Synlighet för Nya Östis och Lovisa

… blev det på TV-nytt i kväll. Jag vill se det positiva med att såväl tidningen som staden fick reklam, att jag sedan själv såg ut som jag gjorde är inte mycket att göra åt 😀 … i dag kommer reportrarna ofta ensamma, jag avundas dem inte… de riggar upp kameror, fäster mikrofonanläggningar, testar ljud och ljus. Tekniska problem uppstod men Carmela Walder från Yle Östnyland var hur proffsig som helst.

Det finns ingen som sminkar dem som ska med i sändningen, på samma sätt som man tydligen fortfarande sminkar dem som kommer på besök till tv-studion.

Här ger nyhetsuppläsaren förhandsinformation om kommande inlägg.

Inlägget handlade om en undersökning som visar att hyperlokal journalistik vinner allt större terräng. För att folk vill läsa om sådant som ligger dem nära, se bilder av bekanta i tidningen, läsa deras namn.

Vyer från Lovisa på tv, den här känner många av mina bloggvänner igen.
Alexandersgatan korsar Mannerheimgatan. Foto från tv-sändningen.
Helena Orava intervjuas. Hon är en prenumerant som vill ha en lokal papperstidning.
En del av redaktionen samlad.
Jag. Den här bilden gick ännu an… Men då jag såg mig själv i närbild i intervjun blev jag så paralyserad att jag slutade fotografera 😀

18 reaktioner på ”Synlighet för Nya Östis och Lovisa

 1. Såg inte sändningen i TV, på kurs. Fick sen pynja en hel del med datorn för att få fram arenan, svajande nät ikväll. Men nu har jag sett inlägget! Allt som var gjort i Lovisa var bra, inkluderande du! Men intervjun i studion var mager, tyckte jag. Heja, Nya Östis!

  1. Intervjun i studion byggde troligen på en studie som gjorts om hyperlokal journalistik.
   Den handlade inte bara om Nya Östis – så jag gillade det där han sa om att vi fyller tomrum, och skapar gemenskap.
   Tack för dina hejarop ❤

 2. Vad är det för fel på dig då???????? Inget alls om du frågar mig. Du ser bra och proffsig ut! Sedan kan jag kanske tycka att du skulle se ännu bättre ut om du inte klädde dig i svart hela tiden. Du som är så entusiastisk och brinner för din stad borde visa det med lika ”entusiastiskt valda färger”. Det gäller förresten inte bara dig, din kollega har ju också svarta kläder. Varför klär sig folk i svart? Det har jag då aldrig förstått. På en begravning – helt okej, men inte annars, tycker jag då.

  1. Tack BP! Jag får väl jobba på att inte vara så självkritisk… 🙂
   Mina favoritfärger är svart, vitt och grått 😀
   Men jag kanske kunde våga använda rött. Absolut inte gult ändå, jag blir otroligt blek då.
   Om jag hade råd skulle jag anlita en stylist och satsa på nytt i garderoben. Kanske.
   Andra sidan av mig säger att jag borde jobba med att tänka att jag duger som jag är i stället 😀

 3. Förlåt att jag småskrattar.
  Men det är en sådan igenkänning på det här inlägget. Jag hör verkligen inte till selfiegenerationen.
  För att inte tala om när jag dessutom hör min röst på någon typ av inspelning.
  Hemskt!

  Eftersom jag fotat mycket människor tidigare så har jag ändå bestämt att om någon vill fotografera mig, så skall jag acceptera det. Utan att protestera.
  Det är inte mer än rätt.

  Ha det gott Carita!

  1. Resonerar faktiskt lika. Då jag själv ber människor ställa upp på bilder, gör jag ju det också själv. Men jag brukar låta foto-objektet kolla bilderna innan, alltid då tid finns för det. De får själva välja bild och jag tar nya tills personerna är nöjda.
   Rösten låter ju alltid konstig – minns än i denna dag hur förvånad och förskräckt jag var då jag första gången, kanske som 13-åring, hörde min röst på ett band!

  1. Tusen tack! Jag har ganska dåligt självförtroende och tycker själv att allt bara hänger här och där men är man snart 56 har man väl lite ålderns rätt för det också… tycker dock ibland att kameravinklar kan vara både fördelaktiga och ofördelaktiga… 😀

 4. Hej Carita jag vill också läsa lokala nyheter i en tidning det är ju det som är nyheter inte vad som händer ute i värden det finns andra tidningar för sånt .Sen det var väl inte en skönhets tävling du var på helt ok bilder för min del

 5. Jag gillar också lokala papperstidningar. Har tillgång till två stycken i det lilla samhälle jag bor. Har glädje av bägge. Svart är alltid rätt och mycket snyggt!

  1. Jag känner mig också slankare i svart än i många andra färger, för jag är ganska rund 🙂 Så tack för att du tycker det ser bra ut!
   Lokaltidningar gillas av de flesta tror jag, man vill ju läsa om människor man känner.
   Kram!

 6. Det var väl kanonbra med reklamen och diskussionen! Underbart med lite uppmärksamhet.
  Du är långt ifrån ensam om att få en chock när du ser bilder på dig. Tror det är ett undantag om det inte är så.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.