Veckans ord – UNDER

De här pennorna är verkliga små UNDER i vardagen.
Ibland har några försvunnit på ett UNDERligt sätt, och ibland har jag fått dem tillbaka av någon som i misstag råkat bli med min penna. Samtliga personer har sagt att det här är en UNDERbar penna.

Pennan är ett viktigt arbetsredskap för mig. Kulspetsen får inte vara för vass.
Den ska kännas skön att greppa och texten ska löpa över papperet.

Det enda UNDERliga är att man inte kan köpa nya stift till den. Eller jo, man kan – men tyvärr inte likadana som ursprungligen finns i pennan. Åtminstone har jag inte hittat sådana UNDERverk i Lovisa.

Men att UNDER kan ske i våra vardagar, det vet vi. Så vem vet, kanske jag hittar rätta påfyllnadsstift något dag!

Fler som deltar i Veckans ordutmaning hittar du hos Gemsweeklyphotochallenge. Kollar du i slutet av veckan finns där vanligtvis rätt många länkar till bloggare som är med! Då jag lade in min länk var där redan tio som hade hunnit göra det före mig, och ändå är det bara måndag i dag 😀

44 reaktioner på ”Veckans ord – UNDER

  1. Ibland kommer man på nåt som känns lite annorlunda.
   Jag hittar många fina tolkningar av temat hos andra redan nu.
   Det finns ju massor av underverk, och jag tänkte också på kyrkan, naturen m.m.

 1. Toppentolkning! Känner igen mig, kan inte under några som helst omständigheter skriva med en penna som jag inte ”känner för”.
  Ha en fin fotovecka!

 2. Ett annorlunda bidrag till temat och ett suveränt sådant.Gillar pennornas färger också. Faber-Castell garanterar alltid bästa kvalitet. Även deras färgpennor och tuschpennor som inte finns längre är/var helt suveräna.

 3. Spinner inte vidare på ”under-temat”, din tolkning av ordet under är ju bra! Vi hade en lärare i finska i några år som alltid sa:”Jag vet inget annat om pennor än att de ökar i antal under dagens lopp.” Vi tokiga östnyländska studiehanledare hade som en paroll bland andra:”Köp aldrig en penna” – alltid när vi var på mässor och skolpresentationer snodde vi åt oss pennor som bara den från alla utställningsbås. Och vi tipsade varandra om bra pennor…. Numera plockar jag alltid pennor från verkstaden som sköter min bil, säger glatt att jag tar rabatt åt mig. Pojkarna där vågar inte protestera mot tanten! Men bäst gillar jag blyertspennor…

  1. Hahaa! Ja, jag vet folk som samlar på pennor och som knycker lite här och där.
   Nog blir det då och då att jag plockar med mig en penna också, men då jag skriver så mycket för hand är det oerhört viktigt att pennan känns bra i handen.

 4. Jag har nya älsklingar. Bläckpennor som kan suddas. Fantastisk uppfinning. Jag bara älskar dem och de glider så lätt på pappret också. I regnbågens alla färger.

   1. De finns i 2 storlekar spetsen. 0.5 och 0.7. De glider på pappret hur lätt som helst.
    Jag började med 0.7 men nu använder jag 0.5. Jag gillar att den är så tunn krispig.
    I bättre affärer kan man ju testa.

 5. Snyggt och annorlunda bidrag till veckans tema! Numer skriver jag inte så mycket för hand, men jag minns hur viktigt det var för mig att ha en riktigt bra penna på den tiden det begav sig 🙂

 6. Fyndigt inlägg till dagens tema. Bra pennor är svårt att finna, jag måste kolla om jag kan få tag på esn sån där och prova. Mitt problem med pennor är att jag behöver en som jag kan använda när jag är utomhus och geocachar. Ibland är det kallt eller fuktigt men pennan måste ändå fungera och det gör verkligen inte alla.

 7. Var en fin tolkning av ordet Under.. och pennorna är fina och ser greppvänliga ut..
  Hoppas du får behålla dom du har kvar och att du hittar nya patroner som är lika bra som dom gamla..
  pennornas tillverkare kanske har en lösning på det hela..

 8. UNDERligt och rena trolleriet är att alla pennor hos mig försvinner, puts väck! Och precis som du säger, det är svårt att hitta någon penna man verkligen trivs med, som inte är för hård eller mjuk och som sitter bra i handen. Nu hör jag väldiga dunsar utanför mitt fönster, vilken tur jag inte stod UNDER för nu åker fem ton tung snö ner från taket! Take care

 9. Fin färg på dina pennor, googla lite så hittar du säkert patroner. Själv köper jag mina favoritpennor i Harrods presentbutik på Gatwick, funkar bra och ser lite exklusiva ut.

 10. Glömmer aldrig när jag fick se och använda den första kulspetspennan någon gång på 40-talet. En god vän till min pappa hade varit i Amerika och köpt en sådan. Den kostade många tusen kronor i dagens penningvärde. Men vilken fantastisk penna som man kunde skriva med utan bläck som ständigt skulle fyllas på. Älskar dessa pennor också som så väl är är billigare numera.
  Ingrid

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.