Gamla apoteksgården

Gäller att passa på att få ut arkivbilderna innan snön smälter bort.
Fast å andra sidan, vintern lär nog inte vara förbi riktigt än.
De här bilderna tog jag i lördags då företagare på Alexandersgatan hade fastlagsjippo.

För riktigt länge sedan fanns apoteket i den byggnad som finns bakom min rygg. Efter det fanns även tingsrätten i huset tills den flyttade bort från stan,.

I det gula huset finns bland annat kafeterian Runda Munken. I gamla apotekshuset (dit trapporna leder) finns  en lyxig våning som bland annat fungerar som ett slags ”hotellsvit”. I källarvåningen ligger hantverksboden Rouva Hulda Huoleton och huset inhyser också ett försäkringsbolag.

Ingången till hantverksaffären.
Lokala producenter säljer hantverk men även sylt, saft och annat gott i Rouva Hulda Huoleton.

Förmiddagen har gått till översättningsjobb.
Sedan blir det mötesförberedelser, men i kväll och halva morgondagen ska jag ta det lugnt. Veckorytmen är oftast ”hektiska måndagar, tisdagar, onsdagar” – sedan kanske lite lugnare då tidningen kommit ut.

21 reaktioner på ”Gamla apoteksgården

 1. Jag gillar Lovisa. Det ser ut som en lite mysig stad med gamla hus och små mysiga fik. Hantverket skull jag gärna besöka och få lite inspiration.
  Ha en skön dag

  1. En miniatyr av S:holm i så fall – med bara 7000 invånare i centrum om ens det, 15 000 totalt om man räknar kringliggande byar med, de som var självständiga förr men som kom att höra till Lovisa efter kommunsammanslagningen för ett antal år sedan.

   1. Jag flyttade därifrån 1988, men besökte staden fram till 2006, då föräldrarna dog. Jag besökte Stockholm sista gången 2008, och har inga ärenden dit mer.
    Svante

 2. Lovisa är en mysig stad. Borden på första bilden liknar mitt bord på balkongen med de mjuka ”snökuddar”. Sista bilden är intressant. Jag hade nog köpt en och annan burk och flaska.

  1. Jag har kommentarsgranskning på sedans sommaren 2014. Har inte fått något skit här på länge men tar inga risker då det finns några få troll som kan skriva elakt (om andra personer än om mig) mitt i natten – så jo, du får vänta ett tag innan kommentarerna syns! 🙂

 3. Så trevligt med hantverk i härlig miljö … sen får jag en väldigt stor saknad efter björnbärssylt och hjortronsylt 😭

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.