Din för alltid

Ett sådant fint program på SVT2, det blev direkt en ny favorit!
Jag har varit gift två gånger, och tror inte det blir en tredje gång – men kanske bäst att aldrig säga aldrig 😀

Första äktenskapet varade ett år, och jag kunde mycket väl för egen skull berätta varför allt havererade. Men av hänsyn till släkt och vänner till den ex-maken låter jag bli.
Det andra äktenskapet varade från 1998 till 2014. Sjutton år tillsammans, sexton som gifta. Men det var inte heller DET jag tänkte skriva om.

Det var bara tankar som blev ett sidospår.

Gunn och Preben, bägge 93 år.

Men det var så underbart att se människor som hållit ihop länge. Både i med- och i motgång. För livet har ju inte alla gånger varit lätt för de här paren heller.

”Din för alltid” – ett underbart program som bjuder på både skratt och tårar.

Tyckte det var så fint då Preben tröstade sin fru då hon ängslades inför hans död. ”Jag försvinner ingenstans, jag har ju lovat att stanna kvar”. Han talade om kroppen som bara är ett skal efter döden och om själen som flyger ut genom fönstret – det som är det eviga livet.

29 reaktioner på ”Din för alltid

 1. Har inte sett programmet men dom ser lyckliga ut. Har varit gift en gång och det varade i 15 år. Har inga tankar på att göra om detta. Jag trivs bäst när jag är själv med min älskade Minton.

  1. Huvudsaken är att vi trivs med oss själva, kan vara ensamma – om vi kan det, kan vi också tycka om andra, tror jag.
   Jag önskar att jag ännu får uppleva kärlek i mitt liv, men blir det inte så – så är jag nöjd ändå, har många vänner.
   Kram Minton!

 2. Tack för tipset om programmet. Jag är fascinerad av såna där långa äktenskap men känner ingen längtan efter att själv vara gift eller sambo.
  Kram till dig!

  1. Underbara berättelser var det. Både om par som ibland stridit, som nästan lämnat varandra – men också om par som älskat varandra hela tiden – hållit löftena över sjuttio år ❤

 3. Hej Carita, önskar dig god fortsättning på det nya!

  Oj det här TV programmet har gått mig förbi, men jag hinner ännu se en del, då jag såg att det går i repris följande dag. Ja i april blir det också 50 år för oss som gifta, men vi höll ihop flere år innan vi gifte oss. Svårt att tro att det är så lång tid, men så är vi inga ungdomar längre. Förståss har vi också varit osams, men inte en enda dag har slutat så, att vi inte har gett varandra god natt puss. Jag har ett sjujäkla temperament, kan ta genast eld, men det går snabbt över och så är det frid o fröjd igen. Vi strider, så ser vi på varandra och så börjar vi skratta. Men jag är tacksam för varje år som gått och hoppas de blir många flera, jag skall leva till 100. Ger inte upp , fast hälsan ibland gungar…….

  Kram
  Birgitta

  1. Hej Birgitta och god fortsättning!
   Aha, det är repris i dag då? Jag trodde det skulle vara ett nytt avsnitt, ska kolla!
   Vad fint att ni hållit så länge ihop ❤
   Och klart man ska kunna bråka, men som du säger – aldrig somna osams!

 4. Det finns inget som gör mig lyckligare än att se gamla strävsamma par tillsammans, jag ler med hela ansiktet. Tack för detta tips som gått mig förbi. Ska kolla på play. Själv har jag varit gift fyra gånger, ähum, sista (inte senaste) tog slut efter drygt tjugo år…så nu är jag ENAstående och trivs ypperligt, det trodde jag väl aldrig.
  God fortsättning på året från pörtebor

  1. Oj då, du har hunnit med en hel del 🙂 Men du har säkert mycket att vara glad över från den tiden också?
   Det gäller väl att minnas det goda och lära sig av sånt som gick fel.
   Kram till dig!

 5. Vad gäller tv-program har vi nog aldrig haft samma smak. Medan du tittade på ”Din för alltid” kollade jag G W Perssons ”Den döende detektiven” (har läst boken) åsså efteråt spädde jag på med ”One child”. Ja, snacka om helt olika smak, tur att vi alla är olika.

  Men i år firar min man och jag 40-års ”jubileum” trots att vi bara varit gifta i fem år;-)

  1. Grattis för att ni hållit ihop så länge ❤
   Jag började också titta på Den döende detektiven men zappade lite runt och fastnade för Din för alltid.
   Sanna livsöden har alltid fascinerat.
   Men G W är verkligen en stor favvo, med bl a Veckans brott!

 6. Såg inte programmet, men ska kolla på SVT Play 🙂
  Lasse och jag har varit gifta i 40 år i år. men varit ett par i 45 …

 7. Ja, då får jag bräcka dig med att berätta att mina exsvärföräldrar höll ihop i 80 år (blev ihop i skolan) och lyckligt gifta i 75 år. Frun dog i våras 94 år, maken lever, är 96.
  När man gifter sig, tror man det ska vara för evigt. Men jag är skild, sen omgift och nu änka. Men mår bra själv nu 😀 Kram ❤

  1. Det var verkligen fint – en sådan lycka ❤ Klart att det går upp och ner, men på äldre dar jag har börjat tänka att man ska kämpa för att hålla ihop.
   Man ska kunna bråka vid behov, och godkänna att den andra kan tänka och agera annorlunda. Inte försöka ändra på varandra.
   Efter första äktenskapet, gifte mig då jag var 25… vet jag inte om jag ens tänkte att det skulle vara för evigt.
   Det trodde jag däremot nog då jag gifte mig för andra gången 🙂
   Kram!

 8. Låter som ett jättefint program! Det ska jag kika på när tid finns. Och jag tror som Preben, att själen flyger iväg. Det har jag t o m skrivit en hel novell om 😀 Tack för bra tips!

 9. Jag såg programmet idag för igår var det GWs film ”Den döende detektiven” samtidigt. och ja tyckte också om det. Finstämt och stilla och med fina tankar att ta till sig och fundera vidare på.

  1. Ja, jag vet inte om det var repris eller om det var ett nytt avsnitt i går – men program var både roligt (då dom talade rakt ut om sex) och så väckte det många andra tankar.

 10. Har inte heller sett programmet men visst är det underbart att kärlek kan hålla så länge. Min man har också talat om för mig innan han dog: Han kommer att vara en stjärna på himlen som lyser bara för mig och kommer att skydda mig från allt ont.
  Det tänker jag på när jag ser stjärnor på himlen 😀

 11. Oj, det måste jag kolla in. Jag har ju oxå varit gift två gånger, 10 respektive 9 år, och tänker absolut göra det igen. När och med vem återstår att se.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.