Innan fotbollsrundan börjar

… tog jag en promenad. Förmiddagen går så gott som alltid, dagen innan tidningen kommer ut, till textredigering och ibland även till att skriva nyheter, som den här.

Sen eftermiddag och kvällar går i VM-fotbollens tecken. Jag har inte sett alla matcher och sitter inte vid teven från 15 till 23 heller. Men ganska bra med på kartan är jag. Ronaldo har gjort Portugals alla fyra mål, antalet självmål i VM är hittills dock fem.
Jag hejar på Sverige, Danmark och Island.

Men nu följer här några bilder från LOVISA 😀

Gamla hus på Smedsgränd i Gamla stan.
Paus på bänk i lummig park.
Jättekruka i Kyrkoparken.

18 reaktioner på ”Innan fotbollsrundan börjar

 1. Ännu fler vackra gamla Trähus. Vore jag rik skulle jag bo i ett sådant, men det är jag inte. Så jag får bo i ett hus i Kårböle.
  Svante

   1. Det hus jag bor i är ett fd. putsat hus, numera brädfordrat, och falu rödfärgat hus, på 200 kvadratmeter, och 100 kvadrat källare, och garage. Gissar att jag skulle kunna få ut omkring 175000:- för det om jag hade tur.
    Svante

   2. 18.000 euro… nå okay, det får du inte mycket för ens i Lovisa, tyvärr…
    Helt vansinniga priset i städer, t.ex. i S:holm och H:fors där ettor kostar miljoner (kronor).

   3. Villor likt den som mamma sålde 2006 för 6 miljoner, står idag kring 10 miljoner, och det var en förort till Stockholm, som heter Mälarhhöjden. Pappa, och Mamma köpte den villan 1957 för 76000:- kronor, Jag var 10 år då.
    Svante

 2. Då hejar vi på samma lag, fast inte nödvändigtvis i den ordningen;-)
  Jag kollar inte heller matcherna som börjar klockan 14:00 svensk tid, för då hinner man ju inte med någonting på hela eftermiddagen.

 3. Håller med Anki. Det verkar finnas mysiga ställen där man kan stanna, promenera eller fota (ha..ha..) Dessutom finns överallt lite grönt och äldre träd. Som skrivit tidigare….. mysigt!

  1. Du är välkommen till Lovisa du också. Tänk så roligt om flera av mina bloggvänner från Sverige kunde komma hit!
   Då skulle jag visar er runt, ni skulle få fina foton och jag skulle skriva en artikel om er i Nya Östis 🙂

   1. Klart jag skriver om er – också om bara en kommer.
    Då kan jag berätta om hur roligt det är att blogga, och hur många trevliga vänner man får 🙂

 4. Vackra bilder. Var några gånger i Arboga och där finns det liknande gränder och hus, kanske det finns även på andra orter. Det var billigt. Här, i Hamburgsund, intill Fjällbacka, byggs det nya stora sommarvillor. Kostar från 4,5 mil Skr och uppåt. Vi hade turen som köpte detta för 20 år sedan, då hade inte priserna börjat gå upp-

  1. För 18.000 euro får man nog inget hus i Lovisa, om du tänkte på det jag skrev till Lantlivsbilder 🙂
   Husen här kostar allt mellan 100.000 och 500.000, men t.ex. en bostad med fyra rum i ett höghus kan du få för 75.000 euro.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.