Låt katten sköta jobbet!

Jag skrev en kolumn för tidningen Nya Östis i dag. Där nämnde jag bland annat fördelen med att jobba hemifrån.

Flera av oss medarbetare håller kontakt via Messenger. Naturligtvis också via mejl och telefon och så har vi ett par möten per vecka då vi träffas ansikte mot ansikte.

På eftermiddagen fick jag ett meddelande av en kollega som bad mig kolla en sak på en viss sida. Vi skrev några meddelanden till varandra, men plötsligt verkade hennes dator få fnatt 😀

Katten vill också delta i diskussionen.

När det första meddelandet med 441+000000… osv kom tänkte jag att kollegans tangentbord eller telefonens display hade fått något fel. Men sedan kom jag ihåg att det numera finns ett busfrö till kattunge i hennes hem.

Oj oj, så vi skrattade då vi försökte lista ut vad katten hade velat säga. Kollegan hade vänt ryggen åt datorn för en kort stund, varpå katten fortsatte kommunicera med mig.

Det där sista meddelandet med streck och nollor, eller är det ettor som katten försökt få till, är ju höjden av avancerad datateknik, så kallade binära koder.

Vem vet hur intressant vår tidning skulle bli om katten fick lov att skriva lite mer?

21 reaktioner på ”Låt katten sköta jobbet!

  1. För länge sen hade ja gen bekant som inte begrep varför TV-n sjöng för full hals när hon kom hem, dag efter dag. Till slut kom hon på det: två kattungar i bästa busåldern. De trampade på fjärrkontrollen och bytte också kanal… Har säkert hänt i många hem.

  2. Hahaha! Tack för dagens gapskratt:-) Om katten själv får välja väljer hon kanske inte Whiskas längre utan ett tangentbord;-)

  3. Visst är det härligt med intelligenta djur, ha…ha… För många år sedan kopierade en bloggvän då och då kattens texter. De liknade det du fick som meddelande.
    Mitt tangentbord (datorns) monterade jag under bordet och drar fram det när jag ska skriva. Gissar varför! Jag har två katter men du får bara gissa en gång 😀

  4. Hahahaha , ja verkligen det sista meddelandet … tyd det den som kan … hahaha 😀
    Skönt med massage, och yes, lycka till med tyskläsningen 🙂

  5. Katter kan!!! 😉 Jag läser just nu Pajtim Statovicis bok Min katt Jugoslavien! Baksidestext: Jag träffade katten på en bar och det var inte vilken katt som helst………! Gott Nytt År !

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.