Ursäkta denna misshandel..

av en fin etikett! Ursäkten går till min bloggvän Ordodlaren. Köpte Baccatums Hot Jelly chilispetsade gelé, men fick inte upp locket utan att värma det under hett vatten. Man är ju ingen Starke Adolf längre.

Men det här var precis vad jag behövde i kväll. Mycket energi har gått åt till jobb och sjukhusbesök. Ändå är det ju mamma som har varit med om den mest kraftkrävande upplevelsen. Det gäller att ha tålamod med hennes återhämtning.

Jag tror att människan orkar mer än hon tror. I vissa fall, under vissa perioder. Men sedan måste tid för återhämtning finnas, både då det gäller operationer och då det gäller att man är den som finns till för en anhörig, eller då man har mycket jobb, eller som i detta fall – då vi med min syster har både ock.

I går och i dag har man också jobbat på granngården med jag-vet-inte-vad. Rivit upp asfalt osv. Det bullrar, surrar, slamrar och smäller i ett från åtta på morgonen till fyra på eftermiddagen.

Just i dag kände jag att oljudet tärde extra mycket på mina krafter.

Men nu lite chili på ost och kex och ett par glas vin och sedan god natt och amen!

16 reaktioner på ”Ursäkta denna misshandel..

 1. OrdOdlaren ursäktar! Satte bild på mitt hjälpmedel på Facebook. Det är ju ändå innehållet som är det viktiga, hoppas det smakar! Har själv avnjutit mat med både egen djävulssylt och svartvinbärssylt (spetsad med lite chili) som Micke Björklund gjorde idag, med tomater! Hoppas din mamma blir bra!

 2. Ett tips för att öppna burkar utan att förstöra etiketten. Ta en skruvmejsel och för in den under locket. Vrid lite på den och vips hör du ett plopp och locket går att öppna.
  Tack och lov att du och din syster kan dela på ”jobbet” med att besöka din mamma, så att inte hela bördan ligger på dig. Hoppas hon repar sig snart.

  1. Tack för tipset kära BP! Jag har nån gång försökt med en kniv, och det har hjälpt.
   Glömde bort knepet.
   Vi går tillsammans med min syster till mamma, det känns bäst så. Då finns det flera hjärnor som registrerar saker, ord, minnen på olika sätt 🙂

 3. Ser gott ut även utan hel etikett 😀 Ost, kex och vin låter perfekt som återhämtning och andningspaus.
  Buller! Jag har sedan flera veckor tillbaka en byggplats 3 meter ifrån mitt köks- och sovrumsfönster. En förskola som byggs om helt. De börjar kl. 06.30!! till kl. 16.00. Tunga maskiner, gnissel och delvis skakar hela vårt hus. Jag kan inte sova ordentligt och mina djur är alldeles ifrån sig. Det ska vara klart om 1 år, suck… Kan tänka mig ungefär hur det lät hos dig.

 4. Det finns ju lock öppnare att köpa. Funkar alltid.
  Hoppas att mamman din blir bra snart igen.
  Buller är det värsta jag vet. Och ingen parti som har det på sin lista att förbättra ljudmiljön. Allt låter bara mer och mer.
  Kram!

  1. Ja, det finns säkert locköppnare men behöver så pass sällan. Undviker sådana prylar.
   Visst är buller tärande, sådant som håller på i ett, fastän det bara är dovt ibland…
   Kram!

 5. Burkar är ett problem. Det finns nya lock idag som är väldigt enkla att öppna. Ett måste för när man har värk i händerna. 😁

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.