrke som yrkesförare, huvudsakligen buss.
    Svante

 1. Ja, är en i hetgröten, så 😀
  Kul att få träffa presidenten, men det hör ju liksom lite till ditt jobb.
  Jag har varken träffat kung eller president. Men jag har träffat riksdagsfolk och en och annan släkting finns däribland.
  Du är redigt i farten, skoj 😀
  Lördagskram

  1. Jo tack, fart är det minsann – lite för mycket nu känns det som. En är ju inte i yngsta laget längre 🙂
   Men visst är det kul att via jobbet få träffa kändisar på olika nivåer 🙂
   Lördagskram!

 2. WOW! Det är inte varje dag du får chansen att träffa Finlands president! Hoppas du fick tillfälla att ställa många frågor. Åsså är du nu tv-kändis också. Bra att du stärkte dig med en suverän bruschetta innan mötet med presidenten:-)

   1. Vad roligt att höra! Jag tror på papperstidningens ”återkomst” – man kan inte lösa kryss på en surfplatta, eller jo, digitalt, men inte med penna.
    Och läs nu en tidning på en dator eller på en platta eller på en telefon då solen lyser skarpt 😀

 3. Det är många fördelar att vara journalist. Man får träffa många spännande och intressanta människor. Ställa snälla frågor, elaka frågor, intressanta frågor.
  Lunchen såg inbjudande ut. 🙂

 4. Spännande att träffa en livs levande president. Jag har träffat flera personer som sitter i eller har suttit i svenska riksdagen. Några av dom ganska nära vänner.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.