Tack för all respons!

… både på Facebook och för inlägget jag skrev i går.
Jag vet att långt fler läser än kommenterar, men så har det alltid varit, folk här i trakterna är blyga för att säga vad de tycker.

Jag fortsätter vara den jag är och troligen får jag varje dag lite mer skinn på näsan, då olika sanningar går upp för mig. Jag blir chockad ibland, då jag inser att människor jag trodde stod vid min sida inte gör det.
Jag får en del blåmärken och sår i mitt inre.

Men varje dag lär jag mig nya saker och hittar en ny plats på ”spelplanen” där vi alla på ett eller annat sätt är brickor. En kallt beräknande person tänker jag aldrig bli. Jag tror på öppenhet i alla sammanhang, och på att sanningar kommer fram fastän det, som en väninna med kyrklig bakgrund en gång sa ”kan ta en evighet”.

Ett sommarminne från en väninnas trädgård.

I dag var vi i Tölö på efterkontroll med mamma. Fick träffa kirurgen som hade opererat henne. En sådan lycka att få se honom, skaka hand med honom, få ta del av fakta, se röntgenbilder. Han konstaterade att hon har återhämtat sig på ett otroligt sätt. Hon är 84 år och det är bara tre månader sedan ingreppet i gjordes i hennes huvud.
Tack livet ❤

 

13 reaktioner på ”Tack för all respons!

 1. Du är underbar som delar med dej av livets krokar. Känner igen mycket och tänker på att en del borde rensas ut. Umgicks lite med en kvinna för något år sedan men sedan hände något och hon fösvann.
  Hon tog upp kontakten i maj och jag tyckte det fungerade. Sen hjälpte jag henne att skaffa en modern telefon med Swish och bank id. Höll på några månader för att hon skulle förstå. Första fakturan var flera hundra dyrare än avtalet och då fick jag världens utskällning. Hon hade ringt konstiga telefonnummer som kostade.
  Då bröt jag all kontakt. Snäll är jag men det finns gränser.
  Ha en skön kväll.

  1. Jag tror du gjorde rätt. Du var snäll, du ville hjälpa.
   Men då hon skällde ut dig och inte förstod att hon själv också hade ansvar i det hela, då gjorde hon fel.
   Så beter man sig inte mot en vän.
   Jag är glad för att vi hittat varann via bloggen!
   Kram!

 2. Så roligt att höra, att mamma återhämtat sig så bra, hälsa o krama henne ❤ Fortsätt Carita att vara dig själv, då är det du som är vinnaren i vår falska och oärliga värld!
  Varm kram ❤

  1. Tack Birgitta! Visst är det otroligt hur mamma återhämtat sig ❤
   Och jag vill tro på det du säger, att den som vågar vara sig själv är vinnare i en falsk och oärlig värld.
   Kram ❤

 3. Har också upplevt sånt. Var vän med en kvinna i många år. Hjälpt henne väldigt mycket även ekonomiskt. Från en dag till den andra pratade hon inte längre med mig. Ringde två gånger för att reda ut vad som har hänt. Har jag sagt eller gjort något fel? Fick inget svar. Då kan man inte kalla varandra för ”vänner”. Då stängde jag dörren och när jag gör det, då är det för alltid. Finns ingen väg tillbaka.
  Ställer alltid upp för andra. Har nycklar till tre hus i byn för att ta hand om deras djur. Kör grannen hit och dit. Hämtar sonen från alla möjliga ställen och… och… men märker jag att de utnyttjar mig är det slut med vänligheten.
  Stå på dig och kram!

  1. Är det vanligare med förtal och avundsjuka bland kvinnor?
   Jag känner ju mig ofta som en man, tycker det är självklart att peppa och stödja både kvinnor och män.
   Jag tror vi är rätt lika funtade, man ska inte lura mig allt för många gånger…
   Tack för ditt fina stöd genom åren här ❤

 4. Så skönt att din mamma blivit så pass återställd! Tacksamhet ❤
  Vi människor i allmänhet är dåliga på att ge beröm, likaså dåliga på att ta emot beröm. Jag tycker du är strong som står upp för dina tankar och det finns många definitioner på snällhet.
  Godnattkram!

  1. Ja, jag tackar honom jag kallar Gubben Gud för att mamma är återställd.
   Vi lever alla på lånad tid.
   Det är därför jag tycker det är viktigt att vara snälla mot varandra.
   Kram till dig min vän ❤

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.