Månadsbilden, mars 2018

Snart, snart har jag pelargoner på balkongen! Det här är mars månads bild från Minna L. Immonens kalender.

Nätterna är fortfarande kalla, runt -20 på sina håll.
Men solen värmer på dagen, och vi har faktiskt haft sol i snart två veckor!
Då går vi upp till -7 grader och det är helt ok.

Tankarna på inredning av balkongen kommer allt oftare.
Krafterna efter förkylningen verkar också komma tillbaka, bit för bit.

Planerar också nu en minisemester. Kollar finanserna, att allt ska räcka till för nödvändiga utgifter som hyra, företagarpensionsförsäkring, andra försäkringar, mobilen, datorförbindelsen, elektriciteten, alla skatter jag bör betala…

Jag TROR att jag kan åka iväg på en liten tripp kring påsk!

30 reaktioner på ”Månadsbilden, mars 2018

   1. Ja men det är det enda jag är allergisk mot. Jag får som en klump i halsen och känner mig andfådd. Men det går bra ändå fram till att knopparna slår ut.

 1. Låter skönt med minisemester. Hoppas du kommer iväg. Skall iväg på en dagsutflykt till ett luffarmuseum den 16 mars det bli spännande.
  Så skönt att du börjar bli piggare.

 2. Hoppas du får ihop pengar till en tripp. Här har faktiskt temperaturerna börjat bli mer anständiga -15 på nätterna, och -5 på dagarna, synd bara att det ska snöa nästan hela tiden. Skotta är kul några gånger per vinter, inte varje dag.
  Svante

   1. Snöar för fullt här, och har nog kommit 15 cm till 05:30. Det ska fortsätta till 07:00 enl. SMHI. Tror inte på en ny vår längre.
    Svante

   2. Jag har skottat två ggr. idag, och skulle behöva skotta en tredje gång, allt detta fast SMHI påstår att det inte ska snöa alls. Jag gissar att det snöar imorgon också, för de påstår att det inte ska snöa då heller.
    Svante

   3. Här får vi snö hela tiden, och på torsdag ska vi få snö enl. SMHI, så det är väl bara att hoppas att de har fel då också.
    Svante

   4. Jag har skottat två gånger idag, bra vardags motion, så att säga. Jag har varit och handlat en gång på ICA Färila. Jag har också tagit två promenader, utan att röra en kamera. Jag får se vad jag kan hitta i arkivet.
    Svante

   5. Nu när det inte är så kallt, får man skotta, så fort det kommer snö, oavsett vardag, eller helg. Det blir så tungt annars.
    Svante

 3. Månadsbilden, finns den ännu? Minns att det var ett aktuellt tema för tio år sedan. Men, då gick det ut på att fota samma objekt eller samma vy alla årets månader. Det var spännande att se hur framför allt naturen förändrades. Hoppas du kommer iväg på en liten resa, alltid uppiggande!

 4. Oj, så kallt du har det. Här har det varit ”värmerekord” den här vintern -0,1 plusgrad under dagen och nu visar termometern 2,7 minusgrader. Så jag tänker inte byta med dig. MEN två veckors sol skulle jag inte ha något emot. Idag var det molnigt efter fyra soliga dagar.

  Klart du ska unna dig en minisemester över Påsk. Det är du väl värd!!!

  1. Hahaa, jag gissar att du inte vill byta med oss.
   I dag tisdag -7 men en bitande kall vind, så det kändes mycket kallare…
   Så fort jag får besked av dem vi ska besöka i Stockholm bokar jag en resa. TC here we come!

 5. Skönt att höra att du börjar komma över förkylningen. Hoppas du har råd med en minisemster, så trevligt att komma bort ett litet tag!

 6. Vacker pelargon … härligt att drömma om kommande sköna dagar på balkongen … och så trevligt att planera för en kommande, inte alltför avlägsen resa! Det är du värd!

  1. Tack! Jag känner mig rätt sliten nu. Har haft mycket jobb (kul förstås – men har blivit för lite vila)…
   Förkylningen har också tagit krafter – jag har väldigt ont om energi just nu, men det blir säkert bättre framöver.
   Kram!

  1. Inget konkret än – tror att jag vill ha många pelargoner – blommor på olika höjder.
   Balkongen är ganska stor, i alla fall djup, så det går att göra den till en fin oas.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.