Tänker på vännen Svante

Svante som jag känt under några år, en bloggare från Kårböle som ligger nära Ljusdal i Sverige, har blivit lite av en kändis. Bakgrunden till det är ju inte så kul eftersom det är skogsbränderna som lyft fram honom och många andra svenskar i media.

Min förra kollega Jan-Erik Andelin har skrivit ett nyhetsreportage i Hufvudstadsbladet. Digitalt kan det läsas här. Kan hända att inloggning behövs, själv har jag prenumeration på tidningen.

Huvudstadsbladet 25 juli 2018.

Inget är ju trevligt med den här omfattningen av skogsbränder… Men att världen är liten kunde konstateras ändå. Då ”Erkki” intervjuade Svante började de prata om Finland överlag, om Lovisa och om att blogga. Svante bloggar, jag bloggar, vi känner varandra fastän vi aldrig träffats. Vilket resulterade i att jag en sen kväll fick ett meddelande av ”Erkki” som ville hälsa från Svante till mig. Att allt är väl med honom, att han fick vissa saker  med sig hemifrån, bland annat sina naturfoton.

Men Svante är Svante och hans replik ”Brinner mitt hus, så brinner det” säger allt om min fina bloggvän.
Om du någon gång kommer åt en dator och läser det här – så tack för hälsningen Svante!

16 reaktioner på ”Tänker på vännen Svante

 1. Så glad jag blir. Har tänkt mycket på vår vän Svante och hur han har det. Han var med på tv nyheterna samma dag dom blev evakuerade. Har tillbringat många semestrar med flugfiske i de områden som brinner. Det känns som en förlust trots att jag inte kan fiska.
  Så mycket sog som brunnit och alla som fått lämna sina hem. 😥

 2. ”Världen är liten”, säger man, och med vissa ”maskinerier” blir den ännu mindre…. Tycker också att några av mina bloggvänner känns som nära bekanta. Dagens tidning? Vi får ju post först vid tvåtiden. Ha en bra dag!

 3. Jag blir också glad när jag får höra att Svante mår bra. Han har varit min bloggarvän men han tyckte nog att jag var lite för tjatig. Hoppas allt går bra för honom. Jag saknar hans blogginlägg.

 4. Tack för att du talade om att du hört från Svante. Han, och alla andra i samma situation finns ständigt med i bakhuvudet. Men det är onekligen så att det som händer där uppe kommit närmare just för Svante och hans blogg saknas i flödet. Och saknas det gör han verkligen.

  1. Ja, vi är nog många som kollar hans blogg dagligen – men nu då jag fick hälsningen via Jan-Erik, även Erkki kallad, känns det lugnare.
   Hade ju sett Svante på nyhetsklipp på webben också, men den här hälsningen gladde verkligen.

 5. Det gick att läsa artikeln utan inloggning. Även om jag inte följer Svantes blogg så har jag sett hans kommentarer hos dig och några till. Så visst har jag kollar hans sida i förhoppning att han skulle blogga efter evakueringen. Är glad att han mår bra och att hans hus verkar ha klarat sig. Hoppas han kan återvända snart.

  1. Ja, vi är många som följt Svantes öde på olika sätt nu. Kändes fint med hälsningen, bloggvänner ÄR riktiga vänner fastän det finns personer som säger annat… 🙂

 6. … och nu håller vi alla tummarna att huset står kvar när han får återvända. Skönt att veta att han har en liten stuga att bo i så länge. Han är inte så förtjust i att ha många människor omkring sig. Måste vara jättejobbigt. Hoppas det löser sig snart.

 7. Så härligt att läsa att Svante mår bra! Har förstås tänkt mycket på honom under den här tiden och undrat. Såg inslaget på tv, men det är ju ett tag sen nu.
  Tack för den fina uppdateringen med artikeln!
  kram

 8. Min syster har köpt den tidningen, så jag kommer att få den, när postgången börjar på nytt. Vill vi ha posten nu får vi åka till Ljusdal, och hämta den själva. Det blir nästan 40 mil fram, och tillbaka. Vi måste åka över Sveg för att komma till Ljusdal, de andra vägarna är fortfarande avstängda. Jag körde 20 mil igår för att komma hem, och jag måste till Sveg imorgon för att köpa bensin till gräsklipparen, och bilen.
  Svante

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.